חיפוש

לשתות כמו צרפתי

אומרים שהצרפתים יודעים לשתות. לכבוד יום הבסטיליה המתקיים היום, רואי פרסול יצא לטעום ממשקאות צרפת, וללא ספק, יש צדק באימרה המפורסמת

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

בכל שנה ב-14 ביולי חוגגים בצרפת את יום הבסטיליה. זהו חג לאומי ויום העצמאות הרשמי של צרפת, היום בו התרחשה נפילת הבסטיליה (1789), אירוע מכונן במהפכה הצרפתית. אז מה לעשות, גם השנה לא נחגוג עם עוד מיליוני אנשים בשאנז אליזה ונשאר להזיע כאן בישראל, אבל זה לא אומר שאנחנו לא יכולים להתפנק בכוסית משקה צרפתי טוב. הנה סקירה קצרה של משקאות צרפתיים שאפשר למצוא בקלות בישראל. 


נתחיל עם הבירה, המשקה האלכוהולי שהכי מתאים לקיץ הישראלי:


בירה 1664 BLANC היא בירה חדשה שמושקת בעולם בדיוק ביום הבסטיליה. זוהי בירת פרימיום צרפתית 5% אלכוהול בבקבוק כחול מעוטר בצבעי הטריקולור הצרפתיים, ובהשראת מגדל אייפל. בירה מרירה ומעודנת עם ארומות וטעמים הדריים. 


BLANC1664 היא בעלת גוון זהוב, בהיר ומעונן המלווה בראש קצף לבן ויציב ששומר על טריותה המרעננת לאורך זמן. הבירה קלילה ומרווה, בעלת 5% אלכוהול ואיזון מושלם בין פירותיות מתקתקה, הדריות מרעננת ומרירות מעודנת. 

 
עם כל הכבוד לבירה, המשקה המזוהה ביותר עם הצרפתים הוא יין: 

 

קרוז הרמיטאז'
קרוז הררמיטאז' הוא האיזור הנרחב ביותר בעמק הרון הצפוני ומתמחה ביינות עסיסיים ומתובלים מזן הסירה. יין זה עשוי 100% ענבי סירה ועובר יישון של 12 חודשים בחביות עץ אלון (פיודרים), מה שמקנה טעמי עשן לפרי האדום המאופק והמתובל. התוצאה היא יין עמוק, אך נגיש שמראה את הקסם של הרון הצפוני.

קרוז המירטא'ז

קרוז הרמיטאז'. 125 ש"ח. צילום: וידאל פלורי

 

קרוז הרמיטאז' מיוצר ביקב וידאל פלורי, שנוסד ב- 1781 והוא הבית הפעיל הוותיק ביותר בעמק הרון. וידאל פלורי הוא בית מסורתי שמגדל ענבים, מייצר יין וגם מתפקד כ - NEGOCIANT, כלומר, רוכש ענבים ממגדלים ומייצר מהם יין. כך ביקב מתמחים בכל איזורי עמק הרון עם יותר מ- 20 יינות מכפרים שונים. היקב עצמו נמצא למרגלות הקוט רוטי – מהכרמים המפורסמים והטובים בעולם.


 
אקס רוזה
בלנד מסורתי של גראנש (60%), סירה (20%) וסאנסו (20%). 30% מהיין מופק בשיטת SAIGNEE (דימום) שמעניקה ליין עידון מאופק. צבעו חוור מסורתי, והוא עשיר בטעמי פרי אדום בוהק, רמז לעשבים ים תיכוניים והוא בעל סיומת מרעננת. יין רוזה מורכב, שמתאים מאוד לליווי ארוחות.

אקס רוזה

אקס רוזה. כמה: 95 שח. צילום: Maison Saint Aix

 

האקס רוזה מיוצר ביקב הוותיק Maison Saint Aix, ששוכן כבר 130 שנים בלב אזור פרובאנס, כשהוא מוקף ב 750 דונם של כרמים. היקב שם לעצמו למטרה לייצר את אחד מיינות הרוזה הטובים בעולם. עם גובה של כ 400 מטר, לילות קרירים ו 3,000 שעות שמש בשנה, התנאים באזור היקב הינם אופטימליים לגידול זני הענבים המקומיים המשובחים.

כמה: 95 ₪. 

 

סנסר
סנסר הוא הכפר המפורסם בעולם לייצור יינות מזן הסוביניון בלאן ונמצא במזרח עמק הלואר. שם, בתנאים אופטימליים, מיוצרים יינות סוביניון בלאן מורכב ומעודנים עם הרבה אופי. הסנסר של פמיל בוגרייה הוא יין חד ורענן עם חמיצות גבוהה, שהופכת את היין לליווי נהדר לאוכל וניחוחות פרי עשירים שיוצרים יין מורכב וטהור.

סנסר 2016. כמה: 125 ש"ח. צילום: יח"צ

 

הסנסר מיוצר ביקב פמיל בוגרייה, שזהו יקב משפחתי הפועל ברחבי עמק הלואר מאז 1885. היום הדור השישי מנהל את עסקי היין של המשפחה הכוללים שלושה יקבים וכרמים רבים לכל אורך עמק הלואר.

 

ונקנח עם שני בקבוקים של הארד ליקר:

 

CITADELLE
סיטדל ג'ין הוא ג'ין המיוצר ב- Maison Ferrand, בית התזקיקים מהמיוחדים והמעניינים בחבל קוניאק.
אלכסדנר גבריאל, המאסטר דיסטילר והבעלים של Maison Ferrand, בעל תשוקה לתזקיקים ואופן הכנתם, הצליח להחיות שיטות הכנת ג'ין קדומות בהן השתמשו לפני מאות שנים, עד שבשנת 1996 יוצר לראשונה סיטדל ג'ין - הג'ין הצרפתי הארטיזנלי הראשון מסוגו.

סיטדל 120₪, צילום- דיאג'יו

סיטדל. כמה: 120 ש"ח. צילום: דיאג'יו

 

תהליך ההכנה של ג'ין סיטדל הוא יוצא דופן, כבר משלב בחירת חומרי הגלם. החיטה הצרפתית נבחרת בקפידה, 19 התבלינים והשורשים המגיעים מרחבי העולם - כל אלו מעניקים לסיטדל ג'ין את אופיו הייחודי. פטל ערער, קינמון, כוסברה, הל, קליפות לימון ותפוז, שקדים ואגוז מוסקט - הם רק חלק מהשורשים המתבלים את סיטדל ג'ין. 
מאוזן להפליא, עוצמתי אך אלגנטי ומעודן בעל ארומות של ערער, הדרים, בעל 44% אלכוהול.
מומלץ לשתות ג'ין סיטדל בתוספת טוניק Fever tree איכותי עם קרח בקישוט לימון טרי.

כמה: 120 ₪. 

 

גרנד מרינייה
ליקר תפוזים משובח ויוקרתי שהומצא בשנת 1880 על ידי אלכסנדר מרינייה לאופסטול, אשר הגה לראשונה את הרעיון לשלב קוניאק עם ארומות תפוזים ועל ידי כך לייצר ליקר צרפתי נפלא שכיום משווק בלמעלה מ 150 מדינות. עד היום ממשיך הדור החמישי והשישי של המשפחה לייצר את הליקר.

גרנד מרינייה שונה משאר ליקרי התפוזים שכן בסיסו האלכוהולי הוא קוניאק צרפתי בשילוב תפוזים קריביים. שילוב שני העולמות מעניק למשקה ארומת תפוזים נפלאה, טעם עשיר, קטיפתיות וסיומת ארוכה.

בנוסף לחומרים הגלם המשובחים גרנד מרינייה מיוצר בתהליך ייצור מוקפד, זיקוק כפול ויישון בחביות עץ אלון, כמחווה לתהליך הייצור המוקפד צורתו של הבקבוק הוא בצורת דוד זיקוק מסורתי.

גראנד מריניה

גרנד מרינייה. כמה: 185 ש"ח. צילום: IBBLS

 

מאז 1880 ועד היום גרנד מרינייה הוא סמל למצוינות צרפתית ומיוצר כל כולו בצרפת. שמו נהגה על ידי בעלי המלון המפורסם ריץ בפריז שאמר: "A GRAND NAME FOR A GRAND LIQUEUR". מומלץ ליהנות מגרנד מרינייה על קרח או בשילוב ג'ינג'ר אייל.
 


 

עוד ב-חדשות מהבקבוק:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.