מסעדת הגורמה אוברג'ין מסתתרת לה בתוך מלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. המסעדה מעוצבת לעילא ומזכירה אולמות נשפים ישנים ומפוארים. את פנינו קיבל השף הצעיר והמוכשר אלון הירטנשטיין, שהבטיח להציג לנו מגוון מייצג ממנות הערב של המסעדה ומתפריט הבריאות החדש, שמושק בימים אלו ומבוסס על מזונות-על (Super Food) שהם חומרי גלם בעלי ערך תזונתי גבוה במיוחד שעוזרים בניקוי רעלים מהגוף וגם מעניקים אנרגיה בכמות טובה לתפקוד היומי שלנו. בין מזונות העל תוכלו למצוא את השום, הברוקולי, הסויה, השקדים, מיני אגוזים, דג הסלמון ועוד..
וכמו שהבטיח השף, המנות החלו לזרום ולקשט את שולחננו הזוגי. בין מנות הפתיחה היו סביצ'ה אנטיאס שהוגש בתוך גספאצ'ו והיה טרי, רענן, חמצמץ ומעולה (65 ש"ח), סלמון כבוש טעים להפליא ומנה אחת שכבר עשתה לנו את הערב - מרק קרם שום (35 ש"ח) שהיה כל כך טעים, מקורי ומחמם, שלא התאפקנו וביקשנו מאלון את המתכון, שמכיל מרכיב סודי אחד שעושה את כל ההבדל (את המתכון תוכלו למצוא כאן בסוף הכתבה).

סביצ'ה טרי ורענן שוחה בגספאצ'ו
קצת על השף
השף אלון הירטנשטיין הגיע למסעדת אבורג'ין כסו שף חדש ומתלמד ומשם הכישרון והאנרגיה הבלתי רגילה שלו, נשאו אותו לתפקיד השף שמוביל את המסעדה. אלון מתייחס אל המטבח שלו כאל מגרש משחקים ענק, או כמו מעבדה לניסויים מגניבים. כאן הוא יוצר, משחק, מרכיב וממציא מנות חדשות ומעניינות, שהטובות שבהן גם נכנסות לתפריט הקבוע. בגלל מגבלת הכשרות של המסעדה, נאלץ אלון להיות יצירתי ולהמציא כל הזמן דברים חדשים כמו: סוגי גבינות העשויות משקדים ומסויה, שוקולד פרווה שמרגיש כמו שוקולד חלבי, ועוד אשליות אופטיות שעובדות על המוח שלנו באמצעות חוש הראייה.
אז לאוכל:
טעמנו ריזוטו פטריות בר (65 ש"ח) שהיה נימוח, חם, אדמתי וטעים. פילה לוקוס ים תיכוני שהגיע מונח על לביבת תרד וזוקיני ברוטב לימון כבוש (180 ש"ח) והיה מושלם מבחינת אופן הצלייה, ומנת הדגל של מקום - צלע עגל מרמת הגולן (185 ש"ח) שהגיעה בצורת טומהוק מלווה בפירה כמהין וירקות צלויים בתנור ברוטב יין קברנה שצומצם. כל המנות היו נפלאות וביניהן הופיעו וצצו אל שולחננו גם כל מיני הפתעות וניסויים שאלון ערך במטבח, מה שהפך את כל הערב למהנה ומשעשע במיוחד.

פילה לוקוס על קציצת תרד ברוטב לימון כבוש
ולסיכום:
מסעדת אבורג'ין היא בהחלט פנינה ששווה להגיע ולהכיר. מעצם היותה מסעדת גורמה כשרה, היא יכולה להוות פתרון מצוין למי שמחפש חוויה קולינרית כשרה ומיוחדת. זה נכון שהמחירים גבוהים והאווירה היא רשמית ומאופקת (כיאה למסעדה שנמצאת במלון חמישה כוכבים), אולם לצד זה השירות הוא מעולה, העיצוב יפה ומוקפד והאוכל טעים, עשיר, בריא ויצירתי.
ציון במדד ויטרינה: 8.9
והנה המתכון למרק השום המדהים (בגרסתו החלבית) כמו שהבטחנו:
רכיבים:
1/2 ק''ג בצל לבן
100 גרם חמאה
200 גרם שיני שום שלם
850 גרם תפוח אדמה
40 גרם שמן זית
150 גרם שמנת לבישול
1.75 ליטר מים
15 גרם מלח
3.5 גרם פלפל לבן
65 גרם פיתות
אופן הכנה:
בסיר עמוק ממיסים את מחמאה עם השמן זית על להבה נמוכה, מאדים את הבצל והשום עד לקבלת צבע לבן שקוף, מוסיפים את התפוח אדמה , המלח והפלפל .
מוסיפים את המים ומגיעים לרתיחה , מוסיפים את השמנת והפיתות ומבשלים ברתיחה ל כ 30 דקות, מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה וממשיכים לבשל עוד כ 20 דקות
מורידים מהאש טוחנים היטב כמה דקות עד קבלת מרקם חלק ,מסננים ומשלימים טעמים
אוברגי'ן:
איפה: מלון דוויד אינטרקונטיננטל תל אביב
מתי: א - ה 13:00 עד 22:00
עסקית: יש
כשרות: יש
חנייה: בחניון המלון או בחניונים באזור
ז'אנר: מסעדת שף כשרה בית מלונית
דרגת מחירים: יקר
אווירה: יוקרתית ומהוגנת