והזוכה בקטגוריית השם הנפוץ ביותר לבנות הוא...
האם של כולנו היא המנצחת הגדולה בקטגוריית שמות לבנות, נכון לסוף שנת 2019. בשם שרה מתהדרות מעל לשישים אלף נשים ברחבי הארץ. גם המשך החמישייה הפותחת שייך לגיבורות המקרא, כשאת המקומות הבאים תופסות רחל, מרים ואסתר, עם כמה עשרות אלפי תעודות זהות הנושאות שמות אלו, לכל אחת בנפרד. ההצלחה של שמות אלו לא מפתיעה במיוחד לאור הנוכחות הוותיקה שלהן ב"שוק השמות". בנוסף אפשר לתלות את הפופולריות של השמות הללו בחלקו הגדול של המגזר הדתי בארץ, אשר מאופיין בכלליות במשפחות ברוכות ילדים ובנטייה להעניק להם שמות מקראיים.
מה לגבי שמות חדשים יותר? בהמשך הרשימה ניתן למצוא שמות שנעשו פופולריים יותר בתקופה האחרונה. השם נעה (עם או בלי ו') סוגר את העשירייה הראשונה וכמה מקומות מתחתיו ניתן למצוא את עדי, מאיה והילה – שמות שמעניקים ייצוג הולם לדור הצעיר יותר. עוד מתחתיהם בעשירייה החמישית ניתן למצוא שמות מפתיעים יחסית בשכיחותם – מעל ארבע עשרה אלף נשים בישראל יסתובבו אם תאמרו את השם ליאן, וכנ''ל לגבי השם בת.
הבנים הבנים, השמות הכי זמינים
גם בקטגוריה הזכרית המקרא זוכה לייצוג מכובד ביותר. שלושת האבות נמצאים בזה אחר זה בסדר עוקב בעשירייה, כשלפניהם, עם הרבה כבוד והרבה אנשים שנושאים את שמם, ניצבים משה ודוד. את המקום הראשון לוקח עם מספר אסטרונומי של יותר מתשעים וחמש אלף גברים (פער עצום לעומת המקבילה הנשית) השם יוסף. חלק מההסבר לפופולריות המטורפת שלו נעוץ בעובדה שהוא שם דו לאומי, אשר זוכה לשימוש בקרב הציבור הערבי והציבור היהודי בישראל כאחד. ניתן למצוא נציגויות נוספות של המגזר הערבי ברשימה עם מוחמד במקום השני, אחמד בעשירי ושמות נוספים במקומות נמוכים יותר.
על תקן השמות הצעירים יותר מככבים ברשימה איתי, עומר, רועי, גיא ואחרים. אולם אין ספק שהשמות המסורתיים זוכים לייצוג בולט יותר וכן לשכיחות גבוהה יותר. מעניין אם מגמה זו תתהפך בעתיד ובכתבת ההמשך בעוד עשר שנים השם נעם יצליח יעקוף את מאיר, אליהו ומרדכי הוותיקים.
ברית הנפוצות
ייצוגים בולטים למגזר הדתי והערבי ברשימה שכזו בישראל, אינם דבר מפתיע ואף מתבקש למדי. מה שכן מעורר פליאה קלה הוא הייצוג הנכבד יחסית לשמות רוסים ברשימה. נדמה שהעלייה הגדולה מברית המועצות בשנות התשעים עדיין מטביעה את חותמה על התרבות הישראלית. בקרב השמות לבנות תוכלו למצוא את אנה, ילנה, טטיאנה, אולגה וסבטלנה בחמישים הראשונים. במקבילה הגברית הייצוג הרוסי פחות בולט אך עדיין שריר וקיים, עם ייצוגים לשמות אלכסנדר ובוריס בתוך מאה השמות הנפוצים בארץ.