חיפוש

הוואי באסיה מוניקה

שף דניאל זך ממסעדת 'אסיה מוניקה' משיק בימים אלו מנה חדשה ומעניינת שמגיעה היישר מהוואי ונותנת עוד זווית מיוחדת לתפריט. היינו שם כדי להיות הראשונים לטעום ולהתרשם

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

מסעדת 'אסיה מוניקה' שוכנת במרכז הבילוי והקניות של מתחם שרונים בהוד השרון. המיקום, מחוץ לביצה הקולינריה התל אביבית ובתוך מרכז קניות, עולה בקנה אחד עם התפיסה הכוללת של המקום ושל השף דניאל זך שמוביל אותו - הנגשה של אוכל ממטבח שף גבוה ומשובח לקהל כללי של משפחות, זוגות ואנשי עסקים, במחירים שווים לכל נפש ובאווירה ארצית ולא מחייבת. דניאל זך שכבר הספיק לבשל בלא מעט מסעדות נחשבות ברחבי העולם ובמשך שנים ארוכות היה השף והבעלים של מסעדת 'כרמלה בנחלה' המיתולוגית, החליט יום אחד לעזוב את תל אביב ולפתוח מסעדה גדולה ואיכותית בהוד השרון - קרוב לבית וקרוב לקהל הבית. בימים אלו מצרפת אסיה מוניקה לתפריט העשיר שלה מנה חדשה ומענייננת שמגיעה היישר מהוואי וזה תירוץ מספיק טוב בשבילנו לצאת מהפוך ולהצפין עד הוד השרון כדי לטעום מהחוויה שמציע המקום. "שף

שף דניאל זך - מביא את אסיה ואת אמריקה לשרון. צילום: גליה אבירם

המקום

כאמור המסעדה ממוקמת במתחם שרונים - מתחם קניות חדשני ורחב ידיים. המיקום הזה מקנה לבאי המסעדה כמה ערכים מוספיים חשובים - כמו חנייה נוחה ורחבה, מתחם מגלשות ומתקנים גדול ומשוכלל עבור הילדים שצמוד למסעדה עצמה וכמובן שילוב כולל של אוכל טוב, בילויים וקניות. חלל המסעדה הוא גדול ורחב ידיים, מעוצב בטוב טעם ובסטייל בלתי מתפשר - הרבה משטחי עץ כהים ונעימים, בר גדול, תאי ישיבה נוחים ותאורה רכה ומפנקת. אנחנו הגענו בערבו של יום חמישי והמקום היה מלא מפה לפה במשפחות וזוגות. בחרנו בשולחן פינתי המוקף בספות וניגשנו לבחון את התפריט. "אסיה

אסיה מוניקה - חלל מעוצב ורחב ידיים. צילום: גליה אבירם

התפריט

התפריט של אסיה מוניקה משלב בין שני עולמות שמחברים בין שניים מהטעמים האהובים והפופלריים ביותר אצל הסועד הישראלי - המטבח האסייתי ומטבח הגריל האמריקאי. ברור שבנקודה זו יקומו הספקנים ויגידו שיש כאן התפזרות וחוסר מיקוד ש'אינו יאה' למסעדת שף האמורה לדבוק ולהתמחות בקו אחיד של מטבח אחד, אבל האמת שכל זה לא ממש רלוונטי, מכיוון שהחיבור הזה נולד ממחשבה על החיבור הגיאוגרפי בין המטבח הקליפורני המזרח אמריקאי לבין יבשת אסיה שנמצאת, יחסית, די קרוב לשם. וחוץ מזה, אין כאן ממש מקום לתירוצים - שני המטבחים האלו הם טובים ומעניינים והשילוב ביניהם בהחלט יוצר מנעד רחב ומגוון עבור קשת רחבה מאוד של סועדים. (וחוץ מזה שילובים מהסוג הזה כבר נעשו בעבר - ראו מסעדת סושי סמבה המפורסמת, או תפריט ה'אסיה לטינו' שהנהיג השף מאיר אדוני במסעדת 'לומינה' שלו). בכל אופן, התפריט של אסיה מוניקה הוא רחב ועשיר ותוכלו למצוא בו מנות מסורתיות מצפון סין, סושי יפני וקארי תאילנדי, לצד המבורגרים וסטייקים אמריקאיים משובחים עשויים על הגריל.

"המבורגר המבורגר אסייתי "המבורגר המבורגר אמריקאי

'Poke Bowl'

אנחנו פתחנו כמובן במנה החדשה שלשמה התכנסו כאן היום ונקראת Poke' Bowl' - סלט סשימי בהרכבה אישית שמגיע מהוואי. במנה החדשה חיבר השף זך בין אהבתו הגדולה לים, גלישה, סאפ והיותו סקיפר, למנת החופים המסורתית של גולשי הוואי. התוצאה היא קערת סלט Poke - סלט סשימי טעים ובריא המתאים במיוחד לסועדים הרפתקנים שפתוחים לטעמים אקזוטיים ולא רגילים. על מרכיבי הסלט הקבועים שכוללים קולרבי, גזר, מלפפון, בצל, ממרח גוואקמולה, פרי עונתי, צנונית, נבטים, קייל, אצות וואקמה, ריחן וסומסום, אתם תוכלו לבחור בין בסיס אורז לבסיס חסה, וגם את סוג הדג שיככב בסלט שלכם, את הרוטב הנוסף ואת התוספת הקרנצ'ית - בוטנים או טוביקו. אנחנו הלכנו על בסיס אורז עגול עם שילוב של סלמון טרי וטונה אדומה כשלמעלה מפוזרים להם כדורי טוביקו. המנה שהגיעה לשולחן היתה יפה ומעניינת, עמוסה בצבעים ובמרכיבים. על פי המלצת המלצרים ערבבנו יחד את כל מה שנמצא בתוך הקערה וטעמנו. הטעמים התערבלו לנו בפה ויצרו תחושה חזקה מאוד של ים. טעם אצות ודגים עם חיזוקים של ירקות ורטבים מעניינים. השילוב בין האורז למרכיבים ולרטבים יצר סוג של עיסה שלטעמי היתה מורכבת ולא נעימה במיוחד, אבל הטעמים היו טובים וכאמור - זו מנה לאמיצים. המלצה שלי - ותרו על האורז ולכו רק על החיבור שבין הדג, לרטבים ולירקות.  &quotpokew-bowl"

Poke Bowl - מנת גולשים הישר מהוואי. צילום: גליה אבירם

בנוסף ל 'Poke Bowl' הזמנו גם מנת ראפ חסה ועוף שהציגה סירות של חסה מומלאות בעוף מוקפץ וקצוץ ברוטב בוטנים טעים - מנה מצוינת ומומלצת. הזמנו גם מנה של גיוזה עוף מטוגנת שהיתה גם היא טובה ופריכה והגיעה עם רוטב סויה חריף ומעורר.  בשביל להשלים את סבב הראשונות הזמנו מתוך תפריט הילדים מנה של סושי שכללה שני רולים - אחד צמחוני והשני עם סלמון. הסושי היה עשוי טוב ובעל טעמים דומיננטיים וחזקים - אולי קצת חזקים מדי לחך של הילדים. "ראפ

ראפ חסה ועוף באסיה מוניקה. צילום: גליה אבירם

עיקריות

בגזרת העיקריות תוכלו לבחור מבין מגוון ענק של תבשילים ומרקים אסייתים ומנות קארי נודלס ואורז. זאת כמובן לצד הספיישלים של הבשרים על הגריל. בשלב הזה החלטנו לעבור לחלק השני של השילוב ולבחור שתי מנות קלאסיות מהחלק האמריקאי של התפריט: סקיפי צ'ילי אנטריקוט - 250 גרם של אנטריקוט מובחר עשוי בגריל, שמוגש עם שעועית ירוקה בווק בשום ורוטב שיטאקי, מטבל חמאת בוטנים חריפה ותוספת לבחירה. הסטייק שהגיע היה גדול ויפה ונצלה על הגריל בצורה מושלמת וגם השילוב עם התוספות המיוחדות עבד מצוין. מנה מומלצת. לצד האנטריקוט הזמנו גם מחבת של מדליוני פילה ברוטב של חרדל וסאקה - מנה מיוחדת, חמה ומנחמת שמתאימה מאוד לימי החורף הקרים. מדליוני הפילה הצרובים הוגשו בתוך מחבת ברזל ושחו להם בתוך רוטב שמנת, פלפל וסאקה דליל וטעים כמו מרק עשיר. הוסיפו לזה פירה תפו"א עם בצל מקורמל כתוספת והרי לכם מנה מנצחת.

"סטייק סטייק אנטריקוט קלאסי "מדליוני מדליוני פילה ברוטב שמנת, חרדל וסאקה

תפריט הילדים

כיאה למקום שמיועד קודם כל למשפחות, אסיה מוניקה היא כמובן מסעדה שהיא 'קידס פרנדלי' - יש תפריט ילדים מיוחד ויחס חייכני, סבלני וסלחני למלאכים הקטנים של כולנו. מתוך תפריט הילדים הזמנו לטועמת הצעירה שצרפנו לשורותינו מנת סושי, שכאמור היתה קצת 'חזקה מדי' בטעמים שלה ומנת נודלס שהיתה קצת מתוקה מדי לטעמה של המבקרת הקטנה. בסוף הלכנו על מנת פיש אנד צ'יפס שהיתה מוצלחת וטעימה מאוד. בשביל הילדים שמעדיפים להישאר באזור הנוחות המוכר שלהם, תוכלו להזמין מתוך תפריט הילדים גם המבורגרים ושניצלונים עם תוספות שונות. "פיש

פיש אנד צ'יפס לילדים באסיה מוניקה. צילום: גליה אבירם

בשורה התחתונה

מסעדת אסיה מוניקה מציעה חווית בילוי קולינרית טובה, איכותית ונעימה שמתאימה לקהל הרחב. המיקום שלה במתחם שרונים הוא יתרון אדיר עבור משפחות מהאזור עם ילדים והאוכל עצמו הוא מוקפד ומיוחד. המחירים סבירים והחיבור בין המטבח האסייתי למטבח האמריקאי עובד מצוין. המנה החדשה של ה Poke Bowl היא מעניינת ושונה ומוסיפה נדבך נוסף לתפריט. לכל מי שאוהב להתנסות בטעמים חדשים ולא פוחד משילובים נועזים - זו מנה מצוינת.

אסיה מוניקה

ז'אנר: מסעדת שף אסייתית עם נגיעות מהמטבח הקליפורני מתאים ל: משפחות עם ילדים, זוגות ואנשי עסקים מהסביבה אווירה: משפחתית אבל בקטע הטוב של העניין אהבתי במיוחד: את הראפ עוף למנה ראשונה חניה: יש מלא מחירים: סבירים. ראשונות - 30-50 ש"ח, עיקריות 50-120 ש"ח, תפריט ילדים - 47 ש"ח כולל שתיה וקינוח שירותים: מרווחים, נקיים ונגישים. כשר: לא ויש גם: ארוחות עסקיות שוות ושירות משלוחים שעות פתיחה: יום א'-ש' 23:30 - 12:00 איפה: הרקון 2 , מתחם שרונים,הוד השרון טלפון להזמנות: 053-9444164

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.