הסטודנטים של המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה יצרו את תערוכת הבוגרים בתקופה מבלבלת, שונה ומסעירה, במסגרתה נתבקשו להסתגר במרחב האישי בשל גזרות מגפת הקורונה ולסגל לעצמם שיטות עבודה ולמידה חדשות. הלך הדברים והמעבר ללמידה מקוונת, לא השפיעו על רוח היצירה ואף אפשרו לבטא חוויות אישיות של כל אחד ואחת מהסטודנטים מתוך סיטואציית הבידוד הקיצונית. גם השנה, תערוכת הבוגרים מעבירה מסרים אקטיביסטיים התורמים לשיח הפוליטי והחברתי בו הם חיים, בעיר חיפה ובחברה הישראלית. כל אחד בדרכו הייחודית משתף את הקהל בביקורת או חוויה אישית, שמקורן בחקר של נושאים אקולוגיים, חברתיים, פוליטיים, סביבתיים ולאומיים, אשר נוגעים בכל אחד מאיתנו. מבקרי התערוכה ייהנו מתערוכה המשלבת במספר חללים מגוון פרויקטים, דיסציפלינות, חומרים, מדיות ודימויים, המשקפים את מורכבות הנושאים. השנה לראשונה התערוכה מוצגת כתערוכה וירטואלית וכוללת פרזנטציות דיגיטליות, לצד אובייקטים פיזיים, תוך שימוש בטכנולוגיות וריבוי מסכים ומדיה.
לדברי אלון רזגור, אוצר התערוכה, מרצה בכיר וראש מעבדת מחקר טכנולוגית: "התערוכה משקפת את חווית הלמידה הייחודית של הסטודנטים בסמסטר האחרון, בה הם בילו שעות מול המסכים בלמידה המקוונת. לקחנו את החוויה ויצקנו אותה לתערוכה המשקפת את "דור המסכים" באמצעות מיצגים אינטראקטיביים ווירטואליים ותלת מימד. כמרכז האקדמי שהחכים ראשון להעביר את הלמידה ל-ZOOM, גם בתערוכה, אימצנו את אותן הטכנולוגיות, המאפשרות לנו לחבק מרחוק, בהן אנו מלמדים את הסטודנטים ומכינים אותם לחיים במאה ה-21, בשילוב עם חשיבה מחוץ לקופסא ויכולת התמודדות עם מצבים של חוסר ודאות, המלווים אותנו בימים אלה".
ארכיטקטורה
גם השנה עסקו פרוייקטי הגמר במחלקה לארכיטקטורה במגוון נושאים חברתיים, פוליטיים וסביבתיים. כך לדוגמא, בפרויקט הגמר שנקרא "הרבנות" עוסק הסטודנט שמעון כהן במקומה של האישה במרחב ובעיר החרדית ומנסה להתמודד עם השינויים העוברים על האישה חרדית עם יציאתה לשוק העבודה, ומציע לשלב מרחבי תעסוקה ושטחים פתוחים לטובת נשים וילדים בעיר בני ברק.
עבודה של שמעון כהן - מחלקת אדריכלות במרכז האקדמי ויצו חיפה
בפרויקט סביבתי, הסטודנטית טטה מחיטריאן עיצבה תחנת מחקר ימית ניידת הפועלת כפלטפורמה עצמאית לטיפול בזיהום הפלסטיק באוקיינוסים. התחנה בנויה ממספר מודולים בעלי פרוגרמות שונות הקשורים לבסיס-אם המחבר ביניהן. מלבד היותה מכון מחקר ימי, התחנה פועלת כמפעל מחזור לייצוא פלסטיק ממוחזר ליבשה לשימוש בייצור לטווח הארוך - בנייה.
השנה, שנת קורונה, הסטודנטים במחלקה לתקשורת חזותית ועיצוב במרכז האקדמי ויצו חיפה, שהם בני ״דור הקורונה״ הראשונים, נדרשים לבחון מחדש את גבולות הדיסציפלינה וסוגי המדיומים ופלטפורמות התקשורת הרלוונטיות.
עבודה של טטה מחיטריאן - מחלקת אדריכלות במרכז האקדמי ויצו חיפה
תקשורת חזותית
באופן מפתיע, ניראה שאנו חוזרים לאחור, לשבת למול מדורות השבט הישנות, רק שהפעם הן מדורות אש טכנולוגיות ודיגיטליות. בפרויקט "רק לאהוב" שעיצבה הסטודנטית ליר בר, היא אספה ברשת טקסטים כלליים והופתעה מרמת האינטימיות והחשיפה, מהמגוון הגדול וגם מקווי הדמיון בין הטקסטים. לטקסטים היא יצרה דימויים אשר משקפים אותם ולטענתה הטקסטים והאיורים מעניקים הצצה לדפוסי יחסים שונים ויוצרים יחד פסיפס של דור.
עבודה של הסטודנטית ליר בר - מחלקת תקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצו חיפה
הסטודנט אור בורנשטיין עיצב בלוג הגותי למחשבה על גבריות מודרנית בהקשרים ישראלים, תחת השם "שמשון". "בעידן בו הגבולות בין מגדר מטשטשים, השיח סביב גבריות נותר עדיין תקוע בעבר. שמשון הוא בלוג הגותי למחשבה על גבריות מודרנית בהקשרים ישראלים, הבלוג מרכז לתוכו תכנים מכתבות שונות המציעות נקודות מבט עדכניות סביב השאלה ״מה זה אומר להיות גבר בשנת 2020״ הוא מסביר.
עבודה של הסטודנט אור בורנשטיין - מחלקת תקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצו חיפה
אומנויות הצילום והמסך
דווקא בימים אלה, המחלקה לאמנויות הצילום והמסך מציעה מבט בלתי מתפשר במציאות תוך התבוננות מעמיקה פנימה אל הביוגרפיה וההיסטוריה האישית והחוצה אל תהליכים מורכבים בחברה. במייצב הוידאו "אדוות" בוחן הסטודנט שחר טישלר תופעה מרכזית במאה ה-21 של אהבה עצמית. לטענתו, הרשתות החברתיות מעניקות היכלי תהילה ל"עצמי", כך לדוגמא האינסטגרם מהווה פלטפורמה להפצת דימויים המסמנים את הזהות האישית של כל משתמש ברבים ולשתף את התחושות, המחשבות והסיפורים לכל המעוניין לקבלם. כל משתמש בוחר את הסימנים המייצגים אותו, לרוב בעזרת דימוי ויזואלי ולכן אין הדבר המוצג במימד הווירטואלי מייצג את האדם במימד הממשי. בפרויקט מוצגים שלל סרטוני וידאו הלקוחים מדמויות שונות הפועלות באינסטגרם אשר לוקטו מתוך הסטוריס שלהם, בהם המשתמשים בחרו להציג את דמותם. בעבודה, כל דמות משדרת את העצמי שלה כגלים ללא הפסקה ובד בבד אינה קולטת את התשדורות מהדמויות המקבילות.
עבודה של שחר טישלר - מחלקת צילום מרכז האקדמי ויצו חיפה
אופנה
19 מעצבי אופנה מסיימים בשנה מורכבת זו ארבע שנות לימוד, והם מוכשרים להשתלב בענף האופנה ולהתאים עצמם לשינויים ותהליכים אשר עובר הענף מההיבט הגלובלי והחברתי. הבוגרת איילת בן שימול עיצבה קולקציה בם "גלגל החיים" והיא מספרת עליה "בשנה שבה התחתנתי הורי התגרשו. בזמן שבו אני בונה לעצמי את התא המשפחתי החדש שלי, התא המשפחתי בו גדלתי מתפורר. מקום יציב שהיה עבורי בית והעניק לי את הביטחון בחיי, הפך למקום של פירוק. תובנה זו גרמה לרגשות מעורבים: תחושה של התרגשות ואושר לקראת שלב חדש בחיי לצד קושי בהכלה של פירוק משפחתי. עם זאת, החל בו זמנית תהליך של צמיחה מחודשת בחיי ובחיי הורי, והוא שהיווה השראה לקולקציה העוסקת בצמיחה מתוך השבר ובראיה אופטימית ומוארת".
איילת בן שימול - מחלקת אופנה במרכז האקמי ויצו חיפה צילום-עדו לביא
תערוכת הבוגרים של המרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה
מתי: עד ה-10.8.20
איפה: ברחוב הגנים 21, חיפה
כמה: הכניסה חופשית
קורונה: התערוכה תהיה פתוחה לקהל הרחב בהתאם להנחיות של משרד הבריאות על פי התו הסגול, בתיאום מראש.
פרטים נוספים: באתר ובטלפון - 1-800-770-990