חיפוש

הוויסקי המושלם

וויסקי הוא הרבה יותר ממשקה חריף ויש בו עולם שלם של ניואנסים דקים. החל מצורת ההגשה, דרך הדילמה סביב קוביות הקרח ועד ההשפעה על הגוף: הנה כל מה שצריך לדעת על המשקה הכי טוב בהיסטוריה של האנושות

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

וויסקי הוא משקה חריף שמופק על ידי סוגים שונים של דגנים. הדגנים הנבחרים להפקת הוויסקי עוברים תהליך הלתתה, בו מאפשרים לזרעי הדגן לנבוט ורק לאחר מכן מייבשים אותם בחום גבוה כדי להפסיק את הנביטה. תהליך היישון של הוויסקי שונה בין הסוגים ומתבצע בחביות עץ אלון. כמו כן, אחוז האלכוהול ברוב סוגי הוויסקי הוא 40%. עד כאן הפרטים האובייקטיביים על הוויסקי. בפועל, מדובר על הרבה יותר ממשקה חריף סטנדרטי או חלילה רגיל. זהו אחד המשקאות הבולטים והנפוצים בעולם ויש סטנדרטים ברורים שקשורים אליו. הניואנסים סביב הוויסקי חשובים לא פחות מהטעם שלו, כאשר במקביל מתנהלים ויכוחים סוערים סביב צורת ההגשה המתאימה וההשפעה שלו על הגוף.

 

מה צריך לדעת לפני ששותים וויסקי?

המאפיינים המשותפים לסוגים שונים של וויסקי יכולים לעזור לכם להיערך לקראת שתייה נכונה שלו. ראשית, את הוויסקי מגישים רק בכוס אולד פאשן שנקראת גם "לואו בול". הסיבה לכך היא שלוויסקי יש ריח עז, שחייב להיכנס ישירות לתוך הנחיריים על מנת להעצים את החוויה ולהכניס אתכם לאווירה הנכונה. שנית, ניתן להגיש וויסקי עם מספר בודד של קוביות קרח בלבד. למרות שיש כאלה שמוכנים להישבע שמדובר בחילול הקודש, ההגשה המסורתית אכן מאפשרת את התוספת של הקרח ומומלצת למי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום. מצד שני, בשתיית וויסקי משובח ואיכותי במיוחד עדיף לוותר על התענוג. הקרח מטבעו מדלל את הוויסקי ועלול לפגוע באיזון שבין הטעמים. כמו כן, וויסקי משפיע על הגוף בצורה שונה מאשר וודקה, יין או משקאות אלכוהוליים לבנים אחרים. הוא פחות מעורר ויותר מרדים, מתאים לאירועים חברתיים רגועים ויכול להיות חבר נאמן בפגישות רומנטיות או לילות ארוכים. הסיבה לכך היא חומר ה"טאנין" המצוי בעץ האלון, שמשמש כאמור לבניית החביות שבהן מיישנים את הוויסקי.

 

כך תזהו וויסקי משובח

היכרות עם מותג מוביל של וויסקי כמו מקאלן תסייע לכם לזהות את הוויסקי המושלם. וויסקי מקאלן מגיע בארבע גרסאות וההבדל העיקרי ביניהן מתבטא במספר שנות היישון. מקאלן 12 שנה Fine oak מתאפיין במרקם חלק ונעים, לעומת מקאלן Sherry Wood שנחשב לגרסה האולטימטיבית בגלל שילוב יוצא דופן בין הדרים, קרמל וצימוקים. לצד אלו, יש לציין את המקאלן 18 שנה ואת המקאלן 25 שנה שמתומחרים ברף נפרד וגבוה משמעותית מכל השאר. בסופו של דבר, את הוויסקי המשובח תזהו לפי התחושה הסובייקטיבית שלכם. וויסקי כזה לא יהיה מעושן מדי אבל מלטף, יראה נוכחות וישאיר טעם של עוד.

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.