חיפוש

החברים של טשה

"טש וטשה" החמארה הגרוזינית המפורסמת משוק הפשפשים, עברה למתחם התחנה בתל אביב והביאה איתה למקום אוכל גרוזיני מעולה, חגיגות ריקודים סוערות, מופעי פולקלור ובר שתוסס אל תוך הלילה. קפצנו לביקור

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

במשך שנים היתה מסעדת "טש וטשה" מוסד של אוכל גרוזיני אותנטי והילולות פרועות שנמשכו אל תוך הלילה של שוק הפשפשים. לאור ההצלחה (ותלונות השכנים ששנתם נדדה) החליט מיקי מיראל, הבעלים של המסעדה וזמר גיאורגי מוכשר, שהיה בין השאר גם זמר הבית של מסעדת ננוצ'קה המיתלוגית, להעביר את המסעדה למשכנה החדש, הרחב והמפואר במתחם התחנה בתל אביב.

 

המסעדה החדשה שוכנת באחד מהמבנים ההיסטוריים בכניסה למתחם התחנה, יש לה חצר ומבואה גדולה וחלל יפייפה, גבוה ומועצב, עם בר במרכזו, שבמהלך הערב גם משמש כפלטפורמה יציבה לריקודים. 

 

על עיצוב המקום הופקד מעצב הפנים יניב מובשוביץ שהקפיד על שימור המעטפת של המבנה המרשים ובתוכו יצק את השמחה והססגוניות של גיאורגיה. מעל הבר היצוק תלויים גופי תאורה בצורת כדורי זכוכית מכוסים ב"פפחי" מסורתי, הלוא הוא הכובע הגרוזיני המוכר ושלל אלמנטים אותנטיים קורצים מקירות המסעדה.

העיצוב החדש והיפה של מסעדת טש וטשה במתחם התחנה. צילום: יניב קדר

 

הביקור במקום הוא חוויה בפני עצמה. מלבד האוכל המצוין, מתקיימים במקום כמעט מדי ערב הופעות אורח של זמרים, רקדנים ואמנים שונים שהופכים את הבילוי במסעדה לאירוע שמח וחגיגי, מלא בריקודים פולקלוריים, בשירה ובבלגן לא קטן בכלל.

 

ואיך האוכל?

עם המעבר לקומפלקס החדש, גם התפריט עבר מתיחת פנים -  רוב המנות האהובות נשארו ובניצוחה של השפית בלה חנן, גורו האוכל הגאורגי, נוספו גם מנות חדשות הנותנות מקום של כבוד למטבח הגיאורגי ומשלבות טעמים יפואיים וקלילים. 

 

פתחנו עם שלוש מנות ראשונות:

 

באדריג'אני (38 ש"ח):  גלילות חצילים אפויים מומלאים במחית אגוזי מלך ועשבים טריים - מנת חובה לכל מי שמגיע לפה. החצילים טעימים ועסיסיים להפליא ומחית האגוזים היא נימוחה ומזכירה איכשהו בטעמה בלילת גבינות. 

באדריג'אני במסעדת טש וטשה. צילום: יניב קדר

 

סלט ציצו (48 ש"ח): עוד אחת ממנות הדגל של המקום - פתיתי כרובית טרייה עם פלחי אגס, תערובת פיצוחים ועשבי טיבול ברוטב הדרים וטחינה סגולה. סלט מצוין, מרענן, טעים וגם די משביע.

 

סביצ'ה הים השחור (58 ש"ח): למרות שסביצ'ה הוא בהחלט לא מנה גיאורגית (בכלל מדובר במאכל הלאומי של פרו), דווקא כאן יצא לנו לטעום את אחת ממנות הסיבצ'ה היפות והטעימות ביותר שאכלנו. המנה הכילה דג ים לבן טרי שבמקום לקצוץ אותו, הוגש כ"פלייקים" בתוך תערובת של לימון, צ'ילי, מיקרו כוסברה, עגבניות שרי וטקאמלי שזיפים. הכל טובל בפשטות בשמן זית איכותי ומלח. לא צריך כלום יותר מזה בשביל סביצ'ה פשוט מעולה. 

סביצ'ה הים השחור. לא גיאורגי, אבל פשוט מעולה! צילום: יניב קדר

 

מתפריט הבשרים לקחנו מנה של חאשמלה (98 ש"ח) - קדרת בשר לחי ביין לבן, ערמונים ותפוחי אדמה בגריל, וגם פה זכינו ליהנות ממנה מעולה, שבושלה לאורך זמן והתהדרה בטעמים עמוקים ומלאים ובבשר רך כמו חמאה. 

חאשלמה - תבשיל לחי בקר. אחד הטובים שאכלנו. צילום: יניב קדר

 

ואיך אפשר בלי חינקילי (44 ש"ח) - הכיסונים הגיאורגים שכאן מגיעים גדולים ושמנים. הלכנו על מנה של שלושה חינקלי צמחוניים, שמולאו בעשבי תיבול ופטריות ולוו ברוטב תרד עשיר. מעדן אמיתי.  

חינקלי בשלל צבעים. צילום: יניב קדר

 

את כל האוכל המצוין הזה ליוו קוקטיילים מקוריים שזרמו אלינו מהבר, שיחד עם אווירת המסיבה שהיתה במקום, הטיסה אותנו לגבהים חדשים של אושר. 

 

שורה תחתונה:

טש וטשה היא מסעדת חובה לכל חובבי האוכל הגרוזיני והפולקלור שמגיע מהארץ המרתקת הזו. מיקי, בעל המקום, הוא איש שמח, מעניין ומכניס אורחים והצוות שלו ישמח תמיד לארח אתכם ולתת הרגשה טובה של מסעדה שאוהבת את הסועדים שלה.

 

רק קחו בחשבון שביקור בטש וטשה הוא לא ביקור רגיל במסעדה שקטה ורגועה, שכן כמעט בכל ערב יש כאן תוכנית אמנותית שהופכת את המקום לאולם אירועים תוסס במיוחד.

 

התוכנית השבועית:

ערבי שלישי: "ביג'ו גרובס" - DJ עדי ברנדה מארח את הזמר גיאורגי קוקלי. 

ערבי רביעי: הערב של טש טש, שר ומנגן יחד עם אלן אלייב בכלי הקשה. 

ערבי חמישי: ליין אוריינטלי צבעוני של רקדנית הבטן אורית סוכרי ודי ג'יי איבגני שרצקוב. 

שישי: זמר הבית האהוב של טש וטשה כבר 4 שנים! גיארוגי קוקלי בערב שירים אתניים שיקפיצו אתכם מהכסא. ודי.ג'יי נתי נתן. 

מוצ"ש: רקדני הבלט הגיאורגי ציציאשווילי מביאים את הקצב, הצבעוניות והשמחה של טיביליסי קרוב לצלחת. 

 

מתי: ב'- ד' 17:00 – 01:00 | ה' 17:00 – 02:00 | שישי  16:00 – 02:00 | שבת  16:00 – 01:00

איפה:  מתחם התחנה, מבנה 5, תל אביב - יפו

מחירים: סבירים בהחלט

שירות: לבבי

אווירה: יאללה ביז'ו מסיבה

טלפון להזמנות ואירועים: 03-6771373 

 

לאתר המסעדה טש וטשה >>
   


 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.