חיפוש

חורף במטבח של רמה

ב"מטבח של רמה" חוגגים את החורף עם 2 ארוחות מיוחדות: "חיים ביחד ומבשלים ביחד": תומר ניב, שף המסעדה, מארח את סלווה עוודאלה, מהכפר השכן עין נקובא, לארוחה של מטעמים מהמטבח הערבי המסורתי עם נגיעות עכשוויות. ו"בסימן 3" מיה בן-צבי תכין המון טאפאס משולשים וטבעוניים לכבוד פורים

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
למסעדת השף הייחודית "המטבח של רמה" שנמצאת ביישוב נטף, יש מסורת ארוכה של ארוחות מיוחדות במינן ואירוח של שפים ממגוון הקשת בישראל ובעולם. השנה חוגגים במטבח של רמה את עיצומו של החורף בשני ערבי אוכל מיוחדים. האחד, ביום חמישי 26.2.15, ארוחה של מנות מהמטבח הערבי המסורתי, אותן תביא סלווה, עם נגיעות עכשוויות, אותן יביא תומר. הערב השני, הוא הערב של מיה בן צבי, הידועה כמי שמובילה מטבח טבעוני ויצירתי. בערב זה,המתקיים ביום שלישי ה- 3.3. תכין מיה ארוחת פורים משולשת- כל המנות תוגשנה בצורת משולשים (כמו אוזני המן ), כטאפסים .

הבית של סאלווה

היישוב נטף בו הוקמה לפני 18 שנים , מסעדת "המטבח של רמה", שוכן סמוך לכפרים אבו גוש ועיין נקובא. יחסי שכנות חמים וטובים נרקמו בין היישובים עוד מימי תחילת הישוב החלוציים לפני 33 שנים. השף תומר ניב, השואב את ההשראה למנות, מהטבע העוטף את המסעדה, מחומרי הגלם הגדלים בהרים ובגנים שבסביבתה ומהאנשים באזור, פנה לסלווה עוודאלה, בעלת מסעדת "הבית של סלווה" שבעין נקובא, להכנת ארוחה משותפת שתהיה מבוססת על מתכונים מסורתיים שתביא סלווה עם נגיעות עכשוויות של תומר. השניים יצרו תפריט שמביא את האותנטיות של המאכלים המסורתיים של סלווה עם התרגום העדכני של תומר. יחד יצרו בדו-שיח מרתק, ארוחה שמורכבת משפע של חומרי גלם מקומיים, ירקות אורגניים הגדלים ביישובים שלהם, תבלינים, בשר והרבה אהבה. ומה בתפריט? "סלטים": קרם תומה קריספי ; מרק מטבוחה ; שושברק חצילים טחינה ירוקה ; חובזה ; בגדונסיה (תפוח אדמה ופטרוזיליה) לחם: קראס מאנגולד ובשר טלה ראשונות: הממולאים של סלווה: קישוא, חציל, מרוות ירושלים, כרוב, בצל – ממולאים באורז ותתבילה של בשר עיקרית לבחירה: צוואר טלה – ממולא באורז ובשר עוף ממולא- אורז, שקדים, קשיו ובשר טחון - אפוי בתנור דג ממולא- בעשבי תיבול פלפלים אדומים וירוקים, שום ולימון , שוק טלה - עם עשבי הר ופאפריקה, צלויה בטאבון , בפריסה אישית מול הלקוח תוספת לבחירה: מקלובה – אורז מבושל ארוכות, עם ירקות מטוגנים מפתול - קוסקוס ערבי מגולגל בידיים, מבושל על אדים, בתוספת בצל מתובל מנסף - אורז מאודה מפוזר על לאפה מונחים על לבנה קינוח: גלידת פיסטוק בקלוואה פיסטוק וכנאפה עם זעפרן מתי: יום חמישי 26.2 מחיר: 186 ₪ לסועד   סלאווה מהבית של סלאווה סלאווה מהבית של סלאווה

ארוחת פורים משולשת

המטבח הטבעוני של מיה בן צבי, בוגרת מאסטר שף, לא דומה לשום מטבח טבעוני אחר. מיה לוקחת את האוכל הטבעוני כמה צעדים קדימה ומפגישה אותו עם קולינריה יצירתית, גבוהה ומקורית. מדובר בחגיגת טעמים לחך, אשר מאתגרת ומסעירה את הסועד. השפית מיה בן צבי מתארחת במטבח של רמה, עם ארוחת קונספט מקורית, לכבוד חג פורים המתקרב - ארוחת פורים משולשת המנות הטבעוניות של מיה, מתחפשות לאוזני המן. כל המנות תוגשנה בצורת אוזני המן שונות ומפתיעות, כטאפאסים שיוזרמו לשולחן. בין המנות: מרק שומר ושורש סלרי בלחם שאור; בוריקה עם תפ"א מדורה, גרידת לימון וזיתים שחורים; צ'יפס משולש בשלושה צבעים; קראס עם בצל וזעטר מההר ; חציל ממולא ממרח אגוזים; עלה חוטמית ממולא מג'דרה גלילית וירקות; ריזוטו עם אספרגוס; סלט ירוק עם קרקר טוויל גרעינים; עטאייף עם סלט פירות; מרציפן עם גנאש לוז; עוגת שוקולד עם סורבה תות, והכל בצורת אוזן המן מחיר: 18 ₪ למנה מתי: יום שלישי 3.3 מומלץ מאוד להזמין מקום מראש לשתי הארוחות מאיה בן צבי מחפשת את הטאפס בערוגה מאיה בן צבי מחפשת את הטאפס בערוגה המטבח של רמה בכניסה ליישוב נטף, הרי יהודה טל' 02-5700954 ניתן להתעדכן באתר: www.ramak.co.il
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.