חיפוש

הבלדה לכיור הכפול

מה חשוב לדעת כשמעצבים מטבח לבית כשר

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

כשחושבים על מטבח כשר המילה המנחה היא –כפול, מכל אלמנט במטבח נדרש שניים. שני כיורים, שני תנורים ולפעמים גם שני מקררים ומדיחים. ואם הציוד הכפול הנדרש לא מספיק, גם בתחום האחסון מדובר במטבח מאתגר יותר, שכן יש צורך באחסון של שתי מערכות כלים לפחות (חלבית ובשרית) ובחלק מהבתים אפילו יותר, בהתחשב בכך שיש צורך במערכות כלים מיוחדות לשבת וחג, ליד מערכות פשוטות יותר המשמשות ליום יום. חוץ מצלחות וסכו"ם, גם מערכות הסירים, המחבתות, הקערות ועוד- כל אלה כפולים ומכופלים. 

צילום: יח"צ מטבחי אביבי

 

לצד אחסון המערכות הכפולות הנדרש לאורך השנה כולה, במטבחים כשרים גם סוגיית הפסח היא נושא משמעותי שיש לקחת אותו בחשבון בעת תכנון המטבח. היכן יאוחסנו כל מערכות הכלים הכשרות לפסח? 
מדובר במערכות בשריות וחלביות, לימי החג ולמשך ימי חוה"מ הנחשבים לימים כמעט 'רגילים'. עוד חשוב לוודא מראש את נוחות החלפת הכלים - שכן בעת שמוציאים מן הארונות את כלי הפסח, יש להכניס אליהם את כלי החמץ ולהיפך. עוד יש לזכור, שמיקומם של כלי הפסח לאורך השנה חייב להיות במקום המוגן מפני כניסת חמץ כלשהו, במטרה לשמור על כשרותם של הכלים באופן מלא. 

צילום: יח"צ אביבי מטבחים

 

מבלי לפגוע בהלכה

אז איך מתכננים נכון מטבח, שצריך להכיל כלים רבים כל-כך, בהפרדה ראויה שתמנע בלבול או פגיעה הלכתית? 
כשניגשים לתכנן מטבח כשר, יש להתחשב קודם כל בצרכי המשפחה שתשתמש בו: מי מבני המשפחה יבשל במטבח? האם הם ימניים או שמאליים? גבוהים מאוד או נמוכים? מה חשוב להם שיהיה גלוי ומה יעדיפו להסתיר מן העין? המטבח חייב להיות פרקטי ונוח כדי שחווית הבישול והשהייה בו תהיה מהנה ותענה על כל הדרישות. לאור העובדה שבשנים האחרונות הפך חלל המטבח לאזור מרכזי בבית, שמהווה לא אחת גם מקום התכנסות של כל בני המשפחה, חשובה לא פחות נראותו מבחינה עיצובית ויש להקפיד על כך שחלל המטבח ידבר בשפה המתאימה לכל הבית באופן שיוצר הרמוניה. 

צילום: יח"צ אביבי מטבחים, ארז זך אדריכלים 

 

מעבר לכפל האלמנטים הנדרשים למטבח הכשר, חשוב שמטבח זה יאפשר די פתרונות ומקומות אחסון רבים. הכפילות, הנדרשת מטעמי כשרות ולעיתים גם מגודל המשפחה במשפחות מרובות ילדים, למשל, גורמת לריבוי משמעותי של חפצים במטבח מה שיכול לגרום לכאוס אם לא תהיה חלוקה נכונה ומכל לכל פריט. לחברות המטבחים פתרונות רבים כמו מקומות אחסון נסתרים, מגירות גדולות המכילות יותר חפצים מבעבר ועוד. בנוסף, חשוב להתאים את המטבח לחלל. כמובן שככל שחלל המטבח גדול יותר תכנונו יהיה קל יותר אך גם לחללים קטנים ניתן למצוא פתרונות – רק צריך להשקיע בכך מעט יותר מחשבה ולשמור על ראש פתוח ויצירתי. 

צילום: יח"צ אביבי מטבחים

 

שאלת המחיר

מעצם היותו של המטבח הכשר מטבח כפול הוא יותר יקר. עלינו להבין כי אם במטבח "רגיל" נשלם רק על כיור אחד, מקרר אחד, מדיח אחד וכו', ההפרדה במטבח הכשר מייקרת לנו את התוצר הסופי. לכן, בדקו מראש עד כמה חשובה לכם הכפילות בכל אלמנט והכינו תקציב כדי שתבואו מוכנים לתהליך. 
לסיכום, המטבח הכשר יכול וצריך להיות גם יפה, מודרני ומתקדם. היום, יש מגוון פתרונות ליצירת מטבח החלומות (הכשר) שלכם באופן שתוכלו ליהנות ממנו לשנים רבות קדימה. 


מאת: שלומי כהן, מעצב ראשי ב"אביבי מטבחים"

 

עוד ב-מטבחים:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.