ב-11 בנובמבר מדי שנה מתאחדים צרכני העולם עם יריית הפתיחה של עונת המכירות המקוונות, חגיגות בנות חודשיים בהם נמכרים סחורות ושירותים בסכומים ששוברים שיאים מדי שנה. בין ״יום הרווקים הסיני״ למכירות החיסול של אחרי חג המולד, לוח השנה מתמלא בימי חג עמוסי קניות, הזדמנות נהדרת לרכוש דברים שאתם זקוקים להם.
בעונת המכירות עולה הסיכוי גם שתתקלו באתרים מתחזים זדוניים, או שתתפתו ל״מציאה״ אצל קמעונאי לגיטימי עם סחורה באיכות ירודה. העיתוי למדריך שלפניכם די ברור, אבל העצות הללו רלוונטיות לכל פעולה בה אתם משתמשים בכרטיס האשראי שלכם במרשתת: תשלום חשבונות, הזמנת צהריים למשרד, בעת נטילת הלוואה חוץ בנקאית, המתאפשרת בצורה דיגיטלית היום בחברות המתקדמות, או בכל סיטואציה אחרת בה אתם משאירים פרטים אישיים ופרטי תשלום.
אבטחה, קווים לדמותה
קמעונאיות מקוונות שמכבדות את עצמן ומגנות על הצרכנים שלהם, מתהדרות באמצעי אבטחת מידע מתקדמים שנועדו למנוע מגורמים חיצוניים גישה למידע אישי ופרטי התשלום. מאוד פשוט לבדוק שהאתר שאתם גולשים בו מאובטח כראוי, בעיקר אם מדובר בביקור ראשון שלכם באתר, או כי נדמה לכם שהוא אתר מתחזה.
בשורת הכתובת האינטרנטית צריך להופיע אייקון של מנעול או מזוודה, שפירושו שהאתר מאובטח לפי אמות המידה המקובלות ברשת. הכתובת עצמה צריך להתחיל ב-https://, כשה-S שנוספה מסמלת שהאתר Secure. חפשו גם אחר תקן ההצפנה בו משתמשים בעלי האתר, התקן האיכותי הינו SSL VPN.
משלמים בכרטיס אשראי? בדקו שהאתר בו אתם מבקרים עומד בתקן PCI של חברות האשראי, שפירושו סליקה בטוחה בעסקים בכל הנוגע לאבטחת מידע. בחיפוש פשוט בגוגל: PCI + שם האתר/ קמעונאי מקוון – תוכלו לקבל מענה לשאלה, אם התשובה היא שלילית נמליץ לכם בחום להימנע מרכישה באתר זה.
אישור בהודעת טקסט: כל אתר שעושה שימוש בשליחת קוד אימות לנייד בטרם סיום הרכישה הוא אתר שלוקח את אבטחת המידע צעד אחד קדימה. אם אתם רוצים להוסיף שכבת אבטחה משלכם, בדקו אם חברת האשראי מציעה דיווח על עסקאות או פושים באפליקציה, הן למעקב אחר גובה ההוצאות והן כדי להימנע מהונאות.
קורות חיים
מחירים זולים ומבצעים שאפילו לא העזתם לחלום עליהם עלולים להתגלות כמלכודת דבש, אבל אפשר להימנע בקלות ממפח נפש מיותר. אל תתפתו להשתמש באתרים עמוסי ״פופאפים״ ושלטי נאון שמהבהבים על ״ההנחה לזמן מוגבל״, בדקו את כל מה שצויין עד כה, אבל הוסיפו בדיקת קורות חיים וכישורים.
כלומר – עיינו ב״אודות״ שמפורסם באתר, בדקו אילו אמצעי התקשרות עומדים לרשותכם מול שירות הלקוחות, מה מדיניות ההחזרים ומה מספרות ביקורות הגולשים באתר – גם על האתר וגם על המוצר המדובר. כדי לקבל תשובה טובה לגבי מדד השירות בעיני לקוחות, אנחנו ממליצים להריץ את שם הקמעונאי בשירות Pilot Trust, המפרסם ביקורות צרכנים בלתי תלויות.
2 אלטרנטיבות ל-PayPal אחד
אולי ביום מן הימים תיקרע החברה הישראלית בין בעלי אפל-פיי, למשתמשי גוגל-פיי אבל בינתיים כולם יכולים להשתמש בשירות PayPal. במקום שפרטי כרטיס האשראי שלכם יוזנו לכל אתר בו אתם רוכשים בנפרד, אתרים שמאפשרים תשלום באמצעות PayPal חוסכים לכם את הגוגל על ה-PCI של האתר.
לא מעוניינים לסמוך אפילו על פייפאל עם כרטיס האשראי שלכם? רכשו לעצמכם כרטיס אשראי נטען או חד פעמי ושמרו אותו לתשלומים מקוונים.
דואר? זבל
בתקופה שבה אתם מצפים לקבל הודעות דוא"ל על המבצעים המצופים והימים שנותרו עד פתיחת המכירה המיוחדת הבאה, עלולים לנחות בתיבת הדואר שלכם מיילים מפוקפקים. ברוב המקרים עושים מסנני דואר הזבל (Spam) עבודה טובה, אבל תהיו בטוחים שמדי פעם מישהו מצליח להערים גם עליהם.
העדיפו הנחות שיכריחו אתכם להקליד את קוד ההנחה מקישורים ישירים להפעלתה, ואם משהו ״מסריח״ אז כנראה שמדובר בניסיון ״דיוג״. לא לגמרי בטוחים אם הניוזלטר אמיתי? חפשו מידע על תוכנו באתר המדובר.
* בכפוף לאישור החברה ותנאיה. המלווה ישראכרט מימון בע"מ. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
*הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.