אוהב גרינברג (26) חי את עולם המטבח מאז גיל 13. החיבור שלו לשם, הגיע מטראומת ילדות שהביאה אותו לייצר מיזמים קולינאריים מעניינים. כשהיה תינוק בן 10 חודשים, נפל עליו בשוגג פינג'ן מלא במים רותחים שכיסה את גופו ב- 70% כוויות. מאז, אמו שהייתה חובבת מטבח מושבעת, ניסתה להרחיקו משם. מאז יום פטירתה, הרגיש שהוא חייב למלא את מקומה במטבח, עם חיבה עזה שהייתה לו מאז ומתמיד להמבורגר.
לפני כשלוש שנים נולד המיזם הראשון שלו, הבית של הצב, בפאתי אזור התעשייה של חולון, מתחם גראנג'י המאכלס תחת קורת גג אחת, בר, פיצרייה ומוזיקה בלייב ומעוצב כסלון הביתי בהשפעת תרבות הרחוב הצבעונית והיצירתית, מעוז ההיפסטרים בריקסטון בלונדון. התפריט של המקום, התבסס על פיצות על סוגיהן, אבל אחרי הרבה דרישות מהקהל והגעגוע לבשר הטחון, לפני כשנתיים החליט גרינברג שהוא עושה ניסוי והגיע ל"הבית של הצב" עם קילו בשר, חבילת לחמניות וטוסטר מהבית. בלי יותר מידי להבין מה הולך לצאת, התחיל בתיבול הבשר, ואחרי חצי שעה של משחקים נולד הטוסטבורגר. המתכון הסודי מלפני שנתיים נותר ללא כל שינוי עד היום, והפך להיות המנה שהיא ה-בסט סלר של המקום.
טוסטבורגר גוואקמולי עם ריבת צילי ועגבנייה. צילום: אנטולי מיכאלו
בימי טרום הקורונה, התכניות היו לפתוח לוקיישן נוסף של "הבית של הצב" והפעם בתל אביב, אבל הקורונה כמו לכולם שינתה את פני הדברים, וגרמה לגרינברג להתמקד בפאסט פוד שהוא עכשווי, זמין ושווה לכל כיס. במהלך שיטוט מזדמן באלנבי, קלט בעיניו חנות קטנה עם שלט "להשכרה", ותוך יומיים הוא השכיר את המקום עם הקונספט החדש ה- טוסטבורגר. המקום מעוצב בהשפעת הניחוח של תרבות הרחוב, המסמלת את האותנטיות, הפשטות, הכנות והישראליות של המאכל שהפך ללאומי: הטוסט וההמבורגר. גרינברג, אינו מוותר על רמת פרודוקטים גבוהה, ייצור של בשר ההמבורגר שנטחן ומתובל בעבודת יד. הבשר הטחון החי נכנס היישר אל תוך חצי לחמנייה ומשם לטוסטר לזמן הכנה של כ-6 דקות על השעון.
ואיך הטעם?
כיאה לימי קורונה מבאסים, נשארנו בבית והזמנו את הטוסטבורגרים אלינו והפעם החלטנו ללכת על המנות החדשות שהושקו ממש לפני כמה ימים: טוסטבורגר גוואקמולי עם ריבת צ'ילי ועגבנייה, טוסטבורגר ריבת בצל ובייקון טלה, טוסטבורגר עם סלט ביצים (!!) והחידוש המרענן - טוסטבורגר טבעוני עם אננס בצ'ילי. את המנות היפות האלו ליוו קלחי תירס מבושלים ומתוקים שנתבלו ברוטב הוואנה חריף, סודי ומרגש מלא בפרמז'ן וכוסברה.
תירס ברוטב הוואנה חריף ומרגש. צילום: אנטולי מיכאלו
ההמבורגרים היו פשוט מעולים. לא דחוסים מדי ומלאים בטעמים טובים ומודגשים. מסתבר שהשילוב בין ההמבורגר לטוסט הוא לא סתם גימיק, ושהבישול של הבשר בתוך הלחמניה יוצר מאכל חדש וטעים, מעין שילוב בין עראייס להמבורגר. השיוב של הגוואקמולי עם ריבת הבצל עבד מעולה ואפילו השילוב של סלט ביצים בתוך המבורגר עבד לא רע בכלל. בגזרת הטבעונים, ההמבורגר שהוכן מתערובת של פטריות וסלק היה עשיר בטעמים ובצבעים ונטרף במהירות. את כל זה ליוו קלחוני התירס הטעימים, ולקינוח - עוגיפלצת! שוקולד צ'יפס קוקיז גדולות ומתוקות.
שורה תחתונה: אם עדיין לא טעמתם - חבל!
טוסטבורגר תל אביב
איפה: אלנבי 93, תל אביב
מתי: מדי יום מ 11:00 ועד 02:00
כמה: הטוסטבורגר מגיע ב-3 גירסאות: 100 גרם ( 21 ₪) / 200 גרם (37 ₪) / 300 גרם (49 ₪) ולאלו שלא מצליחים להחליט, או שסתם רוצים לחגוג, יש גם מארז מיקס חצאי טוסטבורגר בגדלים של 300/600 גרם במחיר של 72 ₪ / 135 ₪
להזמנות: 077-980-0533 או דרך וולט >>