מאת: בלוגר האוכל ראובן מייסלוס  |
יש לכם כבר קינוח לחג? אם נמאס לכם מעוגות קלאסיות, אני מביא לכם את הקינוח הארגנטינאי האולטימטיבי, שאין מצב שהתבנית תשרוד את הלילה במקרר. בתור ילד, אימא שלי תמיד הייתה מכינה פלאן באירועים מיוחדים, מלא בסירופ כרמל, וריבת חלב ליד. תמיד רבים על מי מקבל יותר מהסירופ כרמל, כי זה הכי טעים. כשגדלתי, הבנתי שזה לא סתם קינוח אולטימטיבי, הוא גם מאוד טעים, אבל למרבה ההפתעה הוא פשוט ביותר להכנה, וכל אחד יכול להכין בבית בלי כל ידע באפייה. מזמין אתכם להכין פלאן בערב חג, ולקצור את המחמאות מהאורחים, זהירות זה ממכר!
מצרכים:
8 ביצים
300 גרם סוכר
2 כפיות תמצית וניל
ליטר חלב
שמנת מתוקה 250 מ״ל (לא חובה, זה משדרג)
להגשה – ריבת חלב
הכנה:
1. שמים מחצית הסוכר בתבנית (בבקה או אחרת) וממיסים על האש את הסוכר לכרמל.
2. מערבבים את הסוכר עד שהופך נוזלי וחום כהה (זהירות הכרמל מאוד מאוד חם!!!)
3. מוציאים את התבנית מהאש ונותנים לכרמל להתקשות כחצי שעה (אפשר להכניס לפריזר/מקרר ולהאיץ)
4. מערבבים יחד את הביצים, שאר הסוכר, החלב, השמנת, ותמצית הווניל.
5. שמים את התבנית בבן מארי (תבנית עם מים) ויוצקים פנימה את הבלילה.
6. מכניסים לתנור על 180 מעלות לשעה
7. בודקים אחרי שעה עם סכין אם הפלאן מבושל, ומוציאים לקרור.
8. אחרי לפחות 8 שעות בקרור, חותכים את הקרום מסביב, והופכים בזהירות את הפלאן לתבנית.
9. ממיסים את הכרמל שנשאר בתבנית עם מעט מים ומוסיפים למרכז הפלאן.
10. מגישים עם ריבת חלב וכוס קפה.
בתאבון וחג שמח!