חיפוש

חדשות האלכוהול

בר אירי חדש בפתח תקווה, פסטיבל שתייה וקעקועים בערבה, מפגש עם יינות צרפתיים, יקב אוסטרלי חדש בישראל, ומי הם הזוכים בתחרות הקוקטיילים הארצית? רואי פרסול עם כל מה שחדש בעולם האלכוהול

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

לשתות כמו צרפתי

פרויקט מיוחד של בירת החיטה הצרפתית 1664 Blanc יפגיש את הקולינריה הישראלית עם האומנות הצרפתית, באירוע שיקרא "תארוחה צרפתית". זה יקרה בחמישי הקרוב, ה-7 בנובמבר, כשהשפים הטובים בישראל יציגו מנות מיוחדות בהשראת יצירות אומנות צרפתיות אשר יוגשו לצד הבירה הצרפתית Blanc 1664. 

 

הפרויקט יאתגר את מיטב השפים בישראל, בהם: אביב משה (מסה), אביבית פריאל (אוזריה), קובי בכר (פסטל) גיל דהן (קיטשן מרקט), מוטי טיטמן (מלגו מלבר), אילן מזרחי (דקא), שיכינו מנות בהשראת יצירות אומנות צרפתיות קלאסיות, כגון חבצלות המים של מונה, אגרטל אדמוניות על מגש של מאנה, רפסודת המדוזה של ז'ריקו, רקדנית מול החלון של דגה, ועוד. 

 

כל אחד מהשפים יציג את הפרשנות שלו ואת ההשראה האישית שלו ליצירת אומנות שונה. ההשראה במנה תבוא לידי ביטוי בנראות, בקומפוזיציה ובצבעוניות של יצירת האומנות, אך לא רק. השפים יביאו לידי ביטוי גם את התחושה ואת המחשבות שיצירת האומנות מעוררת בהם. 

 

Blanc 1664 היא מהדורת בירת החיטה של מותג הבירה הצרפתי Kronenbourg 1664, שהיא הבירה הצרפתית הנמכרת ביותר בעולם (במעל 80 מדינות) והמובילה בשוק בירות הפרימיום העולמי. הקירבה של המבשלה לאזורי גידול הדגנים וזני הכשות הצרפתיים "Strisselspalt" מאפשרים שימוש בחומרי גלם טריים ביותר המקנים לבירה את גוונה הזהוב, את הפירותיות העשירה ואת טעמי המרירות העדינים שמלווים כל לגימה. 

 

האירים הגיעו לפתח תקווה!

בשורה משמחת לתושבי פתח תקווה והסביבה: רשת הברים האיריים פטריקס משיקה בימים אלו את פטריקס פ"ת, הסניף התשיעי במספר, שיקרא Patrick’s Rooftop ולא סתם: הוא ממוקם ברחוב תוצרת הארץ פינת רחוב השחם, בקומה השנייה של מתחם שופ טיים החדש, עם תצפית על ארבעת מגדלי ב.ס.ר החדשים שעומדים להפוך למרכז העסקים החדש של פתח תקווה וגוש דן. המיקום יוצר אינטימיות נעימה בליבו של אזור בילוי סואן ויוצר תחושת "וואו" מיד עם הכניסה למקום.

 

למי שעדיין לא יצא להכיר את פטריקס נספר שאין ספק שהרשת מצליחה לתרגם את חווית הבילוי האירית לחוויית בילוי ישראלית, כשהיא מיישמת באלגנטיות את ההעדפה של הקהל הישראלי למקומות בילוי היודעים לשלב אווירה, אלכוהול ותפריט מגוון.

 

עיצוב המקום נעשה בהשראת הפאבים האירים הקלאסיים והוא כולל כ-250 מקומות ישיבה, חלקם באולם המרכזי, הכולל חדר אירוח פרטי (VIP) וחלקם במרפסת הפתוחה. השולחנות והבר עשויים עץ מהגוני, הקירות מצופים בלבנים אדומות המיובאות מחו"ל וגולת הכותרת היא המרפסת הפתוחה, אליה הובאו עצי פרי ונוי המקנים תחושה של ישיבה בבוסתן. 

 

בבר תוכלו ליהנות מלא פחות מאשר 25 סוגי בירה מהחבית, עוד 7 סוגי בירות בבקבוק, מבחר ענק של אלכוהול  כשלצדו תפריט פיוז'ן, המשלב מאכלים מהמטבח האירופאי לצד מאכלים מהמטבח המזרח-תיכוני כמו מנת השניצל'ס, מנת האנטריקוט לצד עראיס בשר, חציל בטחינה, צ'יפס בטטה ועוד. גם על הטבעונים חושבים בפטריקס פתח תקווה כשבתפריט ניתן למצוא המבורגר טבעוני, סלטים ומנות ראשונות המתאימים לקהל זה.

 

למעלה מעשרה מסכי טלוויזיה ומקרנים מפוזרים במקום, ומאפשרים לצפות בשידורי ספורט מכל שולחן, כולל שני מסכים ייעודיים לטובת חובבי האקס בוקס. במקום מתוכננות הופעות חיות של זמרים והרכבים מקומיים, ככה ששווה להתעדכן. 

Patrick’s- Irish Pub & Fine Kitchen
כשר 

 

גאווה ישראלית 

יקב רמת הגולן הוא היקב הראשון בעולם מחוץ לקליפורניה לקבל הסמכת יקב בר קיימא מהתכנית היוקרתית  LODI RULES. 

 

על מה בעצם אנחנו מדברים? כבר למעלה משלושה עשורים שיקב רמת הגולן משקיע בלמידה וחקר של אזור הגידול רמת הגולן. החל מהקמת משתלת Entav בשנת 2008, חלקת ריבוי חדשה בניהול ישיר של היקב בשיתוף עם Entav-Inra – מכון מחקר חקלאי המתמקד בגפן יין, וכלה בפיתוח ומחקר של חקלאות מדייקת עתירת יידע בכרמים. 

 

היקב, הידוע בחשיבה האקולוגית בכל הנוגע לגידול כרמי יין, תר ברחבי העולם אחר תכנית רצינית ומשמעותית לגידול בר-קיימא, שתביא ערך אמיתי לעבודת היקב בכרמים. בסופו של דבר בחר יקב רמת הגולן ב 2017 בפרוטוקול של LODI RULES, אשר מציג גישה מתקדמת ועמוקה לחקלאות יין ברת-קיימא והיה ליקב הראשון לקבל הסמכה ראשונה ליקב בר קיימא בישראל. 

 

מתוך כלל כרמי 2 היקבים, (יקב רמת הגולן ויקב הרי גליל) כ-2273 דונם רשומים כיום תחת התוכנית והם למעשה מייצגים את ההסמכה הבינלאומית הראשונה לבר קיימא מחוץ לקליפורניה, אשר מוביליה חיפשו להתרחב ולהפיץ את הבשורה אל מדינות נוספות. 

 

במהלך 2020 היקב יוציא לראשונה יינות עם תו ההסמכה  של התוכנית המוערכת והיוקרתית ביניהם ירדן שרדונה כרם אורגני אודם 2018, וקצרין שרדונה 2018 שיושקו בשבועות הקרובים.  
זו גם הזדמנות טובה לספר לכם שיקב רמת הגולן השיק ממש עכשיו יינות כרם יחידני מהכרם המתחדש – אלוני הבשן: ירדן מרלו כרם אלוני הבשן 2016, וירדן כרם אלוני הבשן 2016. 
מדובר ביינות מכרם יחידני המופק מענבים הגדלים באופן בלעדי בכרם אלוני הבשן הממוקם במרכז רמת הגולן בגובה 600 מטרים מעל פני הים.


טעמנו את המרלו. היין יושן למשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, 70% מהן היו חדשות. זהו בלנד עשיר בארומות של פירות אדומים ושחורים בשלים, פרחים, קליפת תפוז, טבק, תבלינים ושוקולד. בתנאי אחסון נאותים יוכל היין להשביח לפחות עשור ואף יותר. מחיר כ-190 ₪.

 

כמעט כמו לאס וגאס: להשתכר ולהתקעקע בערבה. 

טרנד ערבי הקעקועים בברים מגיע לערבה התיכונה. המעדנייה ROUTE 90 ביישוב צוקים של השף יריב איתני, בשיתוף יקב מואה ממושב צופר, מזמינים אתכם לסוף שבוע של פסטיבל אלכוהול וקעקועים, ליהנות מאווירה יוצאת דופן, מוסיקה, בירה מקומית, מטעמי המעדנייה ועוד. שירה קורן, מקעקעת מקצועית, תקבל במהלך כל שעות היום מבקרים המעוניינים לשלב בין בילוי לקעקוע חדש. כל מתקעקע יקבל כוס יין רוזה של יקב מואה, פרי יצירתו של היינן יהודה פרידמן.

 

Route 90 - המעדנייה, ישוב צוקים, בערבה התיכונה, ימי שישי-שבת- 15-16.11.2019, בשעות 12:00-22:00.

לפרטים ואירועים נוספים, אתר תיירות ערבה תיכונה - http://www.goarava.co.il

וויסקי במוזיאון 

סדרת אירועי דינר אנד שואו חוזרת למוזיאון הוויסקי בשרונה עם שפים מובילים, מוסיקה מעולה ובקבוקי וויסקי מיוחדים שנפגשים כולם למספר ערבים של חוויה אמיתית לחובבי הקולינריה והוויסקי.

בחודשים הקרובים יתארחו במקום שפים ואומנים מובילים לערב שכולו מוזיקה חיה ואוכל משובח באווירה אינטימית. השפים המתארחים ייצרו מנות חדשות ויבנו תפריט ייחודי בן 5 מנות במיוחד לאותו הערב, אשר יותאם בצורה מושלמת למשקה המוביל של המקום – הוויסקי - ולאווירה המאפיינת את הוויסקי בר מוזיאון.

 

התפריט של השף אוראל קמחי, הפותח את סדרת האירועים ביום שלישי -19.11, יכלול מנות ייחודיות כגון: טאטאקי סינטה קרם ארטישוק ירושלמי, סלסת ארטישוק ירושלמי-שאלוט מקורמל, וכבד אווז צלוי רביולו ריבת דלעת, ציר כמהין ופורצ'יני.

 

הארוחה תלווה בהופעה חיה. מחיר: 300-350 ₪ לאורח עבור ארוחת שף בת 5 מנות + 2 מנות וויסקי והופעה חיה. הוויסקי שיוביל את הערב הוא . Glenmorangie
 

והקוקטייל הזוכה הוא...

יוחנן מיכאלוב זכה בשבוע שעבר בתחרות Patron Perfectionists עם הקוקטייל המושלם Cardinal St. Patron. זה קרה בגמר תחרות הקוקטיילים "פטרון פרפקציוניסט" שהתקיימה במטרופוליטן. תחרות הקוקטיילים של מותג הטקילה פטרון מהווה אתגר עבור מיקסולוגים וברמנים מכל העולם להפגין את מיומנותם, מומחיותם, תשומת לב לפרטים ומחויבות לשלמות במלאכתם באמצעות הקוקטיילים אותם הם יוצרים.

יוחנן מיכאלוב זוכה פטרון פרפקציוניסט צילום קובי אליהו

יוחנן מיכאלוב זוכה פטרון פרפקציוניסט צילום קובי אליהו

 

התחרות החלה כתחרות מקומית של המותג בבריטניה ב 2015, ולאור ההצלחה התרחבה לתחרות גלובלית שבה משתתפות מעל ל 30 מדינות השנה. מיכאלוב, ברמן בבושוויק בת"א, שקטף את התואר ייצג את ישראל בגמר העולמי שיתקיים בבית של פטרון, האסיינדה פטרון, בחליסקו מקסיקו במהלך ינואר 2020. 

 

את רכיבי הקוקטייל מודד מיכאלוב בגרמים על משקל כדי להגיע לדיוק מירבי שלמות ואחידות, והנה ספיישל עבור קוראי ויטרינה, מתכון לקוקטייל הזוכה: (אורן יש תמונה של הקוקטייל). 
 
47 גרם פטרון סילבר
19 גרם ליקר מרסקינו
23 גרם סירופ מנגו חרוך
29 גרם מיץ ליים מסונן בחלב
37 גרם קאווה


אוסטרלי בישראל 

תכירו את היקב האוסטרלי פנפולדס – Penfolds, שמשווק בישראל החל מהשבוע על ידי חברת אקרמן. 

 

אומרים כי ההיסטוריה של תעשיית היין האוסטרלית התעצבה בזכות יקב Penfolds. מותג היין שהוקם בשנת 1844 בעוד אוסטרליה עדיין מתגבשת, יצר תמורות וחולל מהפכות בתרבות היין האוסטרלית. יינות המותג נוצרו מתוך חשיבה חדשנית ומרדף תמידי לאיכות שהפכו לסטנדרט בתעשייה האוסטרלית. 

 

בשנת 1844 הגיע ד"ר כריסטופר ראוסון פנפולד ביחד עם אשתו מרי וביתם לאוסטרליה. הזוג רכש 1.5 קילומטרים מרובעים והחל לגדל ולהתאים את הגפנים שהביא עמו מצרפת אל האדמות האוסטרליות החדשות. בשנת 1920 יינות Penfolds, שעברו לשליטת ביתם של הזוג ג'ורג'יה לאחר מותה של מרי, היוו 50% מסך כל היינות שנמכרו באוסטרליה באותה התקופה. לאחר 15 שנים הצטרף מקס שוברט, שלימים הפך ליינן הראשי של היקב, אל משפחת Penfolds בתור שליח.

 

כעבור שנה נפגעה תעשיית היין האוסטרלית בעקבות חיידק שהרעיל את הכרמים. ב- Penfolds החליטו לרכוש מד חומציות שעזר להתגבר על התופעה ויצר מהפכה בתחום היינות השולחנים. בשנת 1957 החליט מקס שוברט, בתור היינן הראשי של Penfolds, לייצר יין בהשראת חבל בורדו הצרפתי שם למד את רזי היינות של העולם הישן. היין שזכה לתגובות צוננות מצד ההנהלה ירד למחתרת שם המשיך שוברט בייצור, עד לשינוי דעת ההנהלה כעבור 3 שנים. היין התקבל בשנת 2001, כ- 50 שנה לאחר היווצרו, כאייקון מורשת של דרום אוסטרליה. 

 

מה תוכלו לשתות בישראל: 

 

Kalimna Bin 51 Eden Valley Riesling 2019  
מגלם בתוכו הרבה מהתכונות של אזור הגידול Eden Valley. גובהו של הכרם ביחד עם האקלים הקריר באזור יוצרים יין רענן ואלגנטי המאפשר יישון בבקבוק ארוך טווח. מחיר: 130 ₪

 

Penfolds Bin 311 Tumbarumba Chardonnay 2017   

יינות שרדונה מאזור טומברומבה מיוצרים ב- Penfolds החל משנת 1990 בזכות טעמם המינרלי הטעים. היין מורכב מ- 100% ענבי שרדונה המיושנים בחביות עץ אלון מתובלות. מחיר: 260₪ 

 

PENFOLDS KOONUNGA HILL SHIRAZ CABARNET 2017
אחד מיינות הפרימיום האהובים ביותר באוסטרליה. הבציר הראשון משנת 1976 סלל את הדרך ליין איכותי, צעיר ברוחו, עם פוטנציאל יישון טוב ומחיר נגיש. הוא מיוצר כבלנד אוסטרלי קלאסי בין שיראז המעניק פירותיות לבין קברנה סוביניון שמעניק את טעמי העץ. מחיר: 65 ₪

 

Penfolds Max's Shiraz 2017
סדרת Max's של יקב Penfolds היא מחווה ליוצר היין הראשי והמקורי של היקב – מקס שוברט. מטרת הסדרה הייתה לחגוג את יום הולדתו ה-100 של הדמות הכה מרכזית הזאת בהיסטוריה של היקב. 

 

היין מציע גרסה מודרנית לענבי שיראז מאזור הגידול של דרום אוסטרליה, עשירה בטעמי פירות ובעלת טעם עמוק. מחיר: 130 ₪ . 

השקה פנפולדס צילום קובי אליהו  (244)

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.