חיפוש

בקנטה אצל ירון מלכה

הבר החדש קנטה מחכה לשותים על הגג של גן העיר, אבל גם לרעבים יש מה לחפש שם, דריה ורד ארגנה לעצמה חמרמורת ליום המחרת, כמה זה שווה במדד ויטרינה?

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
את השף ירון מלכה הכרתי כסו-שף והשף בפועל של ויקטור גלוגר במסעדת היוקרה קלואליס. פגשתי אותו פעם אחת והוא השאיר אצלי רושם קצת משונה: מצד אחד הוא נראה בחור צנוע ושקט (אולי אפילו עדין?), ומצד שני אני יודעת שהוא "חיית סרוויסים" שעובד במטבחים גדולים ויוקרתיים כבר מגיל 16 ועד היום בלי הפסקה. כשהוזמנתי לבדוק את "הקנטה" החדשה, לא קישרתי את השם של ירון למקום ולא ממש הבנתי את הבאזז סביב האוכל. סה"כ קצת אוכל בבר, לא? אז זהו שלא. בשיחה קצרה וסימפטית עם מלכה ניסיתי להבין מה עמד מאחורי המעבר שלו מ"קלואליס" היוקרתית ל"קנטה" הממזרית, ומה בעצם הוא רוצה להציע לקהל החדש שלו. מלכה מספר שקסם לו "לקחת משהו מההתחלה שלו ולבנות אותו דרך ההקמה שלו". "האוכל אולי יותר פשוט אבל זה האתגר", הוסיף, "לשלב טכניקות מקצועיות עם חומרי גלם איכותיים כשכל זה בתפריט במבנה משוחרר, לא יקר ולא מחייב". אז יצאנו במוצ"ש גשום (יחסית) לטעום ולחוות ערב ב"קנטה" שממוקמת ברחבה על הגג של גן-העיר. המקום רחב ידיים ומכיל שולחנות קטנים, גדולים, בר ודיג'יי. מהרגע הראשון ניכר היה שמדובר בקבוצה של מקצוענים: מארחות לרוב, מלצרים ומנהלים זריזים שהולכים וחוזרים מהבר למטבח ללקוחות וחוזר חלילה. בחרנו לשבת על הבר שבו שרתו אותנו שני ברמנים (בחורה ובחור) שנתנו שירות כלבבי- מקצועי ולא חופר(אם כבר, אני חפרתי להם). התחלנו כמובן עם שני קוקטיילים, האחד קוקטייל ספיישל: "ליון אין טזיון" שהוגש בלאובול עם קרח וכלל: ג'ין, סוכר, בזיליקום וליים – והיה רענן וטעים, והשני "דון אלג'יו": על בסיס טקילה סאוזה גולד, קוואנטרו, מיץ אננס וצ'ילי – שוב, נחמד ביותר. שני הקוקטיילים לא סבלו ממתיקות יתר והיוו התחלה נעימה. כדי לפתוח את התיאבון לקחנו "סלט טומטינה" ו"קרפצ'יו סינטה צרובה": הסלט היה נאה מבחינת גודל וטעים. לכאורה זו נשמעת מנה פשוטה אבל גם מנות פשוטות אפשר בקלות לחרב או לצלוח. הסלט הורכב במדויק מבחינת התיבול שלא העמיס והעגבניות היו בטמפרטורת החדר ולא קרות מידי. הסלט הכיל מגוון עגבניות עם כוסברה, בזיליקום, צנוניות ושקדים - סוג של מנת "חובה" לכל בחורה בבר (למהול את רגשות האשם כמובן). הקרפצ'יו היה מעניין כי הוא בעצם קצת צרוב וקצת נא ויחד עם הגבינה הבשלה שהתאימה לו ולא העמיסה, זו גם הייתה מנה כיפית וטובה. הפתיחה הוכיחה שגם מנות בר קלאסיות ולכאורה פשוטות יכולות להיות טעימות. סלט טומטינה. צילום: אנטולי מיכאל לאחר התלבטויות קשות שכללו את כל התפריט הלכנו עם המלצת הברמן ובחרנו ב"תשוקת הדייג": קבבוני דגים צרובים, מדניס ובורי עם טחינה וחציל שרוף. מבחינת גודל -המנה הייתה בדיוק, לא גדולה ולא קטנה. הקבבונים נצרבו במידה ולא היו יבשים או שומניים, לצד הקבבונים הונחו להן בשקט שתי פיתות קטנות וחמימות להשלמת הניגוב (והסגירה הסופית של רגשות האשם בכלוב מרוחק). הדבר היחיד שהיה לי חסר, הוא משהו חריף לשבירת האלגנטיות. תשוקת הדייג. צילום: אנטולי מיכאל המשכנו בשתייה סולידית (אך מתמשכת) של בירה בשבילו וקאווה בשבילי והמקום כבר היה מפורק. הברמן טען שזה ערב רגוע ואני רק חשבתי שהברמנים פה גיבורים. המשכנו לגולת הכותרת מבחינתי, שיא השחיתות וזה היה ההמבורגר: "קנטהבורגר", 120 גרם המבורגר, מדיום מושלם, לחמנייה טרייה, בצל מטוגן, עגבנייה צלויה,באקצ'וי,לחלק לשניים, להוסיף "קנטה וודגס" קטשופ, טבסקו ואיולי עגבניות. סוף לסיפור, סוף לשבוע וסוף לבוקר שלי למחרת. סיימנו בשני צ'ייסרים: פרנה בשבילי ובחרובקה בשבילו וקיבלנו קינוח על חשבון הבית:"ברולה ג'אנדויה", ברולה אגוזי לוז עם גלידת וניל וטוויל קקאו. לי זה היה כבר "טו-מאץ'" (וגם בכלל לא רציתי להעביר את הטעם של ההמבורגר). לסיכום, הקנטה הוא מקום מקצועי ושווה, אפשר להגיע לשתות ולנשנש או לאכול וקצת לשתות בכל מקרה החשבון היה משמח וכן השירות על הבר שבהחלט הקפיץ את החוויה.

חשבון לזוג שבע (שמחר הולך לשלם בחמרמורת חריפה):

"דון אלג'יו" 52 ₪ "ליון אין טזיון" 49 ₪ טומטינה: 36 ₪ קרפצ'יו סינטה צרובה: 53 ₪ תשוקת הדייג: 46 ₪ המבורגר עם תוספת ראפלס: 43 ₪ 14 ₪ 2 כוסות קאווה: 76 ₪ 2 גולדסטר חבית: 58 ₪ 2 צייסרקמפרי: על חשבון הבית צ'ייסר פרנה: 24 ₪ צ'ייסרבחרובקה: 23 ₪ ברולה ג'אנדויה: על חשבון הבית סה"כ: 474 ש"ח

ציון במדד ויטרינה: 9.6

"קנטה"- אצל ירון מלכה

איפה: קומת הגג של גן העיר, אבן-גבירול 71 ת"א. מתי: ראשון –שבת 20:00- אחרון הסועדים.
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.