חיפוש

חוזרים למקורות

תערוכת הבוגרים של המרכז האקדמי ויצו חיפה מעניקה לצופים הצצה לחוויות ילדות אישיות של סטודנטיות וסטודנטים כחלק ממנה וכמהגרים אליה. צפו בעבודות הנבחרות

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

מתי: עד ה-15.8.21  |  איפה: חיפה   |  כמה: חינם 

 

נכנסים לשיח הפוליטי

הסטודנטים והסטודנטיות של המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה שמו לעצמם מטרה ברורה באמצעות תערוכת הבוגרים להעביר מסרים אקטיביסטיים ולתרום לשיח הפוליטי והחברתי בו הם חיים, בעיר חיפה ובחברה הישראלית. כל אחת ואחד בדרכם הייחודית משתפים את הקהל בביקורת או חוויה אישית, שמקורן בחקר של נושאים אקולוגיים, חברתיים, פוליטיים, סביבתיים ולאומיים, אשר נוגעים בכל אחת מאיתנו.

 

תערוכת הבוגרים וכך גם העבודות מורכבות מדיסציפלינות רבות, המשקפות את מורכבות הנושאים. פרויקטים רבים חושפים חוויות ילדות אישיות ואינטימיות, אשר עיצבו את אישיותם של היוצרים היום, ומתעסקים בתהליכים של חיפוש זהות, כישראלים וכמהגרים לישראל. תהליך היצירה מעניק כלי תרפי להתמודד עם אותן חוויות ותהליכים, המלווים אותם לאורך החיים וכאומנים ויוצרים בתחילת דרכם.

 

יהיה טוב

הסטודנטית בוגינסקי מישל מהמחלקה לצילום ואמנויות המסך, בעבודתה "יהיה טוב" חוזרת לילדותה בשיכון בעיר עכו כבת למשפחה של עולים בברית המועצות לשעבר בשנות ה-90. "הייתי הילדה שתמיד שלחו אותה לחזור לרוסיה למרות שהיא נולדה בישראל, הילדה שביקשו ממנה שוב ושוב להגדיר את העדה שלה והיא לעולם לא ידעה כיצד. דרך הצילום התחלתי להתבונן בתא המשפחתי ובפערי התרבות בעולם ממנו הגעתי. מאפייניה של הסביבה בה גדלתי בעכו כעיר מעורבת; שפת האֵם, המנהגים, האוכל, הובילו אותי בתהליך היצירה במהלך השנים האחרונות במסע החיפוש העצמי.

מישל בוגינסקי - המרכז האקדמי ויצו חיפה (1)

הקונפליקט שנוצר בין הערכים שלי לבין ערכי המשפחה העצימו את העיסוק בחוויית ההבדל בין תפיסות העולם. אַהֲבָתִי לבן עַם אחר מחיה את הפער ואך גם את הפחד, ועם זאת היא מטשטשת את יחסי הכוח שיוצרת הסביבה" היא משתפת.  בפרויקט נוצר חיבור בין עבודת וידאו לבין חלל המיצב בו היא מוצגת, כך שהגבולות מיטשטשים בין מרחבים דרך בחינת אמות המידה של תרבות גבוהה מול נמוכה. העבודה יוצרת הצפה חושית ומציעה באמצעות העודפות מציאות חדשה סביב ההגזמה התרבותית. 

 

סובייטים בישראל

גם "סובייטים בישראל", פרויקט של אלכסנדרה שוורצמן, סטודנטית במחלקה לתקשורת חזותית, מציג סטריאוטיפים כואבים על העולים מברית המועצות. היא מספרת: "עליתי לארץ מאוקראינה ב- 1996 כשהייתי בת שנתיים. מאותה השנה ועד היום נתקלתי בהערות עוקצניות על היותי ״רוסייה״. דעות קדומות וסטריאוטיפים פוגעניים שרצות גם ברשתות בחברתיות. הפרויקט נותן התייחסות לסטריאוטיפים באופן שנע בין הומוריסטי  למסר חברתי".

 

מסע מאויר באמריקה

בעבודה "American Road Trip" קטרינה קובגן, סטודנטית במחלקה לתקשורת חזותית, יצרה מסע מאויר דיגיטלי עם אנימציות ואינטראקציות קלילות, המבוסס על הספר "אמריקה החד-קומתית" מאת איליה אילף ויבגני פטרוב, המלווה אותה מילדותה. האירועים בספר התרחשו בין השנים 1935-36 ושני סופרים סאטיריקנים סובייטים יחד עם משפחת אדמס המלווה, נסעו ברכב פורד מהאוקיינוס האטלנטי לאוקיינוס השקט ברחבי אמריקה, כדי לגלות מהם החיים האמיתיים באמריקה ולספר על כך לאנשים הסובייטים.

קטיה קובגן 2 - המרכז האקדמי ויצו חיפה (1)

 

שמאלה לפלסטין

מג'ד בדיר, סטודנט לצילום, חוזר לילדותו בעבודה "פנה שמאלה אל פלסטין" ומספר: "כילד היה לי חלום שיום אחד אהיה חלק מתעשיית הסרטים ההוליוודית, כשהתבגרתי הבנתי שהיותי פלסטיני שחי בישראל מהווה מחסום עבורי להתפתח ולהגשים את חלומי, אך חשתי ייחודיות בלהיות חלק מקבוצת מיעוט ואף הזדמנות לבלוט עוד יותר במקום לנסות ולהשתלב בחברה הישראלית. תוך כדי קיום סכסוך זהות יומיומי בניסיון להגדירה, הגעתי להבנה שאלה הם חיי, ולעולם לא אהיה עם זהות מוגדרת, כל עוד אני חי במולדתי הכבושה תחת שלטון קולוניאלי ואינני אֶזרָח שווה. המאבק היומיומי מכריח אותי לחקור באופן בלתי פוסק את המציאות אשר הובילה אותי למשבר הזהות".

 

בסרט הגמר הוא יצא למסע בו התעמת עם הצדדים השונים של זהותו דרך סיפוריהם וחוויותיהם של מעגל האנשים הקרוב, בני משפחתו וחבריו הטובים. במהלך ארבע שנים, הוא צילם את החיים סביבו ולקט רגעים מהיומיום, מתוך תחושת שליחות; לצלם, לתעד, לערוך, ולספר את סיפורם של האנשים ושל המקומות המשמעותיים עבורו. 

מדג בדיר- המרכז האקדמי ויצו חיפה (1)

 

שאלת זהות

בפרויקט "זהות**", הסטודנט לתקשורת חזותית אור קטן, בוחן את התעסקותו במשך חייו, בנושא זהותו כילד שגדל בעיר טבריה. "ילד עם ערכים מסורתיים, מזרחיים שהרגיש שאותם ערכים הם לא שלו. היציאה מהעיר טבריה והחשיפה לתרבות מערבית יצרה אצלי קונפליקט.  אני הרי מזרחי שגדל עם תרבות מזרחית של אוכל ומוסיקה ומסורת דתית מצד אחד, אך נשאב אל תרבות אחרת ושונה מצד שני. איך החברה סביבי מקבלת את זה ואיך אני מקבל את זה? ולמה יש צורך להגדיר את הזהות שלנו? בפרויקט אני מספר סיפורים קצרים המייצגים נקודות חשובות לגבי הקונפליקט של הזהות ויצירת דימויים ויזואלים ופירוק תעודת הזהות" הוא מספר.

אור קטן 7 - המרכז האקדמי ויצו חיפה

 

מתי: עד ה-15.8.21

איפה: תערוכת המחלקות לארכיטקטורה, תקשורת חזותית ואופנה מוצגות ברח' הגנים 21, חיפה. תערוכת מחלקת צילום בבית הגפן , רח' הגפן 2, חיפה

שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-20:00, ו' 10:00-15:00, שבת 10:00-18:00

פרטים נוספים:  באתר | 1-800-770-990

 

בתמונה הראשית: אלכסנדרה שוורצמן 4 - המרכז האקדמי ויצו חיפה 

 

עוד ב-חדש באמנות:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.