חיפוש

האיטלקיה שלי

הנהלה חדשה במסעדת פאפא'ס האיטלקייה שבתל אביב, היא סיבה מספיק טובה עבור דריה ורד שלנו לקפוץ לביקור ולארוחה. איך היה והאם יש לנו מהפך? כל התשובות לפניכם

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
אני מגיעה ברגשות מעורבים למה שהיה בזמנו מסעדת הבית של חבורת הבנות. עברו השנים, החבורה התפרקה נותרו בעצם רק היא ואני באזור. היא בינתיים כבר אימא ואני בכלל בתקופת מבחנים - שום דבר לא כמו שהיה. קבענו מוקדם יחסית (4 ימים מראש), אני - עייפה והיא - אימא עייפה. "לאן" - היא שאלה אותי, עניתי לה :"פאפאס!"- שתיקה, "מה? מה פתאום?"... שאלה אותי, "החליפו בעלים ואני גם קצת מתגעגעת.." אוקיי". הסבר: המקום שבו פאפאס שוכנת, ברח' נג'ארה היוצא מאלנבי (איפה שהייתה לימים הפיצרייה "ביג מאמא") מכיל בו מטען נוסטלגי: חברים לשעבר, בעלים לשעבר, ביקורים חולמניים ומיתולוגיים במועדון הפרילנד (עוד כשהיה ברח' נג'ארה)– שהסתיימו כמובן בשברון לב וכו'. אז נכון אנחנו קצת שונות וקצת דומות אבל עדיין אוהבות פיצה, פסטה ושאר חברים. מסעדת פאפאס - מוסד קולינרי איטלקי וחברתי בתל אביב מסעדת פאפאס - מוסד קולינרי איטלקי וחברתי בתל אביב

אותה גברת בשינוי אדרת

שמנו פעמינו לכיוון, הכניסה אותה כניסה, אבל הגברת בשינוי אדרת: המקום שונה. האווירה יותר תוססת, הבר כוסה שיש כבד, דיספליי גדול של בקבוקים שונים מקשט את הקיר ושלט נאון אדום על קיר לבנים חשופות מצביע על השינוי. גם כלי ההגשה אחרים – כלי קרמיקה מצוירים. המארחת מושיבה אותנו על הבר לבקשתנו – אותו המקום הקבוע בדיוק. איתי אחד מהבעלים החדשים מקבל אותנו בברכה ומוזג לנו "משהו קטן להתחלה"- וודקה עם דובדבני אמרנה שהם מכינים במקום - התחלה ידידותית ומזמינה בהחלט. יש שני תפריטים, רגיל וטבעוני. משמח! מבחינת החידושים בתפריט, לדעתי מדובר על בערך ארבעים שישים: באגף הפסטות נשתמרו לא מעט מנות דגל ובשאר התפריט יש שינוי נאה.  אורי, אחד הבעלים מסביר לי על המחשבה של השינויים כסוג של "אפדייטינג" יחד עם שמירה על האופי הקלאסי של המנות: "לא חיפשנו להמציא את הגלגל של האוכל האיטלקי, רצינו לגוון ולתת מבחר ללקוחות, בין אם זה בערב רומנטי או עם המשפחה" מוסיף אורי. למשימה גויס השף הצעיר המוערך ליאור הדס  שעבד שנים ב"שילה"  ואף ניהל את המטבח של "קפה אירופה".

ואיך האוכל?

התחלנו בברוסקטות שונות: גרבדלקס,  גבינת ריקוטה ביתית וטרטר מוסר: הריקוטה הייתה מעולה: עדינה ולא דחוסה, הגרבדלקס היה עשוי טוב והטרטר ניצח: דג טרי קצוץ על לחם בתיבול נכון שלא מערפל את טעמי הדג - היה סופר טרי וטעים. הלחם עצמו היה קלוי מעט והסתדר טוב עם להחזיק את המילויים השונים מבלי לקרוס. פאפאס סלט פנצנלה- "סלט לחם" איטלקי ועשיר, צנוניות, צלפים, עגבניות, בצל, קרוטונים, זיתים, פלפלים ירוקים. מנה נדיבה, עשירה בכל טוב, הפלפלים הירוקים נתנו טוויסט מגניב, (בכלל אני חושבת שהגמבה סתם השתלטה על עולם הסלטים הישראלי) אמנם לטעמי הרוטב היה קצת כבד מידי, אבל חברתי לא הסכימה עם הקביעה ולאחר מספר דקות הסלט חוסל כליל. המשכנו עם עוד מנה ראשונה בהמלצתו של איתי: מולים ברוטב חמאה ועשבי תיבול שהיו עשויים כהלכה עם רוטב נכון שליווה את המולים אך לא הכביד עליהם- כייף בצלחת. לקראת סיום, היינו חייבות לנסות את ה "קמפנלה ארטישוק" שהייתה מנת הפסטה האהובה עלינו מהגלגול הקודם של המסעדה. המנה שוב נדיבה בהחלט, הפסטה הטריה שעשויה במקום הייתה עשויה באופן מדויק וחמצמצות עדינה עטפה אותה יחד עם צנוברים וארטישוקים. מנה שבהחלט נחזור עבורה במיוחד. לקינוח לקחנו עוגת גבינה ע נ ק י ת, אפויה, קלאסית ובלי התחכמויות שסיכמה לנו ערב בנות כייפי, טעים ונעים. הפאפ'ס אולי השתנתה, אבל גם אנחנו וכייף שיש מסעדה איטלקית ונעימה, שנחזור אליה, שוב.

חשבון בבקשה:

כוס פינו גריג'יו: 32 ₪ כוס וואלפוליצ'לה: 46 ₪ ברוסקטה גרבלקס: 43 ₪ פנצנלה: 42 ₪ מולים: 59 ₪ קמפנלה: 54 ₪ קפוצ'ינו: 13 ₪ עוגת גבינה: 38 ₪ סה"כ:327 ₪

ציון במדד ויטרינה: 9.0

איפה: הלל הזקן 12 ת"א, 03-510-7373 18:00-00:00 מתי: כרגע פתוחים בערב, בקרוב יהיו בראנצ'ים בסופ"ש חנייה: יש חניונים באזור  
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.