חיפוש
לקניה!

יום היין הבינלאומי

לכבוד יום היין הבינלאומי שחל היום (18.02), רואי פרסול מספר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת על אחסון וטיפול ביינות וגם על אירועי יין מומלצים ובר אחד חדש שכדאי לכם להכיר

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

לבן או אדום, מקרר או ארון? 

האורחים הביאו עימם בקבוק יין אדום? סלסלת החג הכילה יין נתזים? הגיס חזר מחו"ל והביא עמו יין מקומי? איפה ואיך מאחסנים כל יין, מתי מצננים ומתי מחביאים עמוק בארון? מתי ואיך פותחים את היין? ולאיזה חדר מתכוונים כשאומרים "לשמור בטמפרטורת החדר"? לחדר ישראלי באוגוסט או בכלל לחדר בפריז?


היינות האדומים והלבנים הינם משקאות אלכוהוליים עדינים, בעלי אחוזי אלכוהול נמוכים יחסית ועל כן רגישים לגורמים חיצוניים. ולכן על מנת ליהנות מקשת הטעמים, מהארומה והבוקה הנמצאים ביין, יש להקפיד על אחסון נכון וטמפרטורת שתייה מתאימה.

 

לכבוד יום היין הבינלאומי שחל היום (18.2.19), נפגשנו על הבר עם מומחה היין זיו מנור, שמעביר כבר שנים סדנאות בנושא יין. זיו נתן לנו כמה טיפים חשובים להתנהלות עם יין. לגזור ולשתות:

 

"יינות לבנים ואדומים מומלץ לאחסן במאוזן", מסביר זיו, "במקום קריר ואפל הרחק ממקור אור או לחות. יינות לבנים בטמפרטורה של 5-7 מעלות ויינות אדומים בטמפרטורה של 18 מעלות. מומלץ לקנות מקרר ייעודי ליינות אדומים, ניתן היום למצוא במחירים סבירים. כשקונים את היין שימו לב לשנת הבציר המופיעה על התווית – יינות לבנים ויינות רוזה רצוי לקנות משנות הבציר האחרונות. אם צבעם של היינות הלבנים היבשים והחצי יבשים צהבהב מדי, רצוי שלא לקנות, כי צבע כזה עלול להצביע על אחסון לקוי של היין". 

 

הרבה אנשים מסתבכים בהתאמת היין לאוכל. יש לך טיפ בשבילם?

"את המנות הראשונות יש ללוות עם יין לבן יבש, את המנות העיקריות מומלץ ללוות עם יין אדום יבש, ואת הקינוחים עם יין מתוק קר מאוד. את היינות האדומים רצוי לפתוח כשעה לפני ההגשה על מנת שיוכלו "לנשום", ומומלץ למזוג לדיקנטר על מנת שיוכלו "להיפתח". את הלבנים רצוי לפתוח מול האורחים ולשים בתוך שמפניירה על מנת לשמור על הטמפרטורה הקרה של היין".

 

ואם אנחנו כבר ביום שתיית היין הבינלאומי, מה עושים עם הכתמים האדומים האלה על הבגדים החגיגיים?

"כדי להסיר כתמים ישנים של יין אדום", זיו מחייך, "ניתן להשרות את הבגד בתמיסה מרוכזת של מים ושמפו או מים ואבקת כביסה. טיפ נוסף הוא להשרות בחלב חם, לשטוף היטב במים ולייבש. הרבה אנשים חוזרים על הטעות הזאת, אז זה הזמן להבהיר: שימוש במים חמים ירחיב את הכתם, לכן יש לזכור לא להשתמש כלל במים חמים כדי לנסות לנקות את הכתם.

 

ואגב, אם חוץ מאלכוהול אין לכם כלום בבית, ניתן לשפוך מעט יין לבן או וודקה על הכתם של היין האדום ולאחר מכן לכבס על פי ההוראות. ואם כל העצות לא עובדות, אולי הגיע הזמן לקנות חולצת אירועים חדשה". 


יום שתיית היין הבינלאומי במרכז הטעימות של יקבי ירושלים

לרגל יום שתיית היין הבינלאומי, שיתקיים ב-18.2.19, המבקרים במרכז הטעימות של יקבי ירושלים במתחם הטחנה בירושלים יוכלו להפגין את כישרונם ויכולת האבחנה שלהם בתחרות טעימה עיוורת, במסגרתה יוכלו ליהנות ממבחר יינות היקב, אותם יתבקשו לזהות ולדרג עפ"י מחיר ואיכות. המזהים נכונה יזכו לבקבוק יין במתנה. בנוסף, יוצעו במקום טעימות יין לקהל הרחב במחירים אטרקטיביים:


טעימת 4 יינות - 20 ₪ 
טעימת 6 יינות - 30 ₪ 
ו-15% הנחה לרוכשים ממבחר יינות היקב

 
התחרות תתקיים ב-18/2 בין השעות 10:00-19:00 במרכז הטעימות של יקב ירושלים במתחם הטחנה במשכנות שאננים, ירושלים. 

מרכז הטעימות של יקב ירושלים במתחם הטחנה בירושלים. צילום יחצ

מרכז הטעימות של יקב ירושלים במתחם הטחנה בירושלים. צילום יחצ

 

יקב קסטל משיק – Petit Castel 2017

הנה בקבוק ששווה לפתוח ביום כזה: יקב קסטל השיק לאחרונה בציר חדש של היין Petit Castel שחוגג 20 שנה לייצורו. יין שהפך עם השנים מנער צעיר לאישיות נהדרת. Petit Castel, היין השני מבית היקב, הוא בלנד של ענבי קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו, קברנה פרנק ומלבק, והוא מקבל במשך השנים תשבוחות ממבקרי היין בעולם. 

 

היין הזה גדל במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ועוד כ-4 חודשים במיכלי בטון כבלנד סופי. צבעו נוטה לסגול והוא בעל גוף בינוני- מלא, טאנינים מעודנים ואיזון הרמוני בין טעמי העץ והפירות. זהו בציר קלאסי ומאוזן, הרמוני, נגיש ו"שתי", ועם זאת טאני ובעל מורכבות שמרמזת על התפתחות עתידית יפה בבקבוק.


היין מגיע לשיאו בין 5-3 שנים משנת הבציר. מומלץ לחדרר את היין טרם ההגשה ולהגיש את היין בטמפרטורה של 20-18 מעלות. מחיר: 125 ₪.

 

בר חדש: La Bohème

תכירו את הבוהמה, בר קוקטיילים להט"בי חדש שמציע חווית בילוי יומיומית ואיכותית לקהילת הלהט"ב וחבריה. המקום יפעל כל השבוע במתכונת של "ליינים" קבועים, בניהם ערבי אלקטרו והאוס, Live jam session בהנחיית קיי לונג מידי רביעי, וקבלת שבת מידי שישי בצהריים עם מופעי מוזיקת עולם. 

 

הבר הגאה ממוקם ברח' הארבעה 14 ומציע תפריט קוקטיילים מקורי, מוזיקה חיה מידי לילה ותוכן קונספטואלי משתנה. החלל מכיל בר פנימי רחב, מקומות הושבה וחצר הפונה לכיכר גבעון, שם מתוכננים מספר אירועים בשיתוף עיריית תל אביב לפורים, חגיגות האירוויזיון וכמובן שבוע הגאווה. המקום יפתח להרצה כבר בימים הקרובים כאשר אירוע ההשקה מתוכנן ליום ראשון בתאריך ה-24.2. 


הבר יציע מגוון רחב של אלכוהול ומטבח המקום יציע תפריט נשנושים כמו פלטת גבינות, פלטת נקניקים, ברוסקטות, קישים ועוד. 

 

הבר יפתח להרצה ביום שישי ה-22.2.19 בשעה 13:00 למסיבת צהריים חגיגית ובשיאה מופע מוזיקת עולם. 

 

La Bohème רח' הארבעה 14 תל אביב יפו.

 

עוד ב-חדשות מהבקבוק:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.