לכל בית יש את החרוסת שלו, המשותף לכולם הוא הציפייה במהלך הסדר שיגיע הרגע בו כורכים וסוף כל סוף אפשר לטעום מה"מתוק-מתוק" הזה.
יש גרסאות שונות לחרוסת, הן משתנות מעדה לעדה וממסורת למסורת. עם השנים יצרתי את החרוסת שלי, שהורכבה משעטנז מבורך של דברים טובים מכל מיני מסורות שאספתי.
המצרכים:
מיכל של ממרח תמרים טבעי
3 כפיות דבש
כוס אגוזי מלך
כוס אגוזי בונדוק
כוס קאשיו
וחופן פקאנים (אפשר גם מסוכר)
חצי כוס צימוקים בהירים שטופים היטב ומסוננים.
תפוח עץ ירוק (אפשר להמיר באדום או בבננה, אני אוהבת את הירוק כי החמיצות שלו קצת שוברת את כל ה"מתוק-מתוק" הזה).
כוס יין אדום מתוק
אופן ההכנה:
מכניסים את מחצית מכמות כל האגוזים לקערה של מעבד מזון עם הדבש, ממרח התמרים והתפוח (כולל הקליפה לא כולל הליבה כמובן) ומעבדים לממרח חלק.
מוסיפים את יתרת האגוזים בשלבים ואת היין בטפטוף ומעבדים בבפולסים, כדי שיישאר מרקם של האגוזים.
לקראת הסוף מוסיפים גם את הצימוקים. לשניים שלושה פולסים אחרונים.
מעבירים לצנצנת מעוקרת ויבשה ומצננים.
הצעת הגשה: אחרי שהחרוסת מתקררת מעט, ניתן ליצור ממנה עיגולים (כמו כדורי שוקולד) ולגלגל בקוקוס טחון.
מי שרוצה לשדרג לקינוח פרווה, כשר לפסח, טעים ובריא, יכול גם לגרר לתערובת החרוסת מעט שוקולד מריר לפני כדרור.
להניח במנג'טים ולשמור בכלי אטום.
צילומים: ורד ברלל