חיפוש

הרובע השישי

בערב הכי חם של השנה יצאה כתבתנו דריה ורד להתרשם מהתפריט החדש של הביסטרו הצרפתי "הרובע השישי" ומסתבר שיין טוב וקריר יחד עם כמה מנות קלילות, כמעט יכולים לו, לקיץ התל אביבי.

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

לפני כשבועיים סיימתי לקרוא את ספרה הקטן של סימון דה-בבואר "מוות רך מאוד" שמספר את ימיה האחרונים של אמא של בבואר דרך עיניה המעודנות-צרפתיות של סימון הנהדרת. הספר קטן מימדים וטומן בתוך כתיבתה הנהדת של בבואר הסופרת עדינות אין קץ וחמלה כלפי האנושי גם ברגעיו הפחות זוהרים. אפרופו הרוח הצרפתית הזו, שמחתי כשהוזמנתי לבוא ולבדוק את התפריט הקייצי המחודש במסעדת ה"רובע השישי" שהייתה זכורה לי לטובה כביסטרו קלאסי וסימפטי שמתבשל תחת ידיו של השף אמיר מרקוביץ' הוותיק.

בחרנו, בן-זוגי ואני לצאת לדייט הדו-שבועי שלנו בלילה הכי חם שנמדד כאן אי פעם, מילא החום, אבל 90 אחוזי הלחות הרחיקו אותנו (ואת הרומנטיקה הצרפתית) אחד מהשניה עוד בחדר המדרגות- כנראה שלא נחזיק ידיים בצעידה המאתגרת לאורכו של אבן-גבירול הרטוב . התוכניות שלי לקראת ה"ערב הפריזאי" כללו נעלי עקב אדומות-אלגנטיות, תיק קטן ושחור, הרבה "מי קולון" ריחניים וכמובן "מרק בצל מהביל" שכמובן עלו בתוהו.. הדבר היחיד שהזכיר את  פאריז באותה ההליכה הלילית היו הסיגריות מסוג "גולאז אדום" שנחו בכיס הגינס של בן הזוג שלי.

פתחו מסעדה. כמו בצרפת.

בחזרה לקרקע הלחה, הגענו לחלל הקטן, מלצרית מתוקה בהחלט הושיבה אותנו על ספה מרווחת ומזמינה- לא היה סיכוי לשבת מחוץ לחלל הממוזג. בכדי להצטנן בחרנו מיד יין לבן אלזסי וכייפי, ריזלינג יבש, "קב דה בבלנהיים" (145 ש"ח) שהפתיע לטובה בהתפתחות שלו לאורך הארוחה. מילה קטנה על יין: אני שתיינית לא קטנה, ואני מאמינה ביין כחלק משירות ללקוח, שמחתי לראות תפריט עשיר ומגוון של יינות לבנים ואדומים במחירים שפויים של עד כ-200 ש"ח. נקודת פתיחה טובה לביסטרו המקומי. החלטנו להתחיל עם שילוב של קלאסי ו"קייצי": "פטה כבד עוף" (49 ש"ח)  ו"סביצ'ה מוסר" מהמיוחדים של היום. הפטה כבד היה מצויין והוגש עם מרקחת עגבניות שרי מתקתקה לצד לחם ברויש עשיר- היד המיומנת של השף אמיר מרקוביץ' בהחלט נתנה אקורד פתיחה מרשים. הסביצ'ה היה יותר סטנדרטי-טיפוסי, דג מטורטר חצי כבוש עם צ'ילי, בצל סגול ונגיעה של שמנת על ברוסקטה (שעבורי הייתה מיותרת). המשכנו עם "סלט גני לוקסמבורג" (41 ש"ח) – חסות, אנדיב, גבינת עיזים ואגסים מבושלים ביין, סלט קייצי וכייפי, שהיווה המשך ראוי  למרות מתיקות היתר המקומית שממנו סבל.

סלט קיסר ברובע השישי.  צילום: שרית גופן סלט קיסר ברובע השישי. צילום: שרית גופן

עיקריות

המשכנו עם שתי מנות ים: קלמארי סגולים צרובים בגריל (69 ש"ח), עם עגבניות, נענע ומעט שמנת ופסטה פירות ים (115 ש"ח) בשמן זית, יין לבן שום ועשבי תיבול. המנות היו נדיבות מאוד ועשירות אך לא היה בהן משהו מיוחד או מפוצץ. בשלב הזה, כבר היינו די שפוכים, גם מהיין, גם מהפסטה וגם מחודש אוגוסט הלוהט. לקחנו שני אספרסו ארוך וטארט טאטן (34 ש"ח). האספרסו היה נהדר באמת והטארט טאטן לא פחות מנפלא. אקורד הסיום המתוק הזה חתם את השעתים הפריזאיות הקצרות האלו והזכיר לי שאין צורך בתיחכום אין סופי בשביל להנות מארוחת ערב פשוטה ונעימה, מחברה טובה, מיין טעים ולא יקר ואם אפשר גם קצת חמלה ועדינות אנושית בשביל לעבור את אוגוסט בשלום.

פסטה פירות ים ברובע השישי.  צילום: שרית גופן פסטה פירות ים ברובע השישי. צילום: שרית גופן

איפה: ז'בוטניסקי 104 תל אביב מתי: שעות פעילות: א'- שישי 08:00 – 23:00, שבת 10:00 – 23:00, עסקיות א'-ו': 12:00-17:00 כמה: כ 150 ש"ח לסועד (בתפריט הערב), לא כולל יין שירות: אדיב ומקצועי ז'אנר: ביסטרו צרפתי אווירה: סאן ז'רמה פינת אבן גבירול ויש גם: ארוחות בוקר צרפתיות

ציון במדד ויטרינה: 8.0

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.