שוקולד הוא אחד מחומרי הגלם האהובים ביותר בתחום הקינוחים ועל אנשים באופן כללי. עוגות שוקולד וקינוחי שוקולד לא פעם מפתיעים מחדש כאשר הם מפיקים קינוחים יצירתיים, טכניקות חדשניות ושילובי טעמים מעניינים. במאמר זה נעמיק בעוגת השוקולד הפופולרית ונציע קינוחי שוקולד נוספים. כמו כן נמליץ על טכניקות לעיטור עם שוקולד וספר לכם כיצד שימושים מגוונים ונכונים יוצרים קינוחים יוקרתיים ומעודנים.
עוגת השוקולד הקלסית
אין עוגה קלסית יותר מעוגת השוקולד. היא עשירה, רכה ועסיסית. כל ביס שלה נמס בפה ומשאיר טעם מתוק ומענג של עוד. עוגת שוקולד אינה חייבת להיות מורכבת, אלא ממש להיפך. ההכנה שלה פשוטה, אך כדי להשיג את התוצאה המיטבית ביותר יש להקפיד להשתמש בשוקולד איכותי. שוקולד שיש בו אחוז גבוה של מוצקי קקאו כ-70%, שיעניק לעוגה עומק טעמים ועושר רב לצד מרקם חלק ועדין.
כך תשדרגו את עוגת השוקולד שלכם
בין אם אתם מכינים מתכון לעוגת שוקולד פשוטה ובין אם אתם מכינים עוגת שוקולד מורכבת, תמיד תוכלו לשדרג את נראותה באמצעות טכניקות פשוטות למדי. למשל תוכלו לצפות אותה עם רוטב שוקולד עשיר וסמיך שמכינים משמנת מתוקה ושוקולד מריר מומס, שניתן לצקת על העוגה. אם אתם בעניין של טעמים חדשים תוכלו לעשות דווקא זיגוג של שוקולד לבן, שייצור ניגודיות בין העוגה הכהה לזיגוג הלבן ויעניק לעוגה שלכם מראה מרשים ויפה. גם תוספות של פירות יער חמצמצים כמו פטל או דובדבנים ישתלבו מצוין עם טעמי השוקולד ויוסיפו לו רעננות וקלילות.
קינוחי שוקולד נוספים שכולם אוהבים
כפי שציינו שוקולד הוא חומר גלם מאוד ורסטילי, שמשתלב במגוון רחב של קינוחים נוספים ומאפשר הפקה של יצירות אומנות שכמעט חבל לאכול אותן, לפניכם כמה מקינוחי השוקולד הפופולריים והאהובים ביותר ברחבי העולם:
מוס שוקולד - זהו קינוח עשיר, אוורירי וקליל. מכינים אותו משוקולד, ביצים מוקצפות ושמנת מתוקה. אפשר בקלות להפוך אותו לקינוח רב שכבות מעניין במיוחד' ולשלב בו שכבות שונות טעמים נוספים, כמו קרם וניל או אגוזים קצוצים שיעניקו למוס קראנצ'יות מעניינת.
פונדנט שוקולד – הוא קינוח למי שאוהב שוקולד עם עוד שוקולד. ברגע שחוצים את עוגת השוקולד נשפך ממנה שוקולד נוזלי חם וטעים, שמעשיר עוד יותר את טעמי הקינוח המצוינים. הדבר החשוב ביותר שיש להקפיד עליו בקינוח זה הוא טמפרטורת האפייה שחייבת להיות מדויקת כדי שמבחוץ פונדנט יתקשה לכדי עוגה ואילו הפנים שלו יהיה נוזלי וטעים.
טראפלס שוקולד – בני הדודים המשובחים של כדורי השוקולד נחשבים לטעימים במיוחד הודות לאיכותם הגבוהה. הם עשויים מבסיס חלמונים, חמאה, סוכר, שמנת מתוקה ושוקולד מומס. ניתן לגלגל את הכדורים באבקת קקאו, או שבבי קוקוס, אפשר גם לעטר אותם עם אגוזים קצוצים או קרמבל עוגיות, כדי להעניק להם טוויסט מעניין ופריך.
בראוניז - הן קינוח שוקולדי דחוס ומרוכז בטעמי שוקולד עשירים במיוחד. החלק העליון שלהן פריך, בעוד שחלקן הפנימי לח ודחוס. ניתן לשדרג את טעמן של הבראוניז על ידי הוספה של אגוזים קצוצים, חמוציות מיובשות או פשוט להוסיף עוד שוקולד בצורת שוקולד צ’יפס!
עיטור קינוחי השוקולד שלכם
זו לא חוכמה רק להכין את עוגת השוקולד, אלא גם חשוב להעניק לה את הפאר שלו היא ראויה, לפניכם מספר טכניקות שייקחו את עוגת השוקולד שלכם למחוזות חדשים. זילוף שוקולד מומס בטמפרטורה נכונה יכול להיעשות באמצעות שקית זילוף וצנטר שבעזרתו אפשר ליצור צורות, קווים, ספירלות או עיגולים דקיקים שמוסיפים חן והוד לקינוח. גם לגרד שבבי שוקולד עם פומפייה דקה שתעניק לקינוח השוקולד שלכם עיטור מעודן במיוחד היא אופציה קלילה ונעימה שתוכלו לשלב גם על מוס שוקולד ואפילו על גלידת שוקולד.