גבעתיים החדשה
משהו קרה לגבעתיים בשנתיים האחרונות. כנראה שזה משבר יוקר המחיה המתמשך, שגורם לעוד ועוד צעירים לנטוש את תל אביב היקרה להחריד ולנדוד מעט מזרחה אל העיר האחות הקטנה והתמימה, שם מחירי הדיור עדיין יחסית שפויים. האוכלוסיה החדשה והצעירה של גבעתיים הביאה איתה גם ביקוש הולך וגובר למקומות בילוי בעיר ובזה אחר זה נפתחו בעיר עוד ועוד ברים, מסעדות ובתי קפה חדשים.
יום שני הכל מלא
בלב כבד ויתרנו על החנייה בכחול לבן שמתחת לבית במרכז תל אביב וכלא מאמינים נכנסו לאוטו וחצינו את האיילון ('קרוס דה פאקינג אושן!' כמו שחבר טוב נהג לומר על כל מה שנמצא מעבר לנחל), אל עבר בילוי לילי בבר הקוקטיילים החדש ז'וט אלור' שבגבעתיים.
כבר בנסיעה על כצנלסון הרגשתי שמשהו השתבש וגרם לי לחוש כאילו עברתי במכונת זמן הרבה שנים קדימה. כצנלסון - הרחוב הראשי והבדרך כלל מנומנם ועתיר הפיצוציות והג'חנוניות של גבעתיים, הפך פתאום לדיזינגוף עם יותר מ 10 בארים חדשים שנפתחו לאורכו, ושמתוכם נשפכים החוצה בשולחנות ארוכים עשרות ומאות צעירים שיושבים ככה באמצע השבוע שותים ומבלים. מעניין.
הנקודה הכי חמה בגבעתיים
בר הקוקטיילים החדש, שנקרא על שם תקליט של פרנק זאפה (Zoot Allures), התמקם בנקודה הכי חמה בגבעתיים - על צומת הרחובות ויצמן - כצנלסון, במקום שבו שכן בעבר הלא רחוק סניף מרכזי של בנק. המקום חולש על פינת צומת הרחובות ונהנה באופן חריג משתי חזיתות יפות ונעימות לישיבה.
זוט אלור והחזית הכפולה שלו
בחלל המרכזי שנמצא ביניהן, תמצאו בר גדול מאובזר וצבעוני עם ברמנים מקצוענים וחתיכים ומקומות ישיבה. שם באופן טבעי התיישבנו והתחלנו לצלול אל תוך החוויה. המקום היה מלא באנשים ובאנרגיות טובות, ברקע התנגנה מוסיקת להיטים מעודכנת, הקהל נע סביב גילאי סוף שנות העשרים ומעלה והאווירה הייתה חגיגית ואפופת ציפייה.
מקום של מקצוענים
זוט אלור שייך לחבורת 'נלסון' שפועלת במחוזותינו כבר כמה שנים ומפעילה גם את ה Torii Asian Kitchen, Tailor Made, נלסון גבעתיים, קופיולה ואלפבית. את הקשרים, הידע והניסיון שלהם הם הביאו למקום החדש והדבר ניכר בהחלט, החל מהעיצוב העדכני והמלוטש, הקו המוסיקלי ועמדת ה די ג'יי שבמקום וכמובן דרך השירות המקצועי והמנות המדויקות והמושקעות.
קוקטיילים ואלכוהול
להבדיל מרוב ברי הקוקטיילים, לא תמצאו כאן רשימה אינסופית ומייגעת של קוקטיילים, אלא רשימה נבחרת של פחות מעשרה קוקטיילים ייחודיים למקום, אבל בדיוק כמו בשאר ברי הקוקטיילים, גם כאן תקבלו את הקוקטייל שלכם בצורות הגשה יפות ומרגשות, בכלים מיוחדים, עם אינסוף קישוטים ופרופס ומידי ברמנים שיודעים לתת שואו.
אנחנו הלכנו על קוקטייל תות שמורכב מגי'ן בומבי, פינקלי קוקוס, לימון סחוט, סירופ ריבת תות ומקלות וניל ( 45 ש"ח) - היה טעים, מתוק ועשה את העבודה. לצידו לקחנו גם את המקסיקן מיול – אל חימנדור, בלנקו, מזקל וידה, סירופ פסיפלורה, ג'ינגר ביר וסוכריית ג'ינגר ( 47 ש"ח), שהיה חזק ופראי (למרות שלא היה בו מזקל).
קוקטיל תות. צילום: טל ציפורין
האוכל
הזוט אלור הוא לא מסעדה וגם לא פאב, אלא 'בר קולינרי' שמתמחה בקוקטיילים ובמנות בר. בהתאם לכך המנות שבתפריט לא מחולקות לראשונות עיקריות וכו', אלא מוצגות בשורה אחת כמנות בר קלאסיות. בתפריט תמצאו מנות בשריות, דגים, סלטים וכו' ותאמינו או לא, אבל איכשהו הצלחנו לטעום מתוך התפריט לפחות 6-7 מנות, שהיו כולן מושקעות ומקוריות ברמת התכנון וההגשה וגם טעימות מאוד.
חומוס בשלושה צבעים. צילום: טל ציפורין
ראוי לציין את סלט הקיסר שהוגש לנו כאן בתוך גביע גדול שבתוכו עלי החסה המובחרים שטבולים בתוך רוטב קיסר עשיר ומדויק - כך צריך באמת לאכול סלט קיסר, בידיים! וגם את 'האומצה לורס', שזה צלחת של פרוסות סינטה צרובות על מחבת לוהטת, זרעי עגבנייה, טחינה וצ'ילי טרי (53 ש"ח), אה וגם את דג המוסר שהגיע עטוף כמו סוכריה בנייר אפייה עם ירקות קלויים פריכים וטעימים.
ויש גם מנה אחת בלתי נשכחת
אבל מבין כל המנות, מנה אחת הותירה חותם: 'בוראטה קפרזה' (47 ש"ח). את הקפראזה הזו קיבלנו בקערת זכוכית ענקית, שגרמה לנו לתהות ולהרים גבה על חוסר האלגנטיות שבאה עם גודל הכלי, שבתוכו שחו בתוך רוטב בלסמי ושמן זית עגבניות שרי בצבעים שונים ועוד כמה ירקות.
במרכז הים הזה הוצב כדור די ענקי של גבינת מוצרלה בוראטה שממולא בקרם שמנת. חתכנו את הכדור ונתנו לקרם השמנת לנזול החוצה אל הרוטב והירקות ונתנו ביס בדבר הזה שהיה כל כך טעים שלא יכולנו להפסיק לאכול אותו עד שלא נשאר כלום בקערת הזכוכיות המונומנטלית שנותרה ריקה על הבר.
הבוראטה קאפרזה של זוט אלור. מנה לפנתיאון. צילום: טל ציפורין
שורה תחתונה
זוט אלורס הוא היהלום שבכתר הרנסנס של חיי הלילה והבילוי של גבעתיים. האווירה מצוינת. האוכל טעים ומדויק, הקוקטיילים יפים והצוות מקצוען. אני לא יודע אם התל אביבים שמוצפים במקומות בילוי חדשים וישנים יזיזו עצמם אי פעם עד לגבעתיים (שזה בערך שני קילומטר מרחק ממרכז תל אביב!), אבל עבור כל מי שגר בעיר ובאזור ורוצה לבלות כמו שצריך, במקום שווה, עדכני, ומגניב וכל זאת מבלי להיכנס לטירוף של תל אביב, זה בהחלט אחלה מקום. מומלץ.
זוט אלורס:
זאנ'ר: קוקטייל בר עם כל התפאורה המתבקשת מתאים ל: כל מי שחיכה שנים שיהיו מקומות שווים לבלות בהם בגבעתיים אווירה: תל אביב זה פה ואם תצאו החוצה יש מצב שתתפלאו שאתם לא ביהודה הלוי או בירמיהו אהבתי במיוחד: את הבוראטה קפרזה והקערה שהיא מגיעה בתוכה חניה: לא פשוט, אבל מותר לחנות גם באדום לבן מחירים: סבירים שירותים: נקיים ונגישים. איפה: כצנלסון 67 גבעתיים מתי: כל השבוע מהשעה 19:00 ועד אחרון הלקוחות טלפון: 052-8000744