חיפוש

טעמים של סתיו

הקיץ כבר מאחורינו ולא מעט מסעדות מתאימות את התפריטים שלהן לסתיו. קבלו את המנות שיככבו על הצלחת שלכם עם בוא הנחליאלי והחצב

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

בערב כבר קריר וגם ביום מזג האוויר יותר נינוח, כך שהגיע הזמן לבלות במקומות עם אוכל ואווירה שהולמים את הסתיו הישראלי החמקמק. ריכזנו עבורכם כמה מסעדות בתל אביב, שבהן תחוו את הצבעים והטעמים של הסתיו גם בצלחת.

 

קוואטרו

האיטלקית המודרנית Quattro של השף אביב משה היא מקום מפלט מהמולת היום-יום. בקומה השנייה של מגדל פלטיניום ברחוב הארבעה פועלת מסעדת השף באווירה קלילה, עם מנות עונתיות בגוון איטלקי עכשווי ובעיצוב בהשראת אליסה בארץ הפלאות פוגשת בקומדיה דל ארטה. בין המנות המבשרות את בוא הסתיו אפשר למצוא סלט עלים, אנדיב, אגוזים מקורמלים ובלסמי לבן (52 ש"ח); פיצה כמהין, פורטובלו, בצל מקורמל, גבינת שברה ובלסמי מצומצם (79 ש"ח), ניוקי תירס עם חמאה שרופה ושרימפס מקורמל (78 ש"ח); ריזוטו עם ראגו פטריות (93 ש"ח); וסינטה צרובה עם קרם זרעי שומר וטורטליני סוכריות שום (152 ש"ח).

איפה: הארבעה 21, תל אביב. 03-9191555

 

קוואטרו

מנות המבשרות את בוא הסתיו בקוואטרו. צילום: עמית זאנטקן

 

בראון

ביסטרו בראון הפועל במתחם G משיק בימים אלו תפריט חדש המבוסס על חיבור לאדמה, מקומיות ועונתיות. השפית מיכל לוי, שהגיעה למסעדה אחרי שהות ממושכת בחבל פוליה באיטליה, משלבת בתפריט השפעות ים תיכוניות מהאזור עם אלמנטים מקומיים. כך למשל הסתיו מבשר את עונת הדלועים והדלעות, שאותם לוי משדכת לדגה מקומית, עופות אורגניים, ירקות ירוקים וכתומים, פירות טריים ועוד. בין המנות בתפריט: פילה בקר וכל הדלעות ברוטב דמי גלאס ויין אדום (145 ש"ח); שרימפס במאפה שמרים ומנגולד עם שום קונפי, לימונים כבושים, חמאה, לימון ותרד ויוגורט כבשים מעל (68 ש"ח);  כרעיים בקוניאק ויין לבן, פלפל אנגלי וציפורן, מוגש עם קונפי כרישה, בצלים ואגסים (92 ש"ח); ופיצה סלמון ומסקרפונה סלמון כבוש, עלי תרד ובצל ירוק, צלפים, גבינת שמנת ומסקרפונה עם ביצה מעל (66 ש"ח).

איפה: ניסים אלוני 10, מתחם G, תל אביב. 03-5444024

 

בראון

פילה בקר וכל הדלעות בבראון. צילום: אנטולי מיכאלו

 

טייגר לילי

אתם יודעים איפה לא שורר סתיו עכשיו? בתאילנד. חופשה נראית כמו חלום רחוק, אבל את החוויה הקולינרית הצבעונית והכי קרובה לאותנטית אפשר לחוות בתל אביב, גם אם לזמן קצר. המנות בטייגר לילי מגוונות, עתירות טעמים ומרקמים ובזכות החריפות גם מחממות ומשמחות חך ונפש. במסעדות ברמת החייל ובשרונה מרקט אפשר ליהנות משורה של מנות כמו פאד סאן יאי - אטריות אורז טריות (לראשונה בישראל) עם עוף/טופו/שרימפס, שברי בוטנים, כוסברה, פטריות, פלפל שאטה יבש ונטיפי ביצה, ברוטב צדפות תאילנדי וסויה (68 ש"ח); נאה טון - תבשיל צוואר בקר בבישול ארוך עם קארי אדום וקינמון, פאד בונג (עלי תרד תאילנדיים), תפוחי אדמה, בצל ירוק, כוסברה, קריספי שום ופלפלים מוחמצים, מוגש לצד אורז מאודה (78 ש"ח); יאם גאי – "סלט עוף צלוי עם בצל סגול, עגבניות שרי, כרוב סיני, סלרי, כוסברה וליים (39 ש"ח); וקארי פאננג - תבשיל חלב קוקוס בקארי פאננג עם פירות ים, גמבה, נענע, ערמונים, חציל תאילנדי, המוגש עם אורז כדי למתן את החריפות (78 ש"ח).

איפה: רמת החייל - הברזל 32, שרונה מרקט - קלמן מגן 3, תל אביב. 1-700-70-70-97

 

טייגר לילי

קארי פאננג חריף אש בטייגר לילי. צילום: עידן גור

 

חוות צוק

אין דרך אחרת לתאר את המסעדה הזו אלא כמאגר משובח של חומרי גלם עונתיים ומקומיים והתגשמות חלומותיו של כל פודי. במרתף המבנה, שבו שכנה פעם כספת של בנק, נמצא מאגר הבשרים של המסעדה, אוצר בפני עצמו. נתחים נתחים מתיישנים בתנאים אופטימליים ומחכים לתורם לעלות על הגריל. במקביל זורמת למסעדה ברמת אביב תוצרת חקלאית טרייה מחוות צוק שבעמק האלה, בדגש על ירקות עונתיים וגבינות צאן. השילוב בין בשר שמטופל ביד מקצועית לבין ירקות סופר-טריים מנפיקים מנות מדויקות, בול לעונה. בין המנות שהכי משדרות סתיו ישראלי שורשי תוכלו לטעום: ירקות צלויים מהחווה (36-18 ש"ח); סלט חווה עם גבינה צ'רקסית מהחווה (58 ש"ח); סלט ארטישוק עם ירוקים מהחווה (56 ש"ח); סטייקים מהמרתף לפי משקל, בהם סינטה, אנטרקוט, פילה, צלעות טלה ועוד (מ-45 ש"ח ל-100 גרם); ושניצל צלע טלה (89 ש"ח ).

איפה: משה פרלוק 5, רמת אביב החדשה, תל אביב. 077-5155905

 

חוות צוק

רוסטביף משובח בחוות צוק. צילום: אנטולי מיכאלו

 

הוטל דה ויל
אם יש מקום בעולם שהוא הכי רומנטי בסתיו - פריז לוקחת בגדול. הביסטרו בר החדש הממוקם בצומת הרחובות דיזנגוף וז'בוטינסקי, הוא משב של פריז בלב תל אביב. בהוטל דה ויל, הקרוי על שמו של בית העירייה המפואר של פריז, יש תמהיל של אוכל המבוסס על גסטרונומיה צרפתית קלאסית עם טוויסט עכשווי בליווי קוקטיילים יצירתיים, כאשר על כל הטוב הזה מנצח השף יוגב ירוס. ההשראה הצרפתית ניכרת בכל מנה ויחד עם אלכוהול משובח ומזג האוויר הסתווי תנו לעצמכם לפנטז שאתם יושבים בפטיט ביסטרו במארה. אז מה בתפריט? פטה כבדים של ברווז ועוף (48 ש"ח); מולים בפרנו עם בייקון  וצ'יפס (82 ש"ח); קרואסון שקדי עגל (96 ש"ח); כיסונים מדפי קולרבי וסלק עם קרם רוקפור ואגוזי לוז (38 ש"ח); ופנקייק תפוחי אדמה עם ביצי סלמון אטלנטי וקרם פרש (42 ש"ח).

איפה: דיזנגוף 230, תל אביב. 03-9746999  

 

הוטל דה ויל

המבורגר בבריוש צרפתי בהוטל דה ויל. צילום: אנטולי מיכאלו

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
ויטרינה הוסיפו מוצר לויטרינה

בעלי עסקים וחברות, יזמים, מנהלי שיווק, מעצבים ואמנים - יש לכם עסק, מיזם, מוצר או שירות חדש ומעניין ולא אכפת לכם שכולם ישמעו עליו וירצו לקנות אותו? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.