חיפוש

30 שנה בזמן אמיתי

בית הספר לאלכוהול ותרבות השתייה "זמן אמיתי" חוגג שלושים שנות פעילות. בוגר בית הספר בעבר, רואי פרסול, הלך להגיד שלום, לראות מה השתנה וכמובן לשתות משהו על הדרך

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

הליכה קצרה בנחל הזכרון והאלכוהול 

'זמן אמיתי', בית הספר לברמנים שכבר הפך למוסד חוגג 30 שנות אלכוהול. אני  זוכר את עצמי, חייל משוחרר, הולך ללמוד בקורס הברמנים, מערבב משקאות ומתערבב בין האנשים בבית הספר שם כמעין תחנה לחיילים משוחחרים, ממש כמו הטיול אחרי צבא. 

 

לכבוד יום הולדת השלושים, זמן אמיתי משיק את ספר האלכוהול THE BARMEN'S BOOK , שחושף את הסודות של עולם האלכוהול שמעבר לבר. הספר כולל 340 עמודים של 80 קוקטיילים, שיטות עבודה, סודות מעולם האלכוהול, הבר והברמנים שעובדים בו. השתתפו בו כותבים רבים מענף הבר והאלכוהול כמו אריאל לייזגולד, עופר חבקין, שחף טל, חיים גן ועוד אושיות אלכוהול בכירות ומדריכי בית הספר.

 

זמן אמיתי חוגג שלושים ששות פעילות - בתמונה- בקבוק אלכוהולי כחול

חוגגים שלושים שנות אלכוהול וכיף

 

אז איך מסכמים 30 שנה?

ישבתי בשבוע שעבר עם כמה ממדריכי זמן אמיתי כדי לנסות להבין את סוד הקסם. איך שנכנסתי הלם בי הריח. ריח של אלכוהול שנספג שנים ארוכות בקירות, על הברים וברצפה. יש כאלה שיטענו שמדובר בריח עבש, אבל אני מת על הריח המלוכלך הזה. כזה שיש גם במועדונים שעישנו בהם יותר מדי.

 

אז מה למדנו?

1.5% מאוכלוסיית ישראל עברה קורס ברמנים בזמן אמיתי.

את המושג "תרבות שתייה" - המציאו לראשונה בזמן אמיתי.

התלמיד ה-1000 (שנת 1992)  קיבל את הקורס בחינם, התלמיד ה- 100,000 לא קיבל.

התפוח הסגול בלוגו זמן אמיתי מסמל את ה"תפוח הגדול" (ניו יורק).

בשנת 2004 רכש זמן אמיתי חלקה בצד המואר של הירח. מי יודע אולי בעוד 200 שנה הם יפתחו שם סניף...

ל-30 המדריכים של זמן אמיתי ניסיון מצטבר של 289 שנים מאחורי ברים.

8 מתוך 10 ברמנים עובדים - בוגרי זמן אמיתי.

 

זמן מולקולרי

לרגל חגיגות ה- 30 משיקים ב'זמן אמיתי' גם סדנאות חדשות, כמו סדנת קוקטיילים מולקולאריים - סדנת קוקטיילים שכולה סביב שינוי מצבי צבירה של חומרים. בסדנה לומדים איך להכין קוקטיילים מולקולאריים, כשבין החומרים שמשתמשים בהם: חנקן, קרח יבש, לציטין, ספרות ועוד.

 

קורס מיקסולוגים לקהל הברמנים המקצועי וסדנאות קוקטיילים חווייתיות למגזר עסקי ופרטי גם הם חלק מהחידושים.
 

משקה מולקולרי מאוד

 

לפני שמתפזרים, כמה טיפים שימושיים לעונת החתונות

לרגל עונת החתונות, צוות המדריכים נידב עבורכם כמה טיפים לאירוע אלכוהול מושלם, לגזור ולשמור:

 

לזהות את הטרנד – הטרנד הוא קוקטיילים, חשוב לבחור חברת שירותי בר שעובדיה מתמחים בתחום הקוקטיילים.

 

ללכת לראות אירוע שלהם, לבדוק את צורות ההגשה (היום הכל צריך להיות טעים ולא פחות חשוב, להצטלם יפה לאינסטגרם).

 

חזרה לפשוט ולטעים – הטרנד היום הוא back to basic - בר קוקטיילים קלאסיים עם טוויסט מרענן כמו "ג'ין אנד טוניק" עם טוויסט

 

בהרכבה עצמית – יכול לחבר את האורחים לבר באירוע. העמדה יכולה להכיל מספר סוגי ג'ין ומספר סוגי טוניק, אבל האורחים

 

בוחרים מה יקשט להם את הדרינק? תפוז, רוזמרין, ורדים מיובשות, ליים, פרחים אכילים, תותים וכו'. כך כל אורח הולך עם כוס עם קישוט אחר ונוצר עניין.

 

הרכיב שכולם שוכחים להביא ממנו מספיק: קרח. חישוב נכון הוא חצי קילו קרח לאורח! שזה נשמע המון אבל זה הדבר החשוב ביותר באירוע.

 

אלכוהול תוצרת חוץ בלבד ורצוי מהיבואן הרשמי – לבדוק תווית אחורית ולוודא שאכן יש תווית יבואן, כך תדאו שקניתם אלכוהול אמיתי עם אחריות.

 

ברמנים מקצועיים חובה – לא בושה לשאול את בעל שירותי הבר אם הצוות שלו עבר קורס, בר עם "אנשים יפים בלבד" זאת לא ערובה על יכולת שירות גבוהה, הבנה במשקאות וקצב עבודה מהיר.

 

להתחבר למנהל הבר/למנהל האירוע – אין כמו קשר אישי, הוא תמיד יעשה לכם את הדברים מעבר למה שסוכם. קחו את הטלפון שלו ושלחו אליו תמונות של דברים יפים שראיתם בדרך.

 

חישוב כמויות אלכוהול לאירוע – ראשית, צריך להעריך כמה שתיינים אמתיים יש באירוע שלכם? לפי זה מתחיל הכל, כל השאר, יסתפקו בתפריט האלכוהול שהביא הבר.

 

את הדברים הטובים, תוציאו בהדרגה. חלקו את האירוע לקבלת הפנים והמסיבה – כדי שלא יחסר כלום, תגייסו חבר טוב שלא שותה שידע לנהל את קצב הוצאת המשקאות המשובחים כדי שלא יגמר לכם האלכוהול עוד בטרם התחיל האירוע. זכרו – לבעל הבר יש אינטרס להוציא את האלכוהול שלכם קודם.

 

אירוע יין מומלץ - "כרמים וטעמים"

"כרמים וטעמים" מתקיים זו הפעם הרביעית בגני רמת הנדיב, בשיתוף יקבים, חקלאים, אומנים ועמותת התיירות כרמלים. אורחי הפסטיבל ייהנו מחוויה תרבותית, קולינרית ומפגש עם ייננים, כורמים, מגדלים, ויצרנים מקומיים שיציגו את תוצרתם לקהל הרחב.

 

הפסטיבל יארח את אנשי תעשיית היין הישראלית אשר יקביהם וכרמיהם ממוקמים באזור מורדות הכרמל, בקעת הנדיב ועמק חפר. הפסטיבל הינו המשך לפעילותו ההיסטורית של הברון אדמונד דה רוטשילד כשייסד את תעשיית היין בארץ ולאחר מותו נקבר בגני רמת הנדיב. הפסטיבל גם יעלה את המודעות לנושא הקיימות אשר הינו חלק בלתי נפרד מהאג'נדה אותה מקדמים ברמת הנדיב כל השנה. למשל, הפסטיבל יהיה ללא כלי פלסטיק חד פעמיים.

 

במשך שני ערבים, 3-4.7.2019, החל משעה 18:00 ועד 23:00, ייהנו המבקרים בגנים המטופחים, מחוויה תרבותית מעשירה הכוללת בין השאר מופעי מוסיקה, מפגש עם אומנים מקומיים המשלבים את אהבתם לטבע ולסביבה ותערוכת אומנות של סטודנטים לעיצוב מדיה מ"שנקר הנדסאים".

 

כל אורח יקבל כוס יין ממותגת ומתקן נשיאה ייחודי שיצר האומן ירון אליאסי. לכל אורח תתאפשר טעימת יין חופשית לאורך כל הערב מהיקבים המשתתפים: יקב בנימינה (כשר), יקב בר מאור, יקב שושנה, יקב רקאנטי (כשר), יקב שטיינמץ, יקב וורטמן, יקב תשבי (כשר), יקב מורד, איש הפסיפלורה, יקב סומק, יקב שירום, יקב ארנס, יקב דדה (כשר), יקב מבצר עתלית, יקב ארגוב, יקב שפיה, יקב סימון ויקבי כרמל. לצד היינות, יוכלו המבקרים ליהנות מקולינריה אזורית כמו גבינות ממשק יעקבס, לחמים, שוקולדים וממרחים של מפעלי בית אל, מעדני בשר, ומאכלים חלביים ממסעדת מטעים. במסגרת הפסטיבל תתאפשר רכישת יינות במחירים מיוחדים.

 

מתי: 3-4.7.2019, החל משעה 18:00 ועד 23:00

איפה: גני רמת הנדיב

כמה : 80 ₪ לאדם. (90 ₪ ביום האירוע). הנחה לחיילים, גמלאים וסטודנטים.

 

שני גביעים בזמן לחיים- מתוך פסטיבל כרמים וטעמים

כרמים וטעמים ונהנים. צילום - ידיד לוי

עוד ב-חדשות מהבקבוק:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.