חיפוש

יין עם קפה

מה קורה כשמגדלים יין על בסיס קפה? לאילו פסטיבלים כדאי לכם ללכת החודש? ויש גם יין נתזים חדש ב 25 ש״ח בלבד לבקבוק. רואי פרסול עם החידושים והחדשות מעולם הנוזלים

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

הקפה שמשביח את הגפנים

תעשיית היין לא מפסיקה לחדש, וכדי לפתות אותנו לשתות יותר, היקבים לא מפסיקים להשפריץ יצירתיות. הנה, קבלו, לראשונה בישראל, יין שצמח על קומפוסט קפה ממוחזר, פרי שיתוף פעולה סביבתי של חברת נספרסו ויקב הרי גליל. 

 

שיתוף הפעולה יצא לדרך בסוף 2017, ובימים אלו הוא מניב תוצאה ראשונה  בדמות יין סוביניון בלאן מכרם משגב עם שגפניו גדלו על קומפוסט קפה ממוחזר. במסגרת שיתוף הפעולה מעבירה חברת נספרסו ליקב הרי גליל, ללא עלות, את כל הקפה המתקבל מתהליך המיחזור של הקפסולות בישראל. הקפה הממוחזר מגיע לחברת גרין-קומפוסט והיא מעבדת אותו לקומפוסט.

 

נספרסו העולמית משקיעה למעלה מ 25 שנים בתכניות סביבתיות החל משלב גידול הקפה ועד למיחזור הקפסולות. בישראל כל לקוח המעוניין בכך מקבל שקית אטומה לאיסוף הקפסולות, אותה הוא יכול למסור בבוטיקים, או לשליח שמגיע אליו הביתה. 

 

הקפסולות העשויות אלומיניום, חומר הניתן למיחזור אינסופי, נגרסות במערך המיחזור של החברה במודיעין, האלומיניום מועבר לתעשייה, מותך ומשמש לייצור מוצרים חדשים, ושאריות הקפה מועברות ליקב הרי גליל, יקב בר קיימא הראשון בישראל, לטובת דישון אקולוגי.

 

קפה הוא חומר בעל תכונות המסייעות לשיפור מבנה הקרקע והעשרתה במינרלים. ניתוח של הקפה הממוחזר של נספרסו, שנערך במעבדה ע"י פרופ' מיכה רביב, הצביע על ערכי דישון גבוהים, ותכולת חנקן גבוהה במיוחד. מומחי הכרמים של היקב מסבירים כי קומפוסט המכיל רכיבים טבעיים בלבד, עשיר במינרלים, תורם לחיוניות הגפנים ולגידול ענבי יין איכותיים. תוצאות המיזם בדמות בקבוק יין ראשון, ותוצר הענבים, הוביל את שתי החברות להחלטה להמשיך את שיתוף הפעולה ולהרחיב אותו לכרמים נוספים.

 

ויש גם ארוחה

בקבוק היין הראשון שמושק משיתוף הפעולה הינו סוביניון בלאן 2018 מכרם משגב עם- יין לבן יבש של הרי גליל, מענבי סוביניון בלאן שגדלו על מצע של קומפוסט מקפה ממוחזר. ליין צבע בהיר טיפוסי, ארומות בולטות של פירות טרופיים כגון אפרסק לבן, פיג'ויה ופירות הדר. ביין מורגשת היטב תחושה של מינרליות יחד עם חומציות מאוזנת, אשר מוסיפים לו מורכבות ומרקם של סוביניון בלאן טעים ומרענן.

 

השקת היין הראשון תלווה בסדרת ארוחת טעימות על טהרת ערכי הקיימות של השף שחף שבתאי, שיתקיימו במסעדת ניטן תאי החל מה 16.5. בכל ארוחה יוגשו 9 מנות בהשראת ערכי הקיימות והיין הגלילי. השף שבתאי יצר שילוב בין הטעמים האסיאתיים לניחוחות הפירות הטרופיים המאפיינים את היין החדש.

 

בסוף הארוחה תופרד האשפה, ותשלח לקומפוסט. בנוסף על כל סועד ייתרם סכום לטובת פרויקט סביבתי בשיתוף עמותת יוזמת האנרגיה הטובה. ארוחת הטעימות תעלה 400 ₪ לזוג ותכלול 9 מנות, 2 כוסות יין סובניון בלאן של יקב הרי גליל, קינוח אחד לבחירה וכמובן 2 ספלי קפה משובח של נספרסו.

יאיר שפירא ומשה מרי צילום רפי דלויה

בתמונה:  משה מרי, מנכ"ל נספרסו ישראל ויאיר שפירא, מנכ"ל יקב הרי גליל. צילום: רפי דלויה

 

צאו לטייל

פסטיבל "בשביל היין" חוגג עשר שנים והרשות לפיתוח הגליל ומשרד התיירות מזמינים אתכם לטייל בגליל ובגולן במסגרת חודש פסטיבל "בשביל היין" האייקוני. במסגרת הפסטיבל יתקיימו סיורים ביקבים לצד טיולי יין מודרכים המשלבים טבע, תרבות, היסטוריה מקומית ויין. 

 

אז מה מחכה לכם בפסטיבל? 

 

מעיליא – יין, עראק ומורשת

בכפר מעליא, השוכן בסמוך למעלות תרשיחא תפגשו ברחבת המבצר הצלבני בכפר העתיק לסיור והדרכה על ההיסטוריה של המבצר והכנסייה העתיקים. משם תמשיכו לסיור בתוך הגרעין העתיק של הכפר, "בית הטבק" המקומי והיקב המקומי "ג'וליה" להדרכה וטעימות יין ועראק.

 

מתי: 30, 31 במאי, וה 1 ביוני. סיור של כשעתיים. הראשון יצא ב 10:00 סיור שני ב 13:00

כמה: ללא עלות. מותנה בהרשמה מראש

 

טיולי יין בקונספט ייחודי 

מפגש המשלב טיולים בכרמים, מפגש עם אנשי מקצוע מתעשיית היין, ייננים, כורמים ובעלי יקבים. סיור בין יקבים וטיול רגלי בהדרכת רוני אוחיון, מדריך, חוקר וטועם יין. טיול רגלי של כשעה וחצי בנחל יצהר ונחל יסף בין כרמים ואתרים היסטוריים, וסיור ביקב כישור ובמרכז המבקרים עם טעימות יין וכיבוד.

 

מתי: יום שישי 7.6.2019, 10:00-14:00.

כמה: הסיור וההדרכה ללא עלות. טעימות ביקבים וכיבוד בתשלום במקום, לפי בחירה. 

 

גוש חלב

תפגשו במתחם מרכז המבקרים יקב "דאנז" לסיור, טעימות והדרכה על ייצור היין והעראק ביקב המקומי.

 

מתי: 6,7,8 ביוני. סיור של כשעתיים. הראשון יצא ב 10:00 סיור שני ב 13:00

כמה: ללא עלות. מותנה בהרשמה מראש. כולל טעימות. 

 

ויש עוד פעילויות רבות. מומלץ להתעדכן באתר של פסטיבל בשביל היין. 

פסטיבל היין

פסטיבל היין בגליל. צילום רוני אלוש

 

לכבוד חג השבועות: פסטיבל היין הלבן White

יותר מ – 100 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, השקות, סדנאות יין ייחודיות, מתחם קולינרי, חנות פסטיבל והרבה מצב רוח טוב מחכים לכם בפסטיבל היין הלבן White. 

 

הפסטיבל ייערך ברחבת המרינה בהרצלייה וייקחו בו חלק מיטב היקבים ויבואני היין לישראל, שייחשפו לראשונה עשרות יינות לבנים חדשים.

 

במהלך הפסטיבל יתקיימו סדנאות Speed Taste עם מיטב מדריכי היין של איש הענבים, ואת היינות שתאהבו בטעימות תוכלו לרכוש בחנות הפסטיבל.

בין המציגים בפסטיבל: היקבים הגדולים, יקבי הבוטיק קטנים וגדולים כאחד והיבואנים המובלים יציגו את התוצרת המקומית לצד מיטב יינות העולם, לצד שחקני חיזוק אשר יחשפו כמדי שנה את השפע והמגוון של הזנים והסגנונות שיש ליינות לבנים, סמוקים ומבעבעים להציע. 

 

איפה: במרינה הרצליה

מתי: בימים ד'-ה' 29-30/05/2019 בשעות: 18:00-23:00

כמה: בקופות האירוע: 89 ₪. בהרשמה מוקדמת: 69 ₪

פסטיבל וויט - קרדיט תום גץ

חוגגים במרינה עם יין לבן - פסטיבל וויט. צילום תום גץ

 

SPARKLING BUZZ חדש

יקבי כרמל מרחיבים את סדרת SPARKLING BUZZ ומשיקים טעם מנגו לקראת הקיץ. Sparkling Buzz מנגו מיוצר מענבי מוסקטו בתוספת נגיעות קלות של מנגו טבעי, עם אחוז אלכוהול נמוך (6%). המשקה בעל מתיקות וארומות של מנגו, מתאים כאפריטיף, ארוחות קלות, פיקניקים, על האש ומסיבות.

 

עוד בסדרה:Sparkling Buzz  מוסקטו המיוצר מענבי מוסקט, בסגנון מוסקטו דה אסטי האיטלקי, בעל מתיקות עדינה ומאוזנת. 

 

Sparkling Buzz קריניאנו, המיוצר מענבי קריניאן, קל ומרענן, בעל מתיקות עדינה ומאוזנת. מתאים כאפריטיף וגם לארוחות קלות, פיקניקים ומסיבות, ומעניק תשובה למחפשים יין מבעבע מזנים אדומים/רוזה.

 

מומלץ לשתות את היינות צוננים מאוד בטמפרטורה של 4 מעלות. 

 

כמה: 25 ₪ לבקבוק

חדש מיקבי כרמל באזז מנגו מחיר מומלץ לצרכן 25 שקל צילום איל קרן

 

 

 

עוד ב-חדשות מהבקבוק:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.