חיפוש

בינדלה

"בינדלה" היא שילוב שנוצר בין כריס בינדלה, בן למשפחת המסעדנים-ייננים, לשף הוותיק רועי סופר, והתוצאה היא חגיגה

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
אפתח בווידוי: אין לי המון חברות. אולי אם נדייק, יש מעטות, או אולי אפילו אחדות. זה לא שאני טיפוס לא סוציאלי, פשוט "we do not accept new members"' אחרי גיל שלושים. בעשור האחרון חלה התדלדלות חברתית בשורותיי - חברות אמת עזבו למקומות רחוקים (ברלין, ברצלונה), התגרשו או התחתנו ועזבו את העירו כו'.. לא פשוט ליצר חברויות חדשות בעיר החטאים תל-אביב, אבל, כמו בכל כלל יש את היוצא מהכלל, וכאן נכנסת לתמונה חברתי החדשה - "נטשה". וידוי חלק ב':יש לי חולשה לרוסיות, ובטח לרוסיות אלגנטיות-מעודנות עם חוש הישרדות מפותח לנהנתנות וטעם טוב ביין. יולי ואוגוסט הם חודשי הייאוש האולטימטיבים שמובילים ל"פגישות-קשקשת" שנעשות זה מכבר באמצע היום. החיפוש אחרי "עסקית טובה פלוס יין" התגבר אצלי בשנה האחרונה משתי סיבות מרכזיות, גם מהפן הכלכלי החסכוני וכן עקב הנסיבות: לוח הזמנים והמרחקים. המסעדה "בינדלה" - היא שילוב שנוצר בין כריס בינדלה, בן למשפחת המסעדנים-ייננים- השוויצרים, לשף הוותיק רועי סופר. שמחתי על ההזדמנות לגשת ולטעום את התפריט הקיצי שלהם בארוחה העסקית, יחד עם הנסיכה הלבנה שלי. וכך היה. ראשית אציין כי מדובר באחת המסעדות היפות יותר לטעמי, אווירה יוקרתית, הדוניסטית אך לא סנוביסטית. על הבר הארוך יש בלנד של אנשי עסקים בפגישת צהריים וצעירים מהסצנה הקולינרית שבאו להתארח אצל שף סופר. את רועי סופר השף הוותיק והצבעוני, הכרתי במסעדת "סרדינה" שבכיכר קדומים ביפו. התגוררתי אז עם שותף-שף, וכל מסעדה שנפתחה בעיר נבדקה על ידינו בקפדנות. החוויה בסרדיניה הייתה זכורה לי מאוד לטובה, עם אוכל מדויק, קלאסי, ולא מתיימר (אני יכולה להשבע שכריס היה המארח באותו הערב, בסרדיניה!). כאן, האווירה שונה, מעין שילוב של רצינות וכבוד למטבח האיטלקי עם "טוויסטים" של חדשנות, עירובים נועזים, וצבעים חדשים.

כשטרטר פוגש יין טוב באמצע היום

הנסיכה הלבנה ואני חובבות ברים מושבעות, אז בחרנו לשבת על הבר המרווח וארוך, בצד של הברמנים- ולא בצד של המטבח (יש חלק שמוציא מנות למסעדה). העסקית כוללת במחיר של מנה עיקרית, מנה ראשונה וכוס תה קר, המחיר משתנה בהתאם לעיקרית כאשר ישנן אפשרויות שדרוג. בחרנו מנה ראשונה של טרטר בקר, עם ממרח פלפלים, חרדל, חלמון ביצה כבוש, טוויל בלסמי טפיוקה (תוספת 21 ש"ח); ומנה ראשונה נוספת של סלט עגבניות קיץ, אורוגולה, סלרי, זיתים, צ'ילי ווינגרט חומץ בן יין ושמן זית. כמובן שלקחנו שתי כוסות יין לבן עסקית במחיר נהדר של 19 ₪ לכוס (סואבה "אלגריני"). טרטר הבקר אחד הטובים שאכלתי, נראה גרנדיוזי ומיוחד אבל לא נופל תחת ההגשה האקספרסיבית בטעם - שדרוג מעניין ומצוין למנה הקלאסית. סלט העגבניות גם טוב, טרי ומרענן.

טרטר בקר. צילום: בבי סלודקי טרטר בקר אקספרסיבי. צילום: בבי סלודקי

עיקריות קלילות לימי חמסין

המשכנו לעיקריות, רצינו ללכת על משהו קל, ובחרנו פסטה ודג: פטוצ'יני איי פונגי- פטריות טריות, שום, יין לבן ופרמז'ן (64 ₪), ומנת פילה לברק - על אורז אסור, אספרגוסים ואפונה ברוטב שקדים ולימון (112 ₪). אוקיי, כאן אגדיל ואומר שהחולשה שלי לפחמימות לא נופלת מהחולשה שלי ליין, ואם מדובר בשילוב קטלני של שני המרכיבים - זאת תהיה הדרך המהירה ללבי. השילוב ניצח בנוק-אאוט. הפסטה הטרייה שנעשית במקום, הגיעה מושלמת, אל דנטה, הפטריות עשויות כהלכה ולא ספוגיות והשמן עטף את הפסטה בקלילות ולא גרם לה "לשחות". הדג היה מצוין גם כן, האורז ה"אסור" השתלב יפה עם הרוטב הלימוני העדין והדג היה טרי ומותקן בדיוק. בשלב הזה כריס הצטרף אלינו והציע לנו לטעום את הסוביניון בלאן הלבן המשפחתי. "יש לו אף קלאסי של לבנים ניו-זילנדים, אבל בטעם הוא אחר לגמרי"- העירה הנסיכה, "כמעט חריף" המשכתי אותה (מנסה להישמע מבינת עניין).. בהחלט קפיצת מדרגה בטעם ובמחיר. אמנם היינו מלאות אבל לא וויתרנו על מנה נוספת מהתפריט הרגיל של הראשונות: ניגרי ארנצ'יני, טרחון, צ'ילי בזיליקום וקרם הדרים שומר (57 ש"ח). טעים ומעניין. בשלב הקינוח, פנקוטה צ'אי, אני כבר הייתי במקום אחר. נשארנו לשבת עוד לפחות שעה, מתאוששות מהאסקפיזם האיטלקי והצבעוני של אותם צהריים דביקים. היה כייף טעים ונעים. איפה: מונטפיורי 27, תל אביב

ציון במדד ויטרינה: 9.0

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.