בשנים האחרונות כוכבו של הג'ין דרך בארץ, זה כבר לא רק ג'ין אנד טוניק, ובברים השונים בארץ מחפשים את מותגי הג'ין המיוחדים והמובילים בעולם. פתאום מדפי הג'ין מתמלאים במותגים שונים, ויש אפילו פאבים שממותגים כברים לג'ין. האמת שלמזג האוויר הישראלי, ג'ין הוא משקה מושלם. אז לרגל הקיץ וסוף השבוע, שיהיה לכם עם הרבה בריאות וג'ין.
קצת על הג'ין
זהו משקה מזוקק העשוי מזיקוק דודי כפול של דגנים וכמו הרבה משקאות אחרים תחילתו כתרופה. מדובר על זיקוק חיטה בתוספת צמחים ותבלינים. הוא מבוסס על משקה הולנדי שעיקרו צמח הערער ועד היום זהו התבלין העיקרי המהווה חלק מהג'ין. עליו נוספו תבלינים שונים בדרך כלל קינמון, לענה, כוסברה ועוד תבלנים הייחודיים לכל מותג בפני עצמו.

מאחר וג'ין יבש מאוד, קשה לשתות אותו "נקי" ונהוג למהול אותו במשקאות נוספים והוא מהווה בסיס טוב לקוקטיילים בראשם הקוקטייל הידוע מכל "גין אנד טוניק".
המצאה המיוחסת לצבא הבריטי, בימי האימפריה הבריטית, החיילים שהגיעו למזרח, נאלצו לשתות את ג'ין כדי שלא לחלות במלריה היות וכלל כינין. כדי לקל על השתייה ערבבו אותו עם מי טוניק (טוניק משמעו תרופה). וכך נוצר הקוקטייל החביב על חיילי הוד מעלתה. רבים מוסיפים לו גם קרח ולימון או מעט מיץ תפוזים.
Yu Gin
לאחרונה החלה חברת "הבקבוק" בבעלות אמוץ טפרברג משיקה בארץ את Yu Gin, ג'ין בוטיק ייחודי המיוצר על ידי חברת spiritique מאזור קוניאק בצרפת, המשלב מסורת ומורשת יפנית של שימוש בפרי ההדר יוזו, לצד יצירתיות וחדשנות, ע"פ מיטב המורשת הצרפתית. זהו ג'ין מרענן ואלגנטי , עם טעמי תיבול שמשתלבים היטב ולא משתלטים. ארומטי ומתובל ביוזו ופלפל סצ'ואן, המלווים בנינוח של ערער, ליקריץ וכוסברה. שילוב עדין המתאים במיוחד לעונת הקיץ. בזיקוק חיטה צרפתית. 43% אלכוהול. נמכר במארז הכולל בקבוק Yu Gin 700 מל', שייקר – מחיר 159 ₪.

מתכונים קוקטייל על בסיס ג'ין
ג'ין & טוניק
50 מ"ל ג'ין
טוניק לפי בחירתך
קישוט: גרידת לימון, גרידת ליים, תפוז מיובש, עלי קפיר ליים.
דרך הכנה: שופכים את הג'ין לכוס גדולה עם קוביות קרח. מוסיפים את הכמות הרצויה של טוניק (לפי טעם אישי) יחד עם כל שאר הרכיבים, ומגישים.

ג'ין ומרטיני
60 מ"ל ג'ין
15 מ"ל ורמוט יבש
2 טיפות ביטר כוסברה
קישוט: עלי קפיר ליים, גרידת לימון
דרך הכנה: שופכים את כל המרכיבים לכוס ערבוב עם קרח. מערבבים כ 20 שניות. מסננים לכוס מרטיני, מסובבים בו טוויסט גרידת לימון ומקשטים בעלי קפיר ליים.
Yu ramble
50 מ"ל ג'ין
20 מ"ל מיץ פירות הדר (מכל סוג)
15 מ"ל סירופ סוכר
5 מ"ל ליקר פטל שחור
קישוט: גרידת לימון, 2 פטל שחור טרי
דרך הכנה: שופכים את כל המרכיבים לשייקר קוקטיילים למעט הליקר פטל שחור. מנערים בעוצמה ואז שופכים לכוס בסגנון מיושן. מוסיפים קרח כתוש ולבסוף את הליקר. להוסיף כמה טיפות גרידת לימון ומקשתים עם פטל שחור טרי.
מתכונים באדיבות yu Gin יח"צ חו"ל. צילומים יח"צ וורד ברלל