לאחרונה התפרסמה בחדשות ידיעה על צעיר שבמהלך מבחן להוצאת רישיון על אופנוע נעצר על ידי שוטר לאחר שלא ביצע עצירה מלאה בצומת עם תמרור עצור. לתדהמתו של הצעיר הנבחן, השוטר רשם לו דו"ח הכולל קנס כספי ושש נקודות, ואף ניסיונו של בוחן הנהיגה להתערב לא הועיל. בסופו של דבר, בשל הרעש התקשורתי שעורר המקרה, החליטה המשטרה על ביטול הדו"ח והקנסות, אך עם זאת הבהירה שהם חוקיים לחלוטין.
מהמקרה המעט ביזארי הזה ניתן ללמוד לקח חשוב – מרגע שהנחנו את ידינו על ההגה, האחריות עוברת אלינו. אם לא ניזהר וננהג באחריות, הדבר עלול לעלות לנו בקנס ובנקודות במקרה הטוב, ובמקרים חמורים אנו עלולים לעשות חלילה תאונה עם נזק ברכוש ובגוף. הדבר נכון שבעתיים כאשר מדובר בנהג צעיר וחסר ניסיון על הכביש. אחד האמצעים שיעמדו לעזרתו במקרה כזה הוא ביטוח נהג חדש , אשר עצם הידיעה על קיומו עשויה לנסוך ביטחון ולהשרות רוגע על מי שזה עתה עבר טסט וקיבל רישיון. אולם חשוב לזכור שהאתגר האמתי אינו עצם הוצאת רישיון הנהיגה, אלא נהיגה נכונה וזהירה ביום יום.
ואחרי שאמרנו את זה, אפשר לחזור לעסוק ברישיון הנהיגה הנכסף, ובטסט המלחיץ שצריך תלמיד הנהיגה לעבור בהצלחה בכדי להיות זכאי לו. נהוג לומר כי בכדי לעבור בטסט הראשון צריך הרבה מזל. מזל אכן אף פעם לא מזיק, אך מלבדו הנה כמה עקרונות חשובים ששמירה עליהם תעלה מאד את סיכוייו של הנבחן לעבור בהצלחה כבר בפעם הראשונה.
כן להתרגש, לא לפחד
לגיטימי לחלוטין להתרגש כשניגשים למבחן, וודאי מבחן העומד בינכם ובין החירות לנהוג במכונית בכוחות עצמכם וללא תלות באחרים. אולם פחד, להבדיל מהתרגשות, הוא דבר בעייתי כשמדובר בטסט, משום שהוא מונע מאתנו לתפקד באופן מיטבי. ההבדל בין השניים עשוי להיות דק במיוחד, ועל כן אחד הדברים שחשוב שנזכיר לעצמנו כל העת הוא שזה בסופו של דבר רק מבחן, ושגם אם ניכשל, תמיד נוכל לנסות שוב.
להימנע מביטחון עצמי מופרז
אם הקפדתם במהלך שיעורי הנהיגה להקשיב למורה והצלחתם להוכיח שליטה ברכב, הכרה של חוקי תנועה ויישומם של השניים בזמן אמת - יש לכם סיבה טובה להגיע אל הטסט מלאי ביטחון, בידיעה שיש לכם את כל הכלים הנדרשים בכדי לעבור אותו בהצלחה. עם זאת, ממש לא מומלץ להפגין ביטחון עצמי עודף אשר עלול לגרום לכם לבצע טעויות טיפשיות בגלל חוסר בתשומת לב מספקת. בנוסף, הפגנת ביטחון מופרז כלפי חוץ עלולה, אולי במידה מסוימת של צדק, ליצור אצל הבוחנים את התחושה שאתם קלי דעת וחסרי אחריות ולשפוט אתכם בחומרה יתרה. אם הגעתם אל הטסט מלאי ביטחון, הקפידו שלא להסתנוור מכך והזכירו לעצמכם כל העת שהמשימה טרם הושלמה.
הכרת מסלול הטסט
בכל עיר בה מתקיימים מבחני נהיגה, הם יוצאים לדרך מאותו מרכז רישוי ובדרך כלל עוברים במסלולים שדי חוזרים על עצמם, ושלרוב יהיו קרובים לאזור בו גם מתקיימים שיעורי הנהיגה שלכם. לכן, אם לא הציע זאת מיוזמתו, בקשו מבעוד מועד מהמורה שלכם לקיים שיעור אחד לפחות ברחובות ובנתיבים שבהם הבוחנים נוהגים לעבור. נסו ללמוד את אופי ועומס התנועה, הכירו את התמרורים ובמיוחד שננו את אותן נקודות בעייתיות ומכשילות והתאמנו במעבר עליהן. כך תוכלו להגיע למבחן עם הרבה יותר ידע ופחות מקום להפתעות.
הבוחן הוא רק בן אדם
הגיע רגע המפגש עם הבוחן, מי שבמו ידיו יקבע אם עברתם או נכשלתם. בתחילת המבחן תצטרכו להציג את עצמכם בפניו. למרות המעמד המלחיץ, חשוב שתעשו זאת בצורה הטבעית ביותר שניתן. אם למשל אתם חייכנים מטבעכם – אל תהססו לחייך גם בשלב הזה. אין צורך לפתח שיחת עומק עם הבוחן, אך חשוב לזכור כי גם האדם שיושב לידכם קשוב ורואה. קחו למשל אלמנט שנחשב למאתגר במיוחד במבחן כמו חנייה ברברס, ואשר לא תמיד מסתיים בהצלחה בפעם הראשונה. הבוחן יודע זאת, ואין זו בושה לבקש ממנו ניסיון נוסף במקרה הצורך. במקרה מורכב אחר, בו אתם נכנסים לצומת ששדה הראיה בו מצומצם, תוכלו לציין זאת בפני הבוחן לפני שאתם גולשים פנימה ובכך להקטין את הסיכוי שהוא יבלום בלימת חירום.
טעיתם? המשיכו לנהוג!
בניגוד למה שנהוג לחשוב, גם אם ביצעתם טעות במהלך המבחן וקיבלתם הערה מהבוחן, אין זה אומר בהכרח שנכשלתם. בשלב זה מבחינתכם ההצגה חייבת להימשך. קחו נשימה עמוקה והמשיכו בנהיגה כאילו לא אירע דבר. במקרה הגרוע, הרווחתם הזדמנות לבחון את תפקודכם לאחר טעות ורכשתם עוד ניסיון, אך דעו כי במקרים רבים טסט שהתחיל בטעות והמשיך בנהיגה בטוחה ואיכותית הסתיים בקבלת רישיון.
נסיעה בטוחה, ובהצלחה!