חיפוש

כניסה לעולם היין

הטייסטינג רום במתחם שרונה, גן עדן לחובבי יין ולמי שרוצה להכיר ולהתנסות במגוון יין ישראלי איכותי וכשר

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

לרגל יום היין שחל מחר, ואף חשוב מכך לרגל יום ההולדת של הצוללן, החלטתי שזה זמן מצוין לדגום את הטייסטינג רום. זהו בר יין ייחודי, המציע הזדמנות לטעום יינות משובחים ומתאים מאוד למי שטרם גיבש את טעמו בעולם היין ורוצה להתנסות, או להבדיל לכל מי שרוצה ללמוד ולהרחיב את מנעד הטעמים. 

צילומים: טייסטינג רום, חיים יוסף

 

על המקום

החוויה מתחילה עוד לפני שנכנסים, במבנה טמפלרי מקסים ומשופץ לעילא, ירדנו אל מתחת האדמה למקום שהעיצוב שלו כולו נותן כבוד לשחקן הראשי - יין. 

 

למי שמחפש את ריכוז היינות הכשרים והמרשימים, בכלל והישראלים בפרט, לטעימה והתנסות ללא ספק זה המקום. עם מעל 200 בקבוקים כשרים ומעל 30 יינות למזיגה בכוסות בעזרת מערכות מזיגה אוטומטיות וחדשניות המונעות מהיין להתחמצן לאחר שנפתח. 

 

לא בכדי היו סביבנו לא מעט תיירים, אם יש לכם אורחים מחו"ל, לאו דווקא שומרי כשרות, שתרצו לתת להם הצצה על המבחר של היין הישראלי, זו בהחלט אופציה מומלצת.

 

איך זה עובד?

אחרי שקיבלנו כרטיס ממותג (משהו בין רב קו לכרטיס אשראי), באמצעותו ניתן לגשת אל הקיר בו מסודרים יינות לפי סגנון בשלשות. מכניסים את ה"כרטיס" לשקע המיועד לכך ו"מתדלקים", ניתן לרכוש טעימה, חצי כוס וכוס. (מחיר טעימה, החל מ 8 ש"ח). הקונספט הנפלא הזה מאפשר לדגום מגוון רחב של יינות, להשוות ולבחור מתוך מגוון רחב של סגנונות ביותר משלושים בקבוקים.

 

מיד שהגענו קיבל את פנינו, הסומליה והמנהל המקצועי של המקום (אור לנדו), בחור צעיר וסופר מקצועי, שבהחלט אחראי על חלק גדול מהחוויה שלנו, מאוד מהר הוא קלט את הטעם של כל אחד מאתנו וידע לכוון אותנו לטעימות שהיו פשוט מדויקות והלכו מצוין עם מנות האוכל שבחרנו.


אוכל ויין

ופה אנחנו מגיעים ללב ליבו של עניין, זה לא שהטייסטינג רום הוא מסעדה, ולא מומלץ לבוא לפה רעבים, ללא ספק "המנה העיקרית" היא היין, אבל המנות שמלוות פה את תפריט היינות מצוינות, מדויקות ומתאימות בול ליין.

 

מומלץ באמת לבקש את עזרת הצוות ולבחור את היינות שילכו נכון עם היין שבחרתם (או הפוך). סוף כל סוף חוגג יום ההולדת גילה כמה יין נכון יכול להעצים מנה והחיבור של יין טוב ואוכל טוב הוא בהחלט שלם שעולה על סך כל חלקיו.


פתחנו בבריוש סנט מור (38 ₪), מנה מעולה שלוותה בהמלצת הסומליה, בשני יינות ישראלים שונים, (אני זכיתי ביקב טוליפ שהיה בחירה מושלמת לטעמי),  אם אתם מגיעים לכאן, זו מנה שפשוט אסור לוותר עליה.

 

המשכנו עם קרפצ'יו סלק שהגיע עם רוקפור ומיני בזיליקום , מלח גס, בלסמי ושמן זית (46 ₪), קרפצ'יו מוסר (46 ₪) מנה טעימה, נעימה ולא דומיננטית כפי שניתן לצפות מקרפצ'ו דג, אבל אולי לכן אותה דווקא פחות אהבתי, לא ניכרה בה היד המעודנת והמאוד אלגנטית של השף  המוכשר שמייצר מנות מאוד אלגנטיות, אוראל קמחי, כפי שהיא באה לידי ביטוי בשאר המנות.

 

סשימי סלמון עם רוטב יוז'ו הדרים (46) מצוינת ומנת קנלוני עם גבינות ותרד (68 ₪) מאוד מיוחדת והרוטב פשוט מושלם. לצד פוקאצ'ה ומתבלים (22 ₪) שהייתה מעולה אבל קצת קטנה לגרגרנים שאנחנו, מומלץ להזמין ישר פעמיים, אני חגגתי על הבוראטה שהגיעה על מצע של קונפיטורות עגבניות שרי ובלסמי, ובעיני הייתה פשוט קינוח מושלם.


אבל בכל זאת יום הולדת, אז קינחנו במוס טרופי, טעים ומרענן, בכל אופן אני העדפתי לקנח בעוד כוס יין.

 

שורה תחתונה

סך הכל לא זול, אבל האווירה, ההקפדה והידע העצום של הצוות כולו ושל הסומליה בפרט, הופכים את הערב למרתק, מעניין והרבה יותר מעוד מקום "טעים".
בעיקר, משמח לגלות שיש קיום בארץ למקום שכזה ששם בפרונט ועושה כבוד לתרבות היין בישראל.


טיסטיינגרום, רחוב קפלן 36, מתחם שרונה, תל אביב 03-5333213
 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.