חיפוש

הרצאה עם בשר

מהי תזונת פליאו, על מה היא מבוססת ואיך אפשר לשמור עליה ביום יום? שלחנו את בן לוי להרצאה של דעאל שלו וארוחת בשרים חלומית במסעדת מרינדו, הנה מסקנותיו

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
בזמן האחרון יש מין טרנד משונה שכזה של הרצאות בפאבים. מדע על הבאר, כלכלה על הבאר, דיונים פתוחים על הבאר - מה נסגר אנשים? הדבר היחיד שאני מוכן לשמוע על הבאר זה את הברמן שואל אותי עם איזה צ'ייסר אשמח שיפנק אותי. אז איך זה שדווקא אני מכול האנשים שתפתי פעולה עם הטרנד, נכנסתי לרכב ונהגתי שעה שלמה כדי להגיע להרצאה ועוד לא סתם בפאב, אלא במסעדה? ובכן, כיוון שכבר לא מעט זמן אני רוצה לשמוע הרצאה של דעאל שלו הידוע יותר בכינוי "מר קדמוני", האיש שהביא את בשורת תזונת הפליאו לישראל. וכשמדובר במסעדת מרינדו בעין גב, באמת שלא צריך יותר מדי תירוצים כדי לצאת לדרך.

הוא ידבר - אנחנו נאכל

הקונספט של הערב פשוט, יעיל ומשתלם – ארוחה מלאה בליווי יין (פטיט סירה של תשבי ליתר דיוק) בתוספת הרצאה של מר קדמוני על פוליטיקה, בשר, בריאות ומה שביניהם, ב- 159 ₪ לסועד. אבל עוד לפני שנתיישב לשולחן, אני חייב להתעכב רגע על המעדנייה/קצביה/חנות בוטיק הצמודה לחלל ההסעדה של מרינדו. למעשה כדי להגיע לשולחנות, אין ברירה אלא לחלוף על פני אינספור מוצרים שברור לי לחלוטין שנבחרו בפינצטה אחד אחד על ידי חבר'ה שמבינים עניין בחומרי גלם איכותיים. במקרר הסמוך לדלת הכניסה תמצאו מגוון רחב של בירות בוטיק, מיצים טבעיים של יצרנים קטנים וגבינות משובחות של גדות הירדן, בהמשך אינספור קונפיטורות, ריבות מכל הסוגים והמינים (בצל, מנגו, ענבים, תפוח קברנה, אגס מרלו, חבושים ועוד ועוד), עוגיות כוסמין, שוקולד מריר 100% (איך זה הגיוני למען השם?), מקלוני קצח, מבחר חלוות משובחות, מבחר מוצרים מבית MUTTI, מגוון עצום של כלים סופר איכותיים, לרבות קומקומים שקופים לתה שניתן להניח על הגז, חליטות תה נדירות באיכותן וכל זה מבלי לכתוב מילה על האטליז המרשים שפועל במקום. בקיצור – שווה ביקור גם אם לא מגיעים כדי לאכול במסעדה. צילום: אורי אמיתי צילום: אורי אמיתי

קבנוס ביתי, נקניקיית טלה מגולגלת וטרטר שייטל – ככה פותחים ארוחה

בזמן שמר קדמוני עשה קצת מינגלינג והתכונן להרצאה, זרמו לשולחנות העמוסים המנות הראשונות: טרטר שייטל, נקניקיית טלה מגולגלת שהונחה אחר כבוד על שוקרוט נהדר וסלט ירקות עם חתיכות נאות של קבנוס ביתי. מרינדו היא מסוג המסעדות שאפשר לשבוע בהן מהראשונות בלבד. עם זאת, עם כל הכבוד לראשונות, לא באנו לכאן בשביל צלחות קטנות, אלא בשביל מחבתות שחורות, לוהטות ורוחשות. את הראשונות חיסלנו וולודיה ואני במהירות ראויה לציון ודאגנו שלא להשאיר אפילו צלף אחד לרפואה על צלחת הטרטר או תלתל בטטה מטוגנת בצלחת של הסלט העשיר. כשנגמר היין, הזמנו כל אחד חצי ליטר בירת מרינדו מהחבית, המיוצרת במיוחד עבור המסעדה במבשלת הגולן (32 ₪). שני שלוקים מהבירה, וידוא אחרון שהצלחות ריקות לחלוטין והופ! מר קדמוני מתחיל את ההרצאה. במהלך ששת השנים שביליתי באקדמיה, שמעתי אולי מאות אם לא אלפי הרצאות. אף לא אחת מהן נפתחה במילים: "אני מבקש מכם לא להאמין לי". אלו הן המילים בהן התחילה ההרצאה ששמענו באותו ערב במסעדת מרינדו. מן הסתם מדובר בגימיק, אבל ביופי של גימיק אם תשאלו אותי.  לאורך כל ההרצאה שיתף אותנו דעאל במסע האישי שעבר בדרך אל האור והתזונה הפליאוליתית, תוך כדי שהוא מתבל את הסיפורים בעובדות מרתקות על השינויים התזונתיים שעבר העולם המערבי בחמישים השנים האחרונות ובהשפעה שלהם על ממדי מגפת ההשמנה. בקיצור: התחלנו לאכול יותר פחמימות, בעקבות זאת התחלנו לצרוך יותר קלוריות ובעקבות זאת התחלנו להשמין. וכן, זה הכול כתוצאה מיד מכוונת של הממשל האמריקאי, אבל בואו לא ניכנס לזה עכשיו, כי עוד שנייה מגיעות העיקריות וכבר מתחילה להסתיים לי מכסת המילים.

לאכול בלי רגשות אשם

אחד היתרונות הגלומים בלאכול ארוחה בשרית אחרי הרצאה של מר קדמוני, הוא שמפלס רגשות האשם נמצא בשפל. בכל הזדמנות אחרת, אם הייתם מניחים מולי צלחות ומחבתות רוחשות עמוסות באסאדו, מח עצם, ספריבס טלה, קבבים נוטפי שומן ושיפוד שלם של שומן טלה, רחמנא ליצלן, ייתכן שהייתי מחפש אחרי הירק הטרי הקרוב בבהלה וגומר אומר בלבי להתחיל דיאטה ממחר בבוקר. טלה ביין לבן וטעמי חורף, צילום: דעאל שלו טלה ביין לבן וטעמי חורף, צילום: דעאל שלו אחרי הרצאה של דעאל לעומת זאת, אתה מרגיש שלא זו בלבד שאתה אוכל כמו שאתה צריך לאכול, אלא שאתה עושה עם הגוף שלך חסד גדול. את הררי הבשר ליוו תפוחי אדמה, בטטות, ראשי שום ובצלים על הגריל ולאחר שעל הצלחות והמחבתות נחו בעיקר מפיות מקומטות וספוגות שמן, וולודיה ואני בקושי יכולנו לנשום, אבל הצלחנו איכשהו לחייך. לקינוח קיבלנו סלט פירות עשיר במיוחד שהכיל בין היתר אפרסמונים, תות שדה, ענבים, תפוזים ותפוחים, עם גבעה יפה של קצפת. סיום מושלם ופליאוליתי לארוחה שלא תישכח במהרה.

הרצאה על תזונת פליאו וסעודת בשרים במרינדו

כמה: 159 שקל לסועד איפה: מסעדת מרינדו, בכניסה לקיבוץ עין גב לפרטים על ההרצאה הבאה, התקשרו  04-6658555
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.