חיפוש

גבינות ויין

המומחים של יקב רמת הגולן עוזרים לנו להתאים את סוגי הגבינות השונות ליינות שילכו אתם יד ביד על שולחן החג המושלם שלכם

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

חג שבועות, הלוא הוא חג הביכורים וכל טוב הארץ, הפך במרוצת השנים למועד נפלא לאירוח משפחה וחברים לארוחה חגיגית חלבית וטעימה. 

 

לצד פשטידות ומאפים רצוי להגיש גבינות נהדרות ויינות טובים שיתאימו לטעמים השונים. לצורך ההתאמה התייעצנו עם רועי יניב, מנהל ההדרכה של יקב רמת הגולן וערן יעקובס – הגבן של המחלבה.

 

1.מוצרלה, גבינה מחלב בקר – עם הר חרמון לבן, 2017.

גבינת המוצרלה היא גבינה טרייה רכה בסגנון איטלקי בעלת טעם עדין. גבינה עדינה וחלבית כל כך בטעמה, תיהנה כשלצידה יין מאוזן מאוד, עם חמיצות מרומזת בלבד ופירותיות מעודנת שיוסיפו עוד תיבול ורובד מעניין לגבינה.

 

2. אלבינו, גבינה חצי קשה מחלב עזים – עם גמלא השמורה סוביניון בלאן 2016.

גבינת אלבינו מחלב עיזים, מקורה באטליה ומתאפיינת בצרוף עובשי גורגונזולה. בתהליך הבשלתה הגבינה מפתחת טעמי פניציליום אופייניים ומרקמים מעודנים הנימוחים בפה. דוגמא מצויינת ליין מרענן ויבש, בעל גוף בינוני ומורכבות, ותחושה של שמנוניות קלה, התואמים להפליא למורכבות, למרקם ולטעמים הייחודיים לגבינה זאת.

 

3. קפרינו, גבינת קשה מחלב עזים – עם גמלא השמורה נביולו 2015

קפרינו הינה  גבינה קשה מחלב עיזים  בסגנון טוסקני בעלת טעם חזק וארומטי. מתאימה להגשה במגש גבינות ובכריכים. זיווג של יצירות יצירות בהשראה איטלקית. זן הנביולו מקורו מצפון איטליה והוא ניחן בפירותיות לצד חמיצות מהנה, אשר מאזנות את המליחות המשולבת במתיקות מרומזת של הקפרינו. שילוב מרתק. לא פחות.

 

4. תום, גבינת קשה מחלב כבשים – עם ירדן 2T 2015

תום הינה גבינה קשה מחלב כבשים. בעלת טעם עדין המתחזק עם התיישנות הגבינה. יין עם נוכחות וסיומת ארוכה ומענגת. העפיצות הנעימה של היין והמתיקות של הגבינה מייצרים טוויסט מעניין בחיך. היינו יכולים להמשיך עם זה לאורך כל היום....

גבינות ויין צילום הדס ניצן

קשקבל – הר חרמון רוזה 2017

קשקבל גבינה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון בלקני האופיינית בטעם מעודן ומרקם עדין. טעם הגבינה מתחזק עם התיישנותה. הר חרמון רוזה, הורוד החדש מבית היקב, יתאים לה להפליא בזכות רעננותו וקלילותו אשר ישתלבו עם המרקם והטעם של הגבינה.

 

6. מורבייה, גבינת חצי קשה מחלב  כבשים - עם גמלא השמורה סירה 2014

גבינת מורבייה שקרויה גם מר בלו (ים כחול) מיוצרת מחלב גבינה עיזים וכבשים.זוהי גבינה בשלה שמתאפיינת במרקם מעודן ועסיסי וטעמה מתקתק המזכיר פרי בשל. פס כהה פחמי חוצה את הגבינה.החמיצות המאפיינת את הזן האיטלקי הקלאסי הזה מוסיפה רובד מעניין לגבינה הארומטית. יחד עם מייצרים חוויית טעם כפרית אירופאית. ממש לדמיין את הנופים הירוקים המשובצים בכבשים וליהנות.

 

7. גבינה כחולה חצי קשה מחלב כבשים – עם ירדן הייטסוויין 2016

גבינה כחולה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון גבינות חבל רוקפור. משובצת עובש כחול ועורקים אפורים המעניקים לגבינה טעם עמוק וחריף המתחזק עם זמן ההבשלה. גבינות בסגנון רוקפור הולכות בצורה מושלמת עם יינות קינוח עשירים, ולמעשה באירופה נהוג להגיש את הקרוקפור ולסוגיה השונים עם יין קינוח – כמנת הקינוח. במקרה שלנו, יש כאן שילוב קלאסי בניחוח ישראל... המתיקות והארומטיות העשירה של היין מגבירה ובו זמנית מרככת את החריפות של הגבינה. תענוג.

 

 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
ויטרינה הוסיפו מוצר לויטרינה

בעלי עסקים וחברות, יזמים, מנהלי שיווק, מעצבים ואמנים - יש לכם עסק, מיזם, מוצר או שירות חדש ומעניין ולא אכפת לכם שכולם ישמעו עליו וירצו לקנות אותו? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.