חיפוש

ביקורת מסעדות: סרדיניה ביפו

ביקור במסעדת סרדיניה ביפו העתיקה, חשף בפנינו את אחת הפנינות הקולינריות היפות והעדינות ביותר במזרח התיכון. מקום אחד שבו נפגשים אוכל מעולה ותפיסת מוצר מתקדמת לכדי חוויה אחת שלמה.

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
לא מזמן עברתי לעבוד עם מק. אחרי שנים של PC מכל הסוגים והמינים, הגעתי סוף סוף לדבר האמתי. אחרי כמה ימים של הסתגלות, התחלתי להנות מהגדולות של המכשיר המדהים הזה. ומה שמדהים בו זו השלמות, הפרפקציוניזם והחשיבה על כל הפרטים ולו הקטנים ביותר, שבסופו של דבר מתנזקים למוצר אחד שאוצר בתוכו חוויה שלמה, נעימה, מדויקת, נוחה ומרגשת. ולמה אני מספר לכם את כל זה? כי "סרדיניה", המסעדה האיטלקית שביפו העתיקה, הזכירה לי את המק ואת קו המחשבה המהודק והמוקפד שעובר דרך כל שלבי התכנון והייצור ובסופו של דבר מספק לנו המשתמשים, או הסועדים במקרה הזה, את החוויה ההוליסטית, השלמה. סרדיניה ממוקמת בכיכר קדומים שביפו העתיקה, שם היא יושבת לה קטנה ואלגנטית בין בנייני אבן עתיקים והים התיכון, בקצה רחבה גדולה ויפה שבכיף יכולה היתה לשמש כלוקיישן אידיאלי לצילום סצנת אהבה אקזוטית בלבנט (שמתפתחת לסצנת ניסיון חיסול כושל שמדרדר לקרב יריות ומרדף סירות מנוע) באחד מסרטי "ג'ימס בונד". הגענו למקום קצת אחרי עשר בלילה. בהרבה מקומות בעולם (וגם כאלו שנחשבים "שווים" ביותר), היתה עלולה זו להחשב שעה תמוהה ולרוב גם בלתי אפשרית להגיע לארוחת ערב במסעדה. אבל בתל אביב יפו, שבאמת כה יפה היא בלילות, כמעט כל שעה היא אפשרית, אפילו לארוחת ערב איטלקית ארוכה ונינוחה עם לא מעט מנות. מעט שולחנות, כולם מלאים, שלישיית נגנים שמנגנים ג'אז בלייב ואווירה רומנטית קסומה (כמעט קסומה מדי!) קיבלו את פנינו. הובלנו אל השולחן הקטן שמשקיף אל הארמונות של יפו והתחלנו בסעודה. מהייטק למסעדנות: כבר שנה שסרדיניה מנוהלת על ידי איל סבן, הבעלים החדש של המקום ומי שבעברו היה מנהל בכיר במספר חברות הייטק מובילות. בשלב מסוים החליט איל לעזוב את עולם המחשבים ולעבור לעולם הקולינריה והאירוח. הוא למד בישול אצל הטובים ביותר בארץ ובחו"ל. בימים עבד כמנכ"ל הייטק מעונב ומוקף באנשי צוות ויועצים, ובלילות כטבח, עם מאיר אדוני במסעדת כתית. בסופו של דבר הוא הגיע לסרדיניה והחליט שזה יהיה המקום שלו, וכך היה. איל הוא אדם שמבין תהליכים, מבין ניהול ברמות הגבוהות ומבין גם באוכל טוב ובאירוח, אז מה הפלא שסרדיניה עובדת ומרגישה כל כך נכון?

ראשונות:

פתחנו עם סלט עגבניות ומוצרלה (45 ש"ח) שמגיע עם עגבניות שרי צבעוניות, כדורים קטנים של גבינת בוקצ'יני די בופאלו איטלקית טובה ואיכותית, זיתי קלמטה, צ'ילי, עשבי תיבול, ארוגולה, ויניגרט לימון. סלט מעולה, רענן וטרי שבא במנה בינונית ונעימה מאוד. עם הסלט הזמנו גם ארנצ'יני (39 ש"ח) וקיבלנו שלושה כדורים גדולים ויפים של ריזוטו פריך במילוי גבינת עיזים, חמאת עגבניות ואורוגולה, שנחו להם בקרם כתום וחינני. מנה מעולה, משביעה וטעימה מאוד. ארנצ'יני פריך ומפנק.   צילום: אנטולי מיכאלו ארנצ'יני פריך ומפנק. צילום: אנטולי מיכאלו

מנת ביניים:

מתוך תפריט העיקריות, הזמנו כמנת ביניים את הריזוטו נרו דה מרה (69 ש"ח) - ריזוטו שחור עם פירות ים, עשבי תיבול ותרד. זו היתה אחת ממנות הריזוטו הטובות ביותר שטעמתי. האורז נעשה ביד מקצועית ובושל כמו שצריך - לאט לאט ועם הרבה תשומת לב, נצבע בדיו דיונונים טבעי, ולהבדיל מהרבה מקומות, בהם מבשלים את האורז יחד עם פירות הים, פה, מתוך מודעות מלאה לפן הויזואלי שבחוויה, בחר איל לבשל את הריזוטו בנפרד ורק אז להוסיף את המרכיבים הנוספים. התוצאה היא מנה יפה ברמה אומנותית, כשפירות הים בצבעי לבן וורוד נחים להם על רקע השחור של הריזוטו. ככה זה שבהכנת האוכל לוקחים בחשבון גם כל מיני פקטורים מוזרים כמו קונטרסטיות וקומפוזיציה. מנה מוצלחת ומומלצת מאוד. ריזוטו נרו דה מרה. מנה מעולה ומומלצת.  צילום: אנטולי מיכאלו ריזוטו נרו דה מרה. מנה מעולה ומומלצת. צילום: אנטולי מיכאלו

עיקריות:

ה"מיין נאמבר" של הארוחה כלל פילה דניס עם אספרגוס וירקות צלויים (115 ש"ח) שגם הוא נצלה ביד מיומנת והיה לבן, רך ועדין בטעמים, כמו שדג צריך להיות. לצידו לקחנו מנת פסטה פוזילי סרדי פירות ים (67 ש"ח) שהיתה לא פחות ממדהימה. הפסטה, עבודת יד כמובן, הוגשה בתוך רוטב חום ועשיר של שרימפס, קלמרי, מולים, טפנד, עגבניות טריות, שום, לימון כבוש, שמן זית ועשבי תיבול. השילוב והעושר הזה של הרוטב יצר מנה בעלת טעם דומיננטי ומשכר של לימון כבוש ושאר טעמים עזים אך מאוזנים היטב שיצרו אצלי חגיגה אמתית בפה. למרות הנוכחות הבלתי מתפשרת של הרוטב, הפוזילי הארוכים והעבים היו אלו ששלטו במנה, שהרגישה כמו מנה אותנטית, מקורית ומסורתית שיכולתם לקבל באיזה כפר דייגים נידח בדרום איטליה - מנה אמתית, גסה ולא מתחנפת עם טעם אלוהי. רק בשביל המנה הזאת ובשביל אוכל כזה שווה היה להגיע לפה. פוזילי סרדי. וואו איזה פסטה!   צילום: אנטולי מיכאלו פוזילי סרדי. וואו איזה פסטה! צילום: אנטולי מיכאלו

לקינוח:

לסיום הארוחה הנהדרת הזאת הזמנו שני ספלים של אספרסו עם טרמיסו קלאסי ופנקוטה (36 ש"ח כל אחת) - שתי מנות קינוח שהן מאבני היסוד של המטבח האיטלקי ושכל אזור באיטליה (ולפעמים אפילו כל כפר, שכונה ובית אב) מתגאים באופן המקורי והשונה שבו הם מכינים אותן. כאן בסרדיניה, מי שאחראי על הקונדיטוריה והקינוחים היא מיכל, אשתו של איל, שבמקצועה היא חוקרת במכון ויצמן (מה שכמובן עובד מעולה עם העשייה הקונדיטורית שדורשת דיוק והתעסקות עם חומרים ומשקלים ברמת מעבדה), שהצטרפה אליו להרפתקה הקולינרית ולקחה על עצמה את תחום הקינוחים. הטירמיסו שלנו הגיע בתוך כוס זכוכית בגדול בינוני שבתוכה נחו להם בשכבות קרם מסקרפונה, שמנת ועוגת אספרסו. התוצאה היתה טובה, אפילו שבאופן אישי אני מעדיף את הטרימיסו שלי קצת פחות "רטוב". הפנקוטה היתה כיפית, קלילה וחצופה, כמו שפנקוטה צריכה להיות וקוביות הפרי שהוגשו איתה לא פגמו כלל בשלמות המנה.

ומה הקשר לסאלבדור דאלי?

אני יודע שכבר מזמן עברתי את מכסת המילים שהוקצו לי לטובת הכתבה הזאת, אבל אספר לכם רק עוד קוריוז אחד קטן ששמעתי מאחד הסועדים שישבו בשולחן שלידינו. הוא סיפר על סאלבדור דאלי, הצייר הסוראליסטי הנודע, שאהב את החיים הטובים ונהג להתארח במלונות מפוארים ובמסעדות יוקרה. וכשהגיעה השעה לשלם את החשבון, היה דאלי מוציא את פנקס הצ'קים שלו, ממלא את כל הפרטים כמו שצריך ואז מוסיף ציור קטן על הצד האחורי של הצ'ק. בעלי המקום, שראו את השרבוט של דאלי על גבי הצ'ק, העדיפו ברוב המקרים שלא לפדות אותו ולשמור אותו לעצמם. מצחיק הדאלי הזה. איפה: כיכר קדומים 9 יפו העתיקה. מתי: א-ה 18:30-24:00, שישי שבת 12:30-24:00 מחירים: סבירים ביותר ובהחלט שווים את האוכל והחוויה אווירה: קסם ים תיכוני שירות: אישי, ידידותי ומקצועי ויש גם: חגיגות "אפרטיבו" שמקיימות במקום בימי שישי, ראשון, שני ושלישי אחרי הצהריים וכוללות אלכוהול במחיר מוזל ושלל מנות קטנות וטעימות ב 20 ש"ח המנה מתאים גם: למשפחות וילדים

9.6 בסולם ויטרינה

 
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.