חיפוש

בצבעי פאסטל

אחרי שנים דריה ורד ובן זוגה חזרו אל המקום בו הכל התחיל - מסעדת פאסטל ששם היה הדייט הרומנטי הראשון שלהם ושעכשיו מתחדשת בשף ובתפריט חדש. האם החוויה והרומנטיקה עדיין שם? כל בתשובות לפניכם

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
לאחרונה, שמתי לב למגמה חדשה בביקורות האוכל שאני קוראת - מתרכזים בשירות, או יותר נכון ב"נותן השירות". הרזולוציה סביב אותו "נותן השירות" כל-כך גבוהה שיוצא לי להרגיש שאני מכירה אותו באופן אישי - ממש, את תנועות הגוף שלו, את האינטליגנציה שלו, את חיוכו ואת רמת לובן שיניו. אם כן, ולמרות שהחוויה שלי בפאסטל הייתה נהדרת בעיקר בגלל "נותן השירות" (להלן: הברמן) וכהתרסה כנגד ההצמדות לנושא, אסכם כך: היה שירות נפלא, מקצועי ומהודק את רוב הבחירות הוא עשה עבורנו וזה היה צעד חכם מאוד.

ועכשיו לעסק

מסעדת פאסטל, שנמצאת בצמוד לגן הפסלים של מוזיאון תל אביב, ביקרתי בפעם האחרונה לפני בערך שלוש שנים. בן-זוגי ואני היינו בדייט רומנטי במסעדה היפה שאז רק נפתחה. ניסינו לשווא להיזכר מה לעזאזל אכלנו באותו דייט רומנטי- ולא זכרנו כלום. זכרתי ששתינו חצי בקבוק יין אדום וחוץ מזה – ריק טוטאלי. מאז לא ביקרנו שם. לאחרונה שמעתי שהשף המוערך הלל תוואקולי (סו שף במנטה ריי, גבריאל, הרברט סמואל, עבד על הקמת המטבח של קלארו), חבר זה מכבר למסעדה וביצע בתפריט מקצה שינויים. הסקרנות בערה בנו ובאנו להתרשם בערב מוקדם אביבי ונעים, באמצע השבוע בפינה של הבר. המסעדה הייתה חצי מלאה והסטייל ניבט מכל מקום, לא מעט זוגות לבושים היטב ושולחנות גדולים של פגישות עסקים ומגוון מבטאים ושפות. המוזיקה הייתה במידה, הטמפרטורה במידה ובאמת שהחלל המעוצב מרשים. המטבח "חצי פתוח", כשמצד אחד נותן מענה לסקרנות האנושית ומצד נוסף משאיר את הניחוח המסתורי של מטבח מקצועי וגדול.

פתיחה

הברמן הציע לנו לשתות והתחלנו עם אפריטיף קליל - קוקטייל "מקסיקנה": מרגריטה חרפרפה על בסיס של טקילה "דון חוליו" וסירופ פסיפלורה מתקתק ולא חזק מידי. להתחלה לקחנו מהמיוחדים הקיציים  – גספצ'ו סלק חלק וקרמי, עם גבינה כחולה, מלון, מעט עלי צ'רביל ולבנה מעושנת. התחלה מצוינת, לא פחות, הטוויסט על הגספצ'ו המוכר היה מרענן וכייפי (ורק פתח לנו את התיאבון). המשכנו עם סשימי טונה אדומה עם תפוח ירוק, וינגרט קארי וכוסברה שהיה בהחלט טוב מאוד. אמנם לא מדובר בחדשנות קולינארית, אך הביצוע הנכון ושילוב הטעמים העדין נתן מרווח נשימה לדג מצד אחד וכן לפרשנות של תוואקולי מצד שני. בהמשך נדגמו פטריות מלך היער על קרם תירס אורגני, חמאה חומה וגבינת מנצ'גו – מנה שלמרות הכבדות של הרוטב שלה הפטריות לא נבלעו בו, והיו צלויות במידה וטובות. לא נשאר זכר לרוטב הסמיך על הצלחת ורצינו להתרענן עם סלט אנדיב וחסות. דווקא הסלט קצת אכזב, הצלחת הייתה עמוסה מאוד כך שהרוטב (הטעים) לא הצליח להגיע לכל החסות ועלי האנדיב. כחובבת חסה מושבעת לי זה לא ממש הפריע אבל הרגיש שערבוב נוסף, יותר רוטב או צלחת שונה בהחלט יכול היה להפוך את הסלט לטוב יותר. סשימי טונה אדומה בפאסטל. צילום: אנטולי מיכאלו סשימי טונה אדומה בפאסטל. צילום: אנטולי מיכאלו

עיקריות

לאחר התלבטויות לא פשוטות לגבי ההמשך ואחרי כוס ג'נטי דה פאף לבן צונן ומרענן, נפלה החלטה משותפת לקחת עיקרית אחת לשנינו: שיפודי פילה בקר על קרם תרד עם תפוחי אדמה קריספיים. הבשר היה טוב מאוד והוגש מדיום בדיוק. השיפוד החם החזיק את החום של הבשר עד לסיומו. טעים. שיפוד פילה בקר - יפה ואלגנטי שכזה שיפוד פילה בקר - יפה ואלגנטי שכזה

ולקינוח

לקינוח בקטנה לקחנו "סאנדיי" - גלידת וניל עם פירות יער ופופקורן מקורמל שהיה כייפי ולעניין.

בשורה התחתונה

כייף שפאסטל התחדשה בשף שמתקין אוכל מצוין וללא יומרות מיותרות במקום יפה ואלגנטי שכזה. בהחלט הייתה לנו ארוחת ערב רומנטית נעימה וטעימה.

9.2 במדד ויטרינה

חשבון בבקשה! קוקטייל מקסיקנה: 56 גספצ'ו:48 אנדיב: 48 מלך היער: 62 סשימי טונה: 62 כוס ג'נטי דה פאף: 39 כוס פלאצו דה לה טורה: 51 שיפודי פילה: 139 קינוח סנדיי: 38 2 צ'ייסר קמפרי: על חשבון הבית

סה"כ: 543 ש"ח

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.