סוגי ביטוח עסק
הדבר הראשון שכדאי להבין הוא אילו סוגי ביטוחים קיימים בכלל לעסק ובהתאם להבין מה אתם צריכים ועל מה ניתן לוותר.
1. ביטוח מבנה – ביטוח המבנה כשמו כן הוא. הוא מבטח את המקום בו אנחנו עובדים ואלו ששוכרים מקום יגלו לא פעם כי חלק בלתי נפרד מהחוזה כולל את החובה להחזיק בביטוח. אין לזלזל בצורך של ביטוח עסק כיוון שהוא יכול להגן מפני תביעות גם במקרה של פגיעה של צד ג׳.
2. ביטוח סחורה – ביטוח זה מתאים בעיקר לחנויות אך לעתים גם לעסקי מלאכה (יש לבדוק היטב את הנושא עם חברת הביטוח כמובן). אנחנו אף פעם לא יכולים לדעת מה יקרה וביטוח זה מכסה את הסחורה במקרה של פגיעה במבנה כולל שריפה, הצפה ועוד.
3. ביטוח אחריות מקצועית – נקודה זו יכולה להיות מהותית עבור לא מעט עסקים. ביטוח עסק בתחום הטיפולים ובכל תחום שבו עלולה להיות תביעה אישית מגן בעת הצורך. גם אם נדמה שאתם אנשי המקצוע הטובים ביותר ושיש לכם כוונות טובות זכרו לשמור על עצמכם עם הביטוח המתאים.
4. ביטוחים נוספים – הצרכים של העסקים יכולים להיות מגוונים ויש לבדוק מהו הביטוח המתאים ביותר. במקרים רבים יש צורך ביותר מאשר סעיף אחד של ביטוח ולכן יש לקבל הצעה מותאמת באופן אישי לעסק, למיקום שלו, לאופי הפעילות ולבעליו.
אילו עסקים יכולים לבצע ביטוח עסק?
למעשה כל עסק יכול לבטח את עצמו כאשר רצוי לבחון את הצרכים ובהתאם לבחור את הפוליסה. המטרה היא לקבל עזרה מקצועית ופיננסית בעת הצורך וזאת למרות שאף אחד לא רוצה להגיע ליום הפעלת הביטוח. עסקים קטנים וגדולים, עסקים ששוכרים מקום ועסקים שעובדים מהבית, עסקים שנותנים שירות ושמוכרים סחורה, כולם צריכים לוודא שיש להם ביטוח שיגן עליהם.
המטרה של הביטוח היא לא להשתמש בו אלא במקרה הצורך. הביטוח מאפשר ללכת לישון ברוגע בידיעה שאם משהו כן יקרה, על אף שלא תכננתם אותו ולעתים בלי שיכולתם בכלל לצפות אותו, אתם תקבלו את התמיכה המלאה. עצמאיים יודעים עד כמה הם חשופים לפגיעות והם לא יכולים לוותר על ביטוח עסק.
המקום הנכון לפנות אליו
לא כל חברת ביטוח יכולה לתת את התמיכה המתאימה לעסק. רצוי להגיע לחברה גדולה, עם גב חזק ושמתמחה בתחום ביטוח עסק. בפניה לחברה יש לבדוק מה היא יכולה להציע, לקבל הצעת מחיר אטרקטיבית ולרכוש פוליסה שתאפשר לעסק להתמקד במה שחשוב, בפיתוח, במכירות ובהצלחה.