חיפוש

החגיגה של פושון

פריז בלבנו, בימים אלה ובכל הימים - ואין דרך יותר טובה לחגוג את בירת העינוגים מאשר בביקור במסעדת פושון שפתחה סניף בשוק האוכל של שרונה. אסף כדורי טעם ומספר על זה

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
את פושון אני מכיר שנים. רק באפריל האחרון יצא לי לאכול שם בעת ביקורי בעיר האורות פריז, ביתה המקורי. בין סבב הפטיסרי, ובכללי סבב האוכל 7\24, הגעתי גם לפושון. כמובן שהיה מדהים. אמנם לא אכלתי שם אוכל שמגישים אבל טעמתי (ועוד איך טעמתי) מהמקרונים, האקלרים ושאר המתוק. לא סתם, בעולם כולו מכירים את השם "פושון". אין צורך להכביר במילים כמה שמחתי לגלות שהרשת הנודעת מגיעה לארץ לשוק שרונה בתל אביב. ספרתי את הדקות ואגרתי בצד מקום לקלוריות מרובות. למקום הגעתי עם חברי אור ביום הולדתי, סוג של מתנה שארגנתי לעצמי. עם תחילת הארוחה הזמנו 2 משקאות: שייק תפוח-עץ ירוק ומלפפון ושייק פירות יער ולימונדה. (40 שקלים כל אחד) המשקאות היו מרעננים ופשוט מצוינים –אני אפילו לא בטוח אם היה שם סוכר מרוב שזה הרגיש טבעי. מיד עם המשקאות הגיע לשולחננו באגט צרפתי עם חמאה (18 שקלים) שהיה כמו שבאגט צרפתי צריך להיות! לראשונות לקחנו: קרפצ'יו בקר (55 שקלים), דג ים ואבוקדו (56 שקלים) ופטה כבד אווז (88 שקלים). הקרפצ'יו שהגיע עם קונפי שום, צלפים, צנוברים קלויים, עגבניות שרי ופרמז'ן היה טעים, טרי ומתובל בדיוק כמו שקרפצ'יו צריך להיות מתובל. קרפצ'יו כמו שצריך. צילום: obrin קרפצ'יו כמו שצריך. צילום: orbin דג הים והאבוקדו הייתה מנה נחמדה אם כי בדיעבד היה אפשר לוותר עליה, אולי עקב חיבתי הנמוכה לכוסברה.. אבל ה-מנה הראשונה שחיכיתי לה עוד מימי פריז הטעימים הייתה פטה כבד האווז. המנה יקרה, 88 שקלים, אבל חברים, זהו פטה כבד נקי. לא חלקי, כמו שלרוב מגישים בארץ. המנה הוגשה יחד עם צ'אטני תאנים, בלסמי מצומצם ופרוסות באגט קלויות – מעדן! לא צריך מילים. הפטה. צילום: obrin לא צריך מילים. הפטה. צילום: orbin   לעיקריות לקחנו לינגוויני פושון חזה עוף קרבונרה (78 שקלים) ופילה דג ים (118 שקלים). קצת הופתעתי לראות בתפריט מנת קרבונרה שהחזירה אותי לשנות -90 השמחות אבל אמרתי לעצמי "אסף, בוא נראה אם פושון יפתיעו גם בזה". האמת? הפתיעו. הפסטה הייתה לא פחות ממעולה. מוגשת בדיוק 'אל-דנטה' עם רוטב נהדר של ציר עוף, שמנת, טרגו, אווז מעושן ופרוסות חזה עוף שיצרו יחד מנה נהדרת. פילה דג הים הגיע צרוב על פלנצ'ה עם קרם אפונה עדין, פירה מנגו (כן, כן), אורז בר וקצף חלב-לבנדר. הצורה שבה הוגשה המנה ראויה לציון, ככה צריכים להגיש מנות. והטעם? הדג היה עשוי טוב, בדיוק במידה, טעים ועסיסי, האורז בר היה יבש במקצת, קרם האפונה ופירה המנגו היו בהחלט מעניינים. לא מנה שהייתי מזמין שוב אבל בהחלט ברמה גבוהה. a href="/wp-content/uploads/2015/11/DSC_3631.jpg">ככה מגישים מנה, דג ואורז בר. צילום: obrin ככה מגישים מנה, דג ואורז בר. צילום: orbin לפני שאגיע לחלק המתוק כמה מילים על היחס בין המסעדה לפושון פריז. חסרו לי כמה מנות מיוחדות שמוגשות בפריז, ולצדן גיליתי מנות שהרגישו מיושנות בנוכחותן, על אף שנעשו והוגשו ברמה גבוהה ועם חומרי גלם מעולים. למיטב הבנתי, התפריט הולך לעבור שינוי בקרוב עקב ביקורות כאלה ואחרות ובהחלט אשמח להגיע שוב. . ועכשיו לחלק הפושוני האמיתי, זה שלשמו התכנסנו - הפטיסרי! אל השולחן הוגשו מקרון וניל ומקרון פיסטוק (7 שקלים למקרון, המחיר במעדנייה– 5 שקלים), וגם טארט ז'אנדוז'ה - טארט שוקולד אגוזי לוז ועוגת מוס גבינה (28 שקלים). המקרונים! הו המקרונים! תחילה יש לציין שהמקרונים נעשים בארץ במפעל מיוחד ולא מגיעים מצרפת, שנית יש לציין שהם פנטסטיים! נימוחים בדיוק כמו שמקרונים אמורים להיות, מפוצצים במילוי איכותי של וניל ופיסטוק–חגיגה בפה! טארט השוקולד גם כיכב עם מילוי נהדר של שוקולד משובח ואגוזי לוז ואפילו בעוגת מוס הגבינה הייתה הברקה בדמות תחתית ג'ינג'ר מלהיבה. קינוחים אלוהיים. צילום: obrin קינוחים אלוהיים. צילום: orbin הכל מתחיל ונגמר בחומרי הגלם, ובפושון לא טועים בהם. נכון, מחירי המנות והקינוחים לא זולים, אבל שווה ולו במעט להרגיש קצת איכות, לטעום קצת מהשיק הפריזאי, מאווירת הקולינריה של עיר האורות. וגם אם אתם לא רוצים לבוא לאכול, תעשו לעצמכם טובה וגשו לעמדת הפטיסרי וקחו לכם מקרון או אקלייר.

ציון במדד ויטרינה: 9.5

איפה: פושון, שוק שרונה, תל אביב.
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.