חיפוש

ביקורת מסעדות: לומינה

מה קורה כשמחברים בין המטבח האסייתי למטבח הדרום אמריקאי? גם ב"לומינה", מסעדת השף מקבוצת כתית של מאיר אדוני, שאלו את עצמם את אותה שאלה והתשובה שהתקבלה היא תפריט "אסיה-לטינו". הלכנו לבדוק את התפריט החדש ולראות האם השילוב הזה באמת תופס.

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
מסעדת לומינה של מאיר אדוני ממוקמת במלון קרלטון שלחוף ימה של תל אביב. המסעדה רחבת הידיים משקיפה אל הטיילת והחוף באווירה שקטה ונעימה. בימים כתיקונם לומינה היא מסעדת שף שמתמחה באוכל יהודי מתקדם ומשודרג, אך בחודשי הקיץ (יולי-אוגוסט) מריצים פה תפריט חדש ומעניין שעונה לשם "אסיה לטינו" ולוקח את המושג "פיוז'ן" צעד אחד קדימה עם חיבור בין המטבח האסייתי למטבח הדרום אמריקאי.

עסקית אסיה לטינואית

אז הגענו בצהריים וניגשנו לדגום את העסקית. עוד לפני ההזמנה, הגיעה אל השולחן סלסלה של לחמי מחמצת ושיפון, שהיו טריים וטעימים מאוד. מהמנות הראשונות הזמנו את סלט אטריות הזכוכית שהכיל אצות וואקמה והיג׳יקי, כרוב סיני, מלפפון, בצל ירוק, עשבים תאילנדים ברוטב מיסו והדרים, קרוקנט בוטנים. כאן היה ביטוי בעיקר לצד האסייתי של התפריט והסלט היה רענן ובעל טעמים אקזוטיים מהמזרח הרחוק. לצד הסלט הזמנו גם מנה ראשונה שנקראת כאן "חופי קנקון" שזה סשימי דג ים בסוכר דקלים, קרם שעועית שחורה וצ‘יפוטלה מעושן, משמש אוזבקי, קרם אבוקדו, איולי שום דבש וצ‘יפס בננה פלנטיין. כאן השילוב כבר היה ברור ומודגש. הסשימי האסייתי התחבר מצוין לסוכר הדקלים ולקרם השעועית והאבוקדו והתוצאה היתה מנה אקזוטית, יפה וטעימה מאוד. בשלב הזה התפנקנו גם במנה אחת בשם "ים" שמופיעה בתפריט הערב. זהו טרטר טונה אדומה ביוזו ופניני טפיוקה, ג‘ינג‘ר, שאלוט, סשימי ילוטייל, רוטב פונזו, נורי, וינגרט הדרים ומקרון איולי אסייתי ירוק וקטן שמשמש בעיקר לקישוט. המנה הזאת (וכל המנות בכלל) נראתה כמו יצירת אומנות מודרנית-אבסטרקטית שמורכבת משלל אלמנטים קטנים הפזורים על הצלחת במגוון צבעי פסטל, בינות מריחות ומשיכות מכחול רטבים וקומפוזיציה היסטרית. אז כן, העיניים אוכלות יחד עם הבטן ואתם צריכים להיות חובבי אמנות מודרנית כדי לאהוב ולהתחבר לצלחות האלה. גם המנה הזאת היתה מוצלחת מאוד ביצירתיות ובשילוב הטעמים שבה. כדורי הטפיוקה הקטנים הופיעו כאן לראשונה והם עתידים לחזור גם המנות הבאות. ואגב, הטפיוקה, שזה חומר עמילני דל טעם שמיוצר מעיבוד של שורש המנהוט ונראה כמו כדורי ג'לי קטנים ועדינים, נחשב בטעות לא פעם במחוזותינו למאכל יפני, בעוד המקור האמתי שלו הוא בכלל ברזיל. וזוהי כנראה עוד הוכחה לתקפות הרעיון של השילוב בין המטבחים. מנת "ים" בלומינה. מרקמים, צבעים וצורות שלא מין העולם הזה מנת "ים" בלומינה. מרקמים, צבעים וצורות שלא מין העולם הזה

עיקריות:

לעיקריות בחרנו את מרק הטום ים (85 ש"ח), שהגיע בקערת חרס גדולה ויפה שהכילה כמות נדיבה של מרק חלבי למראה ובו מגוון ירקות, חתיכות דג, למון גראס, צנונית ועוד. המרק היה טעים ומיוחד, אולם טעם רוטב הדגים היה בו דומיננטי מדי לטעמי ושילוב הירקות ועגבניות השרי נתן לו טעם מעט חמצמץ מדי. יחד עם המרק הזמנו את אחת ממנות הדגל של המקום - מנה בשם "רחובות טיחואנה" (125 ש"ח) שזה בשר טלה עשוי בגריל פחמים ומעורבב בכרוב מעושן, בצלים חרוכים בדבש וצ'ילי, קרם שעועית שחורה וצ׳יפוטלה מעושן, בוטנים בקרמל מלוח, סלסת ליים, שום ונענע. זו היתה מנה רצינית מאוד, גסה בטעמים, בחיתוך ובהגשה. מסוג המנות שזורקות אותך למקום אחר, והמנה הזו בהחלט זרקה אותי לרחובות של טיחואנה הקשה והמשופשפת, חסרת הגינונים והמעצורים. טעם בשר הכבש הצלוי היה חזק וערב לחך והשילוב עם הכרוב והשעועית יצר את התחושה של מנת רחוב אמתית. רק חבל שהמנה הזאת לא הוגשה חמה ורותחת, כיאה למנה בשרית כזאת. זה ידוע שמאיר אדוני לא נוהג להגיש מנות חמות מדי שפוגעות בחוויית הטעם, אבל פה קרם השעועית וסלסת הליים הקרים יחסית, קיררו את הבשר והכרוב שנחו עליהם והטמפרטורה הפושרת גרמה לכרוב ולליים כמעט להשתלט על המנה ולזרוע בה חמיצות מיותרת. 600_2_LUM לקינוח (47 ש"ח למנה) לקחנו מרק אקזוטי קר של הדרים וחלב קוקוס, טפיוקה, סורבה, קרם סחלב, תפוז דם, מנדרינה-וניל, ג'ינג'ר, טוויל פסיפלורה, מרשמלו ליים-לימון. מנה יצירתית ומיוחדת שטעמי המזרח והלטינו מעורבבים בה יחד. ומנה של ברולה קואלה לומפור עם שוקולד בוטנים, בוטנים קלויים, בננה מקורמלת, קראמבל קקאו וטוויל קקאו - מנה שוקולדית טובה ועשירה מאוד. לסיכום, תפריט האסיה-לטינו, מתארח ב"לומינה" לחודשי הקיץ בלבד ולמי שאוהב שילובים אקזוטיים ואוכל מעוצב במיוחד, אני ממליץ בחום ללכת ולהתנסות. המנות מורכבות ומושקעות ויש סיכוי לא רע בכלל שתתקלו במרכיבים ובחומרי גלם חדשים שכמותם לא הכרתם (בטוח שלא בשילובים האלו), בכל אופן, החוויה מובטחת. איפה:  מלון קרלטון , רחוב אליעזר פרי 10, חוף תל אביב מתי: פתוח כל השבוע, ראשון עד חמישי, ארוחות עסקיות: 13:00-16:30, ארוחות ערב: 17:45-23:00 כמה: עיסקיות כ 100 ש"ח לסועד (לא כולל שתייה), רגיל - כ 200 ש"ח לסועד ויש גם: תפריט קוקטיילים מיוחד שהולך עם התפריט האסיה-לטינו חנייה: בחניון כיכר אתרים או בחניית המלון אווירה: יוקרה ים תיכונית

ציון במדד ויטרינה: 8.5

 
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.