חיפוש

התחלות חדשות

דירת הקבלן בצפון תל-אביב תוכננה, עוצבה והותאמה מחדש על ידי מעצבת הפנים ענבל ברקוביץ עבור בני זוג בשנות ה-60 לחייהם, שהחליטו השניים לעבור לדירה חדשה ורחבת ידיים שמתאפיינת בעיצוב אלגנטי ותכנון מוקפד

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

אחרי שנים של מגורים בעיר יפו בחרו בני הזוג בשנות ה-60 לחייהם, שילדיהם עזבו את הקן, לעבור לדירת פנטהאוז תל-אביבית ששטחה 200 מ"ר. את התכנון הקבלני מחליף חדש שנאמן במדויק לצרכיהם, טעמם ואופיים אותו יצרה מעצבת הפנים ענבל ברקוביץ. 

 

ברקוביץ שינתה את תכנון הפנים המקורי. כך למשל החליפה בין מיקומי המטבח והסלון על מנת ליצור זרימה טובה יותר במרחב הציבורי וסיפחה את אחד מחדרי השינה לטובת מאסטר השינה של השניים. 

מעצבת הפנים ענבל ברקוביץ, צילום אלעד גונן

מעטפת המבנה המקורית הכתיבה כמה אתגרים: בחלל הציבורי לדוגמה חלק מהקירות תוכננו כזוויתיים, משופעים ואלכסוניים. ברקוביץ בחרה להחביא ולטשטש את הזוויות על מנת ליצור מרחב קלאסי ומרגיע. לטובת העניין יישרה את קיר הסלון החדר ויצרה מבעדו חדר איחסון אחורי שנהנה מחלון שמותיר אותו מואר ומאוורר. בקיר שמוביל אליו יצרה המעצבת פתח נגרות בקו אפס שנטמע עם הקיר.

את שירותי האורחים המקוריים הוחלט לבטל לטובת לבטל על מנת ליצור לבני הזוג איזור ספריה ובו קמין. המטבח הפרללי החדש, בגוונים של אפור- קפה, ממוקם היכן שתכנן הקבלן במקור את הסלון. הוא נהנה משפע של אוויר ואור טבעי החודרים מבעד לויטרינה הגדולה וכן מיציאה למרפסת ממנה נגלים מראות העיר. 

המרחב אותו יצרה ברקוביץ מתאפיים בקווים מודרנים ונקיים שאינם מנקרי עיניים אלא משדרים אלגנטיות ואיכות. הצבעים אותם בחרה הם שקטים ומונוכרומטיים להם ציוותה רהיטים עשויים חומרים טבעיים שמוסיפים מימד של חום. הטקסטיל הטקסטורלי וכן נגיעות צבע בגוונים של צהוב וטורקיז מוסיפים עניין ואופי למרחב כולו. 

 

אריחי ריצפת גרניט הפורצלן בגוון אפור מעושן גדולים במיוחד ומייצרים תחושה של המשכיות ומרחב. מכיוון שהחלל הציבורים גדול במיוחד (כ-70 מ"ר סה"כ) השכילה המעצבת לעבוד עם תקרות מונמכות מבעדן מסתתרות המערכות. גרילי המיזוג הארוכים והאלגנטים מתכתבים עם צירי ההארה המנימליסטיים שיצרה. התקרה הצפה אותה תכננה מעל הסלון מאפשרת לתאורה להציף את החלל מבעדה ומשווה לו מראה קליל ומעט מרחף. 

סוויטת השינה של בני הזוג גדולה ואוורירית במיוחד. שטחה מורכב משלושה חדרים שתוכננו במקור בהם גם הממ"ד שמשמש עתה כחדר ארונות. העיצוב הוא נונשלנטי ולא מתאמץ- הוא אינו עמוס בחפצים ורהיטים אך אלה הריימים בשטחו מאופיינים בצורניות גיאומטריות ישרות ובאיכות טובה מאוד. את הקווים הישרים שוברת רצפת פרקט בטקסטורה גסה ומחוספסת.  

חדר הרחצה הצמוד הוא נוח בקווים נקיים ובצבעוניות אפורה שמקנה לו מראה מנימליסטי ולא עמוס. המקלחון רחב הידיים וארון האמבט בגוונים כהים מקנים למרחב מראה עדכני ואוורירי. 

מעצבת הפנים ענבל ברקוביץ, צילום אלעד גונן

עיצוב פנים: ענבל ברקוביץ

צילום: אלעד גונן

עוד ב-על בתים ומעצבים:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.