כשאתם יוצאים לרואד טריפ זה לא היעד שחשוב, אלא הדרך. במהלך המסע המתוכנן בקפידה – פחות או יותר – נקרות בדרכו של המטייל הרפתקאות לא מעטות. בדרך כלל הן חיוביות מאוד, אך חלקן עלולות להיות גם מאתגרות. כיוון שאתם קובעים את קצב הטיול, אינכם צריכים להסתפק במבט חטוף על אזור כפרי מסקרן מבעד לחלון. כל שעליכם לעשות הוא לסטות מהדרך ולהכיר מקומות חדשים, חלקם בוודאי יפילו עליכם שיממון, אך אחרים ידהימו אתכם ביופיים.
חוויית היציאה מהשגרה תאפשר לכם להתנתק קצת מהעולם ולחזור לחיים עצמם בכוחות מחודשים. במקרים רבים, הבחירה בהשכרת רכב בעת נסיעה לחו״ל הופכת את הטיול לנוח הרבה יותר. לעתים גם תגלו שישנם יעדים אליהם אוטובוסים ומוניות לא נוסעים, כך שלא תהיה לכם אפשרות אחרת מלבד טרמפים או נסיעה ברכב משלכם. אם חשבתם שרק החופשה עצמה היא זו שתרגיע ותשמח אתכם – חשבו שוב. תכנון חופשה מעלה את רמות האושר בבני האדם למשך תקופה של שמונה שבועות בטרם עזיבת הבית, כך מצא מחקר שפורסם ב-2010 בכתב העת Applied Research in Quality of Life. אך חשוב לזכור שתכנון רואד טריפ, במיוחד בפעם הראשונה, מצריך חשיבה ותכנון מעט שונים מחופשה עירונית או כפרית.
השילוש הקדוש של שאלות הרואד טריפ
כדי להתחיל לתכנן את הטיול אתם צריכים לענות לעצמכם על שלוש שאלות: לאן אתם נוסעים, מתי אתם נוסעים לשם ולמה. גם אם אתם פתוחים לשינויים לאורך הדרך, מהרגע שהחלטתם על יעד וסיבה, אתם חופשיים לפתוח מפה ולסמן את המקומות שאתם יודעים שתרצו לבקר בהם, כדי שתוכלו לחשב את זמן הנסיעה הממוצע ממקום למקום ולדעת פחות או יותר מה עומד לרשותכם מבחינת אפשרויות לינה, אוכל ודלק. תכננו מסלול שיכלול את מה שאתם רוצים לראות בדרך, בין אם מדובר ביערות עבותים, מדבריות, כפרים ציוריים או ערים גדולות. נסו גם להבין אם זמן הנסיעה הצפוי הוא משהו שמתאים לכם, או שעליכם לבצע שינויים. כדאי גם לבדוק את מזג האוויר הצפוי באזור בתקופה בה אתם מתכננים לצאת לטיול וללמוד היטב את סוג המכונית שאתם שוכרים. אתם הולכים לבלות שעות ארוכות בתוך הרכב, כך שחשוב שהיא תספק לכם הגנה ונוחות מרבית.
הוצאות כספיות, שלום
מלבד מחירי כרטיסי הטיסה והרכב, עליכם לקחת בחשבון הוצאות נוספות ולהיות מודעים לאפשרויות התשלום הנפוצות ביעד כדי לדעת בכמה כסף מזומן עליכם להצטייד והיכן מקבלים כרטיסי אשראי. כדאי לזכור גם שקשה מאוד לתכנן את כל ההוצאות מראש בחופשות כאלו, היות ואתם לא יודעים אם בכפר הנורווגי הקטן בצידי הדרך תרצו לקנות רק פחית שתיה או אומנות עץ מקומית שאתם פשוט חייבים להביא מזכרת לאימא. קחו איתכם אספקת מזון לדרך ובדקו מראש עסקים רלוונטיים לאורך המסלול. כמו-כן, אם יש באפשרותכם מדי פעם להכין ארוחה ביתית ולא לאכול בחוץ, נצלו אותה. זה גם בריא יותר וגם מוזיל עלויות. בשלב הזה נותר לכם להזמין את מקומות הלינה, אך אם אתם מרגישים בנוח לתת לטיול להוביל אתכם, אתם יכולים להרשות לעצמכם לא לסגור הכל מראש ולעשות כמה לילות של ספונטניות (גם זה חלק מהכיף). לגבי הדרך עצמה, בנוסף לאפליקציות שיעשו בשבילכן לפחות חצי מהעבודה בלחיצת כפתור (עליהן נרחיב עוד רגע), נסו להשיג או לרכוש מפת נייר עם כבישי האזור בו מתוכנן הטיול שלכם. זה גם יאפשר לכם להבין את השטח בצורה טובה יותר וגם ישמש לכם גיבוי.
זה עידן טכנולוגי
בכל הנוגע לתעשיית התיירות והטכנולוגיה, אפליקציות משחקות תפקיד חשוב. אם בעבר נזקקנו לפרסומות בעיתון כדי להחליט לאן נטוס השנה, הרי שכיום אנו חשופים כל הזמן למידע על מקומות פופולריים ופחות מוכרים בעולם. הרעיון לנסוע למקום מסויים יכול להגיע מפרקים ישנים של "מסע עולמי" או מתמונה שהעלה בן-כיתה לשעבר שהגיע לכפר נידח בקטמנדו. כמעט ואין דבר הקשור לחופשה שלא ניתן להזמינו מבעוד מועד דרך האינטרנט. את שפת המקום ניתן ללמוד במידת מה באופן מקוון, אתם לא צריכים להזמין את כולם לערב מצגות כדי להראות להם את התמונות שצילמתם ובשעת הצורך, אפליקציות משחקים ומכשירים שונים יכולים לספק תעסוקה לילדים חסרי סבלנות במושב האחורי כשכל הפתרונות האחרים מוצו. בין אם הטיול הבא שלכם הולך להיות עם ילדים או לא, אם תכננתם את הכל לפרטי פרטים או שאתם אפילו לא יודעים איפה תבלו את לילותיכם, אם אתם מטיילים ביבשת השחורה או באירופה – מה שחשוב זה שתוכלו לתכנן ולהעביר אותו בכיף, ואלה בדיוק התחומים שבהם לעיתים אנשים צריכים קצת עזרה.
אספנו 7 אפליקציות שכדאי שתבדקו לקראת הרואד-טריפ הבא שלכם:
Packpnt
למה זה טוב: לכל מי שאוהב רשימות מתוקתקות לאריזה, המבוססות על משך השהייה, הפעילויות הצפויות ומזג האוויר ביעד.
איפה: גוגל פליי ואפ סטור.
כמה: 2.99 דולר
Roadtrippers ל
מה זה טוב: מאפשרת תכנון המסע דרך האפליקציה, לחלוק אותה עם שותפים למסע ולעיין במדריכי נסיעה שונים מהם תוכלו לשאוב השראה.
איפה: גוגל פליי ואפ סטור.
כמה: חינם
Findery
למה זה טוב: למי שרוצה ללמוד מעט מניסיונם של אחרים שטיילו באזור או לחלוק מחוויותיו מהמקומות שגילה לאורך הדרך.
איפה: גוגל פליי ואפ סטור, ווינדוס סטור.
כמה: חינם
Maps.me
למה זה טוב: מפות מפורטות של כל מקום בעולם הניתנות להורדה, אפשרות לשימוש גם בלי אינטרנט ובעלת ממשק ידידותי ומפות חינניות.
איפה: גוגל פליי, אפ סטור ואמזון.
כמה: חינם
XE
למה זה טוב: לחשב כל שער מטבע בקלות.
איפה: כל חנות אפשרית כולל בלקברי ופיירפוקס או-אס.
כמה: חינם
Cool Cousin
למה זה טוב: למי שרוצה להכיר אנשים חדשים ולחוות את אווירת המקום. האפליקציה מוצאת מקומות ומקומיים ששווה להגיע אליהם בערים גדולות, באמצעות המלצות של ״בן דוד מגניב״ המתגורר בעיר וחולק אתכם את סודותיו.
איפה: אפ סטור ובקרוב בגוגל פליי.
כמה: חינם
Park Me
למה זה טוב: למי שרוצה שימצאו לו חניה בכל עיר, בכל זמן.
איפה: גוגל פליי ואפ סטור.
כמה: חינם