חיפוש

מה הראמן שלך?

עופר בן צבי יצא לבדוק את "אובן קובן" - מסעדת ראמן חדשה ומבטיחה. איך היה, ומה הוא חושב על מנות הראמן - הכל בביקורת שלפניכם

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
קבלו את מנת ה"ראמן". אחת המנות הסקסיות במטבח היפני ובעולם בכלל, מסרט הטמפופו הנועז מ 1985 , לנערת הראמן מ 2009 ועד ל "להיכנס לראש של השף" תכנית הבישול הטובה בעולם של השף ראמן המפורסם דיוויד צ'נאג, מאימפריית "מומופוקו". כל כך הרבה הייפ יש בזמן האחרון סביב ה"ראמן", שהרגשנו שאנחנו חייבים ללכת לבדוק במה מדובר. הגענו באמצע השבוע בערב המוקדם לנודלס בר החדש "אובן גובן" שברמת החי"ל של תל אביב. כיף להגיע למסעדה עם מגרש חניה נוח בצמוד לה, במיוחד בחורף, כשקר וגשום. הכניסה מזמינה ומציגה את רוב המסעדה כך שניתן לראות כבר מבחוץ את פנים המסעדה וכן את חלון המטבח הגדול והשף המדייק את צלחות המנות. בחלל הגדול של המסעדה ישנו בר מרווח ומסביבו פזורים שולחנות גדולים ומרווחים. הזמנו צ'ויה (שיכר שזיפים) ובירה יפנית טעימה בשם "ספארו", שלדעתי ולדעת המלצרית תהיה מלווה מצוינת למנת הראמן ולמנת הקארי הירוק והחריף, עליהן זממנו. ראמן - הטעם לא פחות טוב ומגרה מהמראה היפה הזה. צילום: אפיק גבאי ראמן - הטעם לא פחות טוב ומגרה מהמראה היפה הזה. צילום: אפיק גבאי למנה ראשונה, הזמנו  את ה"פיצה " ומנה נוספת בשם היפני המיוחד "טאקויאקי "- אלו הם "כדורי פנקייק" מהבילים במילוי תמנון. כדורי ה "טאקו" צופו בשבבי דג מיובש קריספי - שבבי דג בוניטו והתנופפו באדי החום האגור במנה - שווה לחתוך את הכדור במרכז ולתת לחום להתמתן קצת לפני האכילה. הבצק  עבה מעט ומזכיר מעט סופגנייה או "באן" מאודה - מנה שבהחלט שווה את המחיר. מנת ה"פיצה" הייתה מיוחדת ולא טריוויאלית - הפיצה עשויה מטורטייה קלויה בגריל ועליה פרוסים דקיק נתחי סלמון, בצל סגול כבוש היטב, ומיונז בכמות נדיבה, מעל הונחו עלי אורוגולה, שומשום שחור וצ'ילי. מנה מפתיעה ומקורית ועדינה בטעמיה. למנה עיקרית הזמנו "הוקאידו ראמן" ו"צ'יאנג מאי קארי ירוק". שתי המנות הומלצו ע"י המלצרית והיו מושלמות לטעמי: נתחיל מהראמן: המרק הגיע חם מאוד ונתחי בשר החזיר היו רכים, צרובים  במידה , ועסיסיים. ביצה טרייה וקצת נוזלית צפה מעל יחד עם פטריות שיטאקה ותרד.  זו מנה ששווה לחזור הנה בשבילה. אטריות הראמן, אגב, מסופקות כל יום ממטבח ההכנות המרכזי של הרשת והיו טובות, עשויות נכון וטעימות מאוד. אובן קובן קולקציית מרקי החורף. צילום שי אשכנסי מנת הקארי הירוק עשויה עם קארי, חלב קוקוס, נתחי עוף, קישואים, פלפלים, שעועית ירוקה, בצל ירוק, בוטנים וכוסברה -  מנה לאוהבי האוכל אסיאתי החריף. המנה הייתה מוצלחת מאוד מבחינת שילוב הטעמים של הירק והעוף כמו כן, הקישוא היה עשוי טוב, וכן השעועית הירוקה שהייתה עשויה במידה הנכונה ולא הסמרטטה בנוזל. לבת זוגתי, שאוכלת "פחות חריף", החריף מעט השתלט. עבורי זה היה מתאים לגמרי, אך לא היה לי הצורך בבוטנים ובעלי הכוסברה. לקינוח לקחנו שני קינוחים מעניינים: הראשון היה ארטיק טבעוני מצוין בטעם קוקוס,  והשני - עוגת ה"קרק פאי" (שמה ניתן לה מתוך כך שהיא ממכרת), שהיא עוגת שיבולת שועל וקוקוס מתוקה מאוד, שעשויה עם בצק הדומה לבצק פרורים ולצידה קצפת לא מתוקה. בניסיון לתת איזון למתיקות. שניהם היו טובים מאוד. לסיכום , הבר נודלס החדש התגלה כמסעדה טובה מאוד. אפשר לקפוץ לשם כל המשפחה, או זוג בארוחת ערב. המקום מעוצב, אסתטי ונעים,  כמו כן התרשמנו לטובה מהשירות הטוב, הדיוק במנות והתמורה נאה ביחס למחיר. נחזור!

ציון במדד ויטרינה: 8.5

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.