חיפוש

מה שותים עם סושי?

מתכננים לאכול סושי או מנה תאילנדית איכותית ורוצים להתפנק בכוס יין שתתאים למנות הללו? אספנו עבורכם את שלושת היינות המתאימים ביותר למנות האסייתיות

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

כמו כל סוגי האוכל, גם לאוכל האסייתי יש את היינות שמתאימים לו. את היינות נרצה לבחור בהתאם לתבלינים השולטים במנה, ל"כבדות שלה ואפילו למרקם. שלושת היינות שלנו יהיו יין גוורץ, יין סוביניון ויין ריזלינג.

 


יין גוורצטרמינר

יין גוורצטרמינר מגיע אלינו מאטליה ושמו הוא הלחם של שתי מילים – הגרסה הגרמנית לעיר טרמינה (טרמינר) והמילה גוורץ שמשמעותה משלבת תיבול וארומה. לא בכדי הגוורץ נחשב כפרטנר מושלם למנות המתובלות של המטבח האסייתי – בין אם נבחר בקארי תאילנדי או במנות מתובלות אחרות. בישראל, הענבים מזן זה נמצאים בשומרון ומעניקים טעמים המשתלבים מצוין עם כל אחת מהמנות שתגישו. היין משתלב גם עם מנות יפניות מתובלות היטב.

 

גרסה נוספת של יין גוורצטרמינר (החצי יבש) טומנת בחובה מתיקות המשתלבת מצוין עם המנות הראשונות והקינוחים שתגישו בסוף הארוחה. למשל, אם בחרתם להגיש "מושי" גלידה יפנית המוסתרת בתוך מאפה, הגוורץ יתאים לה ככפפה ליד. יין זה יתאים גם למנות המבוססות על רטבים מתוקים כמו: קוקוס, תפוחים או כנפיים מתוקות יפניות. 

 

יין סוביניון

ענבי הסוביניון מגיעים אלינו מחבל בורדו בצרפת ומהם ניתן ליצור מגוון רחב של יינות הנחשבים לנפוצים ביותר בישראל מאז שהברון רוטשילד יבא אותם לארץ. כיצד משתלב היין עם המנות המגיעות אלינו מהמזרח?

 

מנות אסייתיות רבות כוללות טעמי פירות הדר כמו: תפוזים ולימונים. למנות אלה נרצה לשדך יינות פירותיים כמו יין סוביניון או לשלב שני טעמים מרתקים עם בלנד של סוביניון ויין גוורצטרמינר. טעמי היין ישלימו את החמיצות הטבעית של המנה ויצרו חגיגה של טעמים בפה.

 

יין הסוביניון מתאים גם עם מנות שהדגש העיקרי בהן הוא עשבי תיבול שונים. למשל: מנות המבוססות על למון גראס או מנות קלילות של דג נא או מבושל ללא תבלינים רבים עם פרוסות לימון המונחות מעליו.

 

אחד האתגרים הגדולים בהתאמה של מנות אסייתיות מגוונות הוא ריבוי הטעמים בהם. כאשר אנו מנסים לאזן בין טעמי המנה לטעמי היין נתקשה לעשות זאת אם איננו מכירים את מרכיבי המנה והטעמים שהיא משלבת. אנו עדים במנות הסיניות, למשל, לעירוב בין טעמי חמוץ ומתוק – שילוב שקל יחסית לחבר עם יין סוביניון איכותי.

 

יין ריזלינג

היין השלישי שנשלב עם מנות אסייתיות מסוימות הוא הריזלינג. בעוד אנו משדכים את הגוורץ המתוק יחסית למנות הקארי החריפות את הריזלינג נשדך עם מנות הכוללות חריפות מאוזנת כמו האוכל הסיני או הקארי הצהוב. מדוע? שאריות הסוכר הנשארות בריזלינג מעניקות לו את המתיקות שמתאזנת עם הטעמים החריפים מעט והחומציות תשמש לאיזון הרטבים השונים הנלווים למאכלים הרטובים.

 

בנוסף, מנות אסייתיות רבות מערבות אורז הנחשב לטעם בסיס שסופחו אליו טעמים אחרים. אם אתם משלבים אורז לבן עם המנה שלכם, גם הוא יאזן את החומציות של היין. ככל שהמנה תהיה קלילה יותר נוכל לבחור יין בעל גוף טוב יותר. 

 

מנות משולבות בדגים ובשר – איזה יין יתאים להן?

מה עם המנות המשלבות דגים? המיתוס קובע שדגים אנו משלבים עם יין לבן ובשר עם יין אדום. אך, במקרה של המטבח האסייתי הרטבים הם אלה שיעניקו את הטון. אם זיהיתם רוטב סמיך אדום תעדיפו לבחור ביין אדום כבד יותר ואם הרטבים הם קלילים יותר ומבוססים על מי הקוקוס - כמו הקארי העדין המשלב את הקוקוס עם האבקה ומגיע בגוונים בהירים יחסית נוכל לשלב את הגוורץ.

 

הכי חשוב – איזה יין יתאים עם סושי? הריזלינג והיינות המבעבעים

כשאנו חושבים על מאכלים אסייתיים קרירים לימי הקיץ עולה במוחנו התמונה של דגים עסיסיים המונחים בעדינות על מלבני אורז, רולים לבנים המכילים כל טוב וסנדוויצ'ים איכותיים של סושי עטופים באצה. אילו יינות ישתלבו עם כל החגיגה הזו? 

 

כאשר אנו אוכלים מנה קרה נרצה שהיין לא ישבור את הטמפרטורה בפה ולכן נבחר ביין ריזלינג יבש או ביינות לבנים מבעבעים. כך, היין לא ישבור העדינות הרבה של טעמי הדג הנא וישאיר לנו מרחב עצום לבחור את רמת המליחות עם רוטב הסויה או את החריפות האגרסיבית מעט של הווסאבי. בפעם הבאה, לפני שאתם מזמינים אוטומטית את הסאקי עם הסושי – החליפו אותו בבקבוק יין איכותי.

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.