חיפוש

לוקנטה עם טוויסט

לקונטה בצפון ת"א היא מסעדה חדשה של שלמה עזרן ("מאסטר שף"), המשמשת בימי שישי גם כמעדניה. בתפריט: השילוב המושלם שבין פשטות לגורמה, קלאס וחוסר יומרות. אסף כדורי טעם וחזר לספר על זה

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
את לוקנטה ("מסעדה עממית ופשוטה", לאלו מאיתנו שלא יודעים תורכית) פתח לפני כמה חודשים בוגר "מאסטר שף" שלמה עזרן בצפון תל אביב. לאחר שביקרנו בה, אנחנו חייבים להודות: שלמה לא היה יכול לבחור בשם הולם יותר. הפשטות של המקום ניכרת כבר בגישה אליו. ככל שמתקרבים למסעדה, על פי waze לפחות, כל מה שנגלה לעינינו היה בנייני מגורים, מכולת, סניף דואר שכונתי, מכבסה. וכך גם המסעדה - שכונתית בווייב, קלאס בתפריט. המקום צנוע, נעים, שקט. בימי שישי משמשת לוקנטה גם כמעדנייה לטובת אנשי השכונה המעוניינים לפנק את המשפחה באוכל טוב לסוף השבוע.

פתיח מבטיח

שלמה עצמו קיבל את פנינו בחיוך מלא שמחת חיים. ניכר עליו שהוא מלא בתשוקה לאוכל, וביקש שנסמוך עליו בבחירות הקולינריות לארוחתנו הצנועה. לא חלפו כמה דקות, ועל שולחוננו נחת לחם מחמצת כפרי טרי, שפתח לנו את התיאבון. מיד לאחר מכן, הגיעו בזה אחר זה: חצילים בגריל (28 ש"ח), סלק אפוי (22 ש"ח), קציצות כרישה (36 ש"ח), ודג הרינג (28 ש"ח). החצילים בגריל הגיעו עם זרעי עגבניה, טחינה גולמית, צ'ילי, שום פרוס ושמן זית. זו היתה מנת החצילים הכי טובה שאכלתי מעודי, ויעידו על כך עמיתיי לארוחה. שלמה מספר שאת החלק העליון של החצילים הוא חורך עם ברנר, מה שמעניק לחצילים טעם מעושן עדין ומהפנט. דג הרינג. צילום: אנטולי מיכאלו דג הרינג. צילום: אנטולי מיכאלו סלט הסלק הגיע עם צ'ילי ודבש. אני חייב לציין שאני נמנה אם אלו שדווקא אינם מחבבים סלק, אבל הטעמים הייחודיים של הסלט הזה סקרנו אותי, והספיק לי מזלג אחד כדי להחליט שאולי הייתי נחרץ מדי ביחסי לירק האדום והבריא הזה. הסלט היה טעים בהחלט. סלט סלק אפוי. צילום: אנטולי מיכאלו סלק אפוי. צילום: אנטולי מיכאלו קציצות הכרישה הגיעו בליווי יוגורט כבשים ושכבה של קרם פלפלים והיו נהדרות. מטוגנות במידה הנכונה, ומשאירות בפה טעם נפלא של כרישה. השילוב של היוגורט וקרם הפלפלים היה מדויק. מנת דג ההרינג הגיעה עם בצל סגול, בייבי כוסברה, שמנת חמוצה, עגבניות מיובשות ושמן זית. נראה ששלמה יודע מה כדאי להוסיף למנה פשוטה על מנת להפוך אותה למנת גורמה: השילוב של העגבניות המיובשות, שמן הזית והשמנת החמוצה היה מוצלח וייחודי. הדג עצמו היה טרי וטוב. קציצות כרישה. אנטולי מיכאלו קציצות כרישה. צילום: אנטולי מיכאלו

סוגרים פינות בלוקנטה

בעיקריות פינק אותנו עזרן במנת קבב טלה (62 ש"ח) ומנת נקניקיות מרגז (49 ש"ח). שני סוגי הבשרים היו משובחים, וניכר שהיו טריים ולא הגיעו מהקפאה. נתחי הקבב היו עסיסיים וכך גם הנקניקיות שהיו חריפות במקצת אך טעימות מאוד. לצד המנה הגיעו עגבניות ובצל שנחרכו בגריל וטחינה. נקניקיות מרגז. צילום: אנטולי מיכאלו נקניקיות מרגז. צילום: אנטולי מיכאלו לאחר שנחנו קצת מן הבשר, הגיע זמן הקינוח. לשולחן הגיח הר של תותים וקצפת, העונה לשם "תותים וקצפת" (48 ש"ח), בשילוב מסקרפונה ומרנג. התותים היו טריים והשתלבו נהדר עם שאר חבריהם המתוקים. מנה מרשימה שסגרה בהצלחה רבה את הפינות האחרונות לערב המושלם הזה. תותים וקצפת. צילום: אנטולי מיכאלו תותים וקצפת. צילום: אנטולי מיכאלו בסך הכל היה לנו ערב נחמד ביותר במסעדה לא יומרנית, שמגישה תפריט "סטנדרטי" עם טוויסט שהופך אותן לייחודיות ומוצלחות. ללא ספק נשוב, ולו רק בגלל מנת החציל המופלאה. שירות: חם ואישי אהבנו בעיקר: את הווליו פור מאני - מחירים הוגנים ומשתלמים חניה: בשפע ובחינם. אווירה: נעימה וביתית נקודות לשיפור: עוד סניפים! מתאים ל: אוהבי אוכל טוב ולא יומרני, שמחפשים לברוח קצת מההמולה העירונית גולת הכותרת: חצילים בגריל צרובים בברנר!

מדד ויטרינה: 8.8

חשבון בבקשה: חצילים בגריל: 28 ₪ סלט סלק אפוי: 22 ₪ קציצות כרישה: 36 ₪ דג הרינג: 28 ₪ קבב טלה: 62 ₪ נקניקיות מרגז: 49 ₪ תותים וקצפת: 48 ₪ סה"כ 273 ש"ח לוקנטה לוקנטה | בוני העיר 9, ת"א טל' 053-6130859 | ימים א'-ה' 23:00-7:30, שישי 16:00-7:30 (גם כמעדניה)    
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.