חיפוש

ביקור ב NG ומפגש עם הסטייק הטוב בעולם

קשה לשחזר רגעי אושר גדולים, אבל ערב במסעדת NG המשובחת הצליח לעשות את זה לאורן נעים. הסוד: סטייק מפרה שעברה טיפול מיוחד במינו

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
הסטייק הכי טעים שאכלתי היה סטייק נפאלי. זה היה לפני ארבע עשרה שנים, בקטמנדו. שותפתי לטיול ואנוכי חזרנו באותו יום מטרק ארוך ומפרך בהרי ההימלאיה. במהלך הטרק, שנמשך שלושה שבועות של טיפוסים מקצרי נשימה, אכלנו בעיקר "דאל" – תבשיל עדשים דל ודלוח שמוגש עם אורז לבן. בסוף המסלול, כשירדנו מההר וחזרנו לעיר, כיוונו אותנו רגלינו ישירות למסעדת האוורסט סטייק האוס. אני עדיין זוכר את החיוך הענקי שנמרח לנו על הפנים כשלפנינו הונח סטייק באפולו עבה, רוחש ועסיסי. זה היה אחד מרגעי האושר הגדולים בחיי. 14 שנים ו 4,849 קילומטרים מאוחר יותר, שותפתי לטיול, שהפכה להיות אשתי ואם שלושת ילדיי, מתדרכת את הבייביסיטר, וכעבור דקות, בלי תרמילים ובלי תחושת חופש מטמטמת, אנחנו יורדים ממרומי דירתנו לביקור במסעדת NG שבנווה צדק, תל אביב, ביקור שיסתיים בטוען חדש לתואר "הסטייק הטוב ביותר שאכלתי מימיי".

מהו טעמה של פרה שקיבלה מסאז'?

NG  היא מוסד קרניבורי ותיק. המסעדה הקטנה והנעימה הזאת מצליחה כבר במשך שמונה שנים לשמור על אווירה אינטימית וחמה ועל אותו תפריט בשרים יציב, שמככבות בו מנות דגל כמו הפורטר האוס המפורסם (מנה זוגית המורכבת מ-1.2 ק"ג של נתחי אנטריקוט ופילה מובחרים), וכמו הפילה בקר ברוטב יין וערמונים. כל המנות העיקריות מוגשות עם שתי התוספות האלמותיות של המקום: פירה תפוחי אדמה וקרם בטטה ועלי מנגולד מאודים. את הערב החורפי והקפוא שבו הגענו ל- NG פתחנו בסנגריה חמה (42 ש"ח) ובשתי מנות ראשונות: פרחי קרפצ'יו - שהם רול קרפצ'יו הממולא בעלי בייבי, גבינת פרמז'ן ובלסמי מצומצם (55 ש"ח), ו"גבעה ירוקה" – עשבי תבלין קצוצים עם אגוזי מלך בוויניגרט תפוזים וצ'ילי, שבתוכם מסתתרים שרימפסים יפים וגדולים (48 ש"ח). שתי המנות היו מצוינות, קלילות וטעימות. ואז הגיע הרגע שהפך את כל האירוע הזה לאירוע מכונן: המארחת שלנו יצאה מהמטבח כשבידיה מגש ועליו מונח נתח בשר גדול ונא. "אתה יודע מה זה?", אתגרה אותי המארחת החיננית. "אין לי מושג", עניתי בידענות בעודי מביט בנתח הבשר המשויש להפליא, שנשאר די אדיש לנוכח הסיטואציה המביכה. "זה קובה ביף!" ענתה המארחת בנימת ניצחון, "נתח שאנחנו מייבאים במיוחד מיפן". "נו, ו..." התעניינתי בהתלהבות. "הקובה ביף", המשיכה המארחת, "הוא נתח בשר משובח, שמגיע מפרות שגדלות באזורי מרעה מיוחדים ביפן. הן אוכלות רק אוכל טבעוני ונטול כימיקלים, שותות רק מי מעיינות, בירה וסאקי, מקבלות באופן קבוע מסאז'ים וטיפולי שיאצו, ואפילו משמיעים להם מוסיקה קלאסית". "מדהים!" עניתי למארחת בורקת העיניים, "אבל אל תשכחי שאני אמור לכתוב את כל המידע הזה באתר מכובד ורציני, ועם כל הכבוד, אני לא אוכל את הבולשיט היח"צני הזה: פרות שעושים להן מסאז'ים ומשמיעים להן מוסיקה קלאסית? נו, באמת!" "באיזו מידת עשייה אתה רוצה אותו?" ירתה המארחת. "מדיום", עניתי בלי להניד עפעף. נא להכיר: נתח קובה ביף - הסטייק הטוב ביותר בעולם

מכאן אין דרך חזרה

10 דקות ושתי כוסות יין ברבדו מרלו (48 ש"ח) מאוחר יותר, נחת על שולחננו סטייק דקיק וחיוור, שנראה כמו סטייק עין מסטקיית "סונול הבונים". לידו הונחה המנה העיקרית השנייה שהזמנו כגיבוי: 600 גרם של טי בון טלה עבה ורציני. לקחתי סכין ומזלג לידיים וניגשתי ל"קובה ביף". המזלג ננעץ ברכות והסכין החליקה בקלילות אל תוך הבשר הרך. ברגע שהונחה החתיכה הראשונה בפי, ידעתי שזהו: מכאן אין עוד דרך חזרה. המרקם של הקובה ביף היה רך מאוד, עסיסי וחמאתי, ומעבר לטעם הנפלא של הבשר - שנצלה באופן מושלם - היה שם עוד משהו... מין טעם כזה של שחיתות, במובן השחיתותי של המילה, כמו לקחת ביס מהפרי האסור. מיותר לציין שמאותו רגע והלאה סבבה השיחה והארוחה סביב צלחת אחת בלבד, שבה הלך וקטן לו נתח של 250 גרם קובה ביף (187 ש"ח!). בסיום הארוחה, שנקטעה באיבה על ידי שיחת טלפון בהולה מהבייביסיטר, שהודיעה לנו שהקטנה התעוררה ודורשת לראות את ההורים שלה לאלתר, הכתרנו את ה"קובה" כסטייק הטוב ביותר שאכלנו עד כה בחיינו. וכך, שיכורים מסאקי ומבירה שלא אנחנו שתינו והלומי הזיות על פרות קלילות שמרחפות לצלילי מוסיקה קלאסית מעל מרבצי דשא רחוקים, דהרנו ברחובות תל אביב, מכווני מטרה ונטולי נעורים. עד העונג הבא. מנה ראשונה מצוינת וקלילה. פרחי קרפצ'יו. צילום: יח"צ דאבל טיבון. גם מצוין, אבל הקובה ביף לוקח את תואר הסטייק הטוב ביותר. צילום: יח"צ NG כשר: לא כתובת: רח' אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב טלפון: 03-5167358
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.