חיפוש

האיטלקיה מזכרון

'מנואלה' - האיטלקית שבזכרון יעקב, משיקה תפריט קיץ חדש ועבורנו זאת הזדמנות נהדרת לבקר באחת מפנינות הקולינריה שיש למושבה הצפונית להציע

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
עבורי כל נסיעה לזכרון יעקב מביאה איתה רצון עז לבריחה אל ימי החלוצים, אל הטבע ואל האידיאולוגיה, אל החופש ואל האדמה. מבני האבן הקטנים והעתיקים של המושבה נטועים להם בשלווה עצלה של אחר צהריים קייצי, הברושים נעים לאיטם ברוח הקלילה, הציפורים מצייצות והעמק נח, שופע למרגלות ההר. בתוך התמונה החלוצית-פסטורלית הזאת, שוכנת כבר ארבע שנים "מנואלה" - מסעדה איטלקית, כפרית-מסורתית, עם הרבה קסם ותפריט קיץ אחד חדש. הכניסה למסעדה היא דרך סמטה רחבה, היוצאת מהמדרחוב ומקושטת בדגלים, והמסעדה עצמה מזכירה יותר מכל בית כפרי קטן ונעים, עם חצר רחבת ידיים, המוקפת עצים ושיחי תבלין רבים, שונים ומשונים. אנחנו הגענו לכאן כדי לטעום מתפריט הקיץ החדש שרקח נדב שרז, השף והבעלים הצעיר והמוכשר של מנואלה. נדב נולד בתל אביב, למד בישול באיטליה והגשים את החלום שלו בזכרון. המסעדה היא הבייבי שלו ומרגישים את זה בכל משפט ובכל נגיעה. הוא מקפיד להשתמש בחומרי גלם מקוריים ומאיכות גבוהה והוא גם שם תמיד כדי לבשל, לפנק, לייעץ ו/או סתם לשבת על כוס גרפה עם הלקוחות האהובים עליו. תפריט הקיץ החדש מתבסס על מיטב התוצרת המקומית וכמו כן על מוצרים איכותיים המיובאים למסעדה היישר מאיטליה. הוא בנוי כולו על טהרת חומרי הגלם הקיציים ועל מתכונים איטלקיים קלילים על בסיס שמן זית, דגים, ירקות טריים ופירות עונתיים. פתחנו בסלט חסה ופירות (40 ש"ח) שהכיל חסה, תפוחים, אגסים ופיסטוקים מסוכרים ברוטב ויניגרט שמפניה. הסלט היה קליל ומרענן, קצת מתוק מדי לטעמי, אבל בהחלט פתיח נהדר לארוחה. את הסלט ליווינו במנת פתיחה נוספת - נקניקיות תוצרת בית. שתי נקניקיות יפות, חמות ועבות, הגיעו אל השולחן על מצע של פולנטה. הן היו טעימות מאוד והורגש שהשתמשו למילוי בנתחי בשר טובים ואיכותיים. לעיקריות הזמנו את הקרבונרה - מנת הדגל של המקום, שהיא פסטה (תוצרת בית כמובן) ברוטב בייקון חרוך, שמנת, חלמון ביצה, פלפל שחור ופרמזן. (60 ש"ח). המנה הזאת היתה פשוט מושלמת. הפסטה העבה והרחבה, היתה טעימה ומדויקת בהכנה שלה והרוטב העשיר, יחד עם חלמון הביצה, הפכו את כל העסק לחגיגה אחת גדולה. על כל ביס התענגתי מהטעמים ומההרגשה הנפלאה של מפגש עם מאכל אותנטי, אמיתי, חם ומרגש. מגזרת הבשר הזמנו מנה של ספייריבס ברוטב בלסאמי ודבש. גם כאן קיבלנו מנה מוצלחת שהכילה שתי צלעות גדולות וקריספיות, שנצלו כהלכה והוגשו לצד תפוחי אדמה אפויים. מנה קלאסית ומוכרת. (78 ש"ח). עוד בתפריט של מנואלה תוכלו למצוא מגוון רחב של פיצות, (שהמפורסמת שבהן היא המרגריטה - זוכת המקום השלישי בתחרות ה"פיצאיולו" לשנת 2014) ומגוון של דגי ים. המרגריטה המפורסמת וזוכת הפרסים המרגריטה המפורסמת וזוכת הפרסים חשוב לציין, שלמרות חוסר ההתפשרות על חומרי גלם מצוינים, על שירות מעולה ועל סטנדרטים גבוהים, המחירים במנואלה אינם מרקיעי שחקים - מה שהופך את הבילוי במסעדה לחוויה איכותית וגם די נגישה. לקינוח, הזמין עבורנו השף מנה שהיא מתכון מקורי של אימו האיטלקיה - שני קונוסים עשויים בצק עלים מתוק-מלוח, ממולאים בקרם פטיסרי עדין וטעים ורוטב פירות יער. כבר מיותר לציין שגם המנה הזאת גרמה לנו לעונג ולאושר גדולים מאוד. בסוף הארוחה ואחרי עוד שתי כוסות גראפה באווירה כפרית נינוחה עד כאב, קלטנו פתאום שזמננו תם ושעלינו לשוב אל העיר ואל המציאות. נפרדנו משף נדב שרז והבטחנו לו ולעצמנו, שמעתה אנחנו מאמצים את מנואלה והופכים אותה למסעדת הבית שלנו בזכרון. מנואלה כתובת: רח' המייסדים 49, זיכרון יעקב טלפון: 04-8735761 שעות פתיחה: ב-ש 12:00- עד אחרון הלקוחות (יום א' סגור) אווירה: איטלקית חלוצית נינוחה שירות: אדיב ונעים אוכל: איטלקי מסורתי מחירים: סבירים 9.2 במדד ויטרינה  
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.