חיפוש

זר של כוונות טובות

״אין קונספט, אין מיתוג, אין סניפים. יש שני בתי קפה״. כך בוחרים להציג את עצמם "בוקה" באתר שלהם, בפשטות המרבית, ומסרבים ללכת עם המיינסטרים הבנאלי של עוד עסק קטן בצפון תל אביב

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

עם מנות מפורקות, אווירה ביתית וחלונות שקופים ופתוחים כמעט כמו ההנהלה - הצליחה "בוקה" לכבוש את ליבי, ולמצוא לחברתה עוד לקוחה חדשה. לאחר ביקור מהנה במקום, שוחחתי עם הבעלים - שלי יעל שלייר ועומר פעמוני אשל, כדי להבין את סוד הקסם וסוד ההצלחה של ״בוקה״.

 

״אני בעצמי הייתי לקוחה קבועה ב'בוקה' תקופה, היו קוראים לי 'שלי קפה קר סויה' במקום הישן, לפני שעברתי לחלב שקדים. מהר מאוד הפכתי למלצרית ב׳בוקה׳, ובערך שנה אחר כך נכנסתי לשותפות עם עומר. בהמשך שינינו מיקום לרחוב יהודה המכבי ונפתח גם סניף נוסף של ה׳בוקה׳ ברחוב אחד העם, ובמקביל אני יצרתי את הנישה הבריאותית ב׳חמנייה׳, שגם כן נמצאת לא רחוק מכאן״. כך מספרת שלי יעל שלייר על בראשיתו של העסק המקסים הזה ועיניה נוצצות מחדווה. ״בזמן הקורונה נאלצנו לסגור את כל הביזנס, כי הבנו שלא ישתלם לפתוח הכל רק בשביל משלוחים והזמנות. למזלנו קיבלנו קצת הנחה על השכירות, וברגע שהסגר נגמר היה גל שלם של אנשים שהגיע למקום, אבל עם הגל השני של הקורונה זה גם הלך ודעך. אנשים מבולבלים עכשיו עם כל ההגבלות, ואנחנו מחכים לראות את המקום מלא שוב כמו פעם״. בכל מילה שבוקעת מהפה של שלי על אודות ה'בוקה', המסירות שלה אליו פשוט נשפכת ממנה החוצה.

 

רוני שקדי בוקה

הבוקה - אווירה נעימה ומשוחררת ותפריט פשוט ומעולה. צילום: רוני שקדי

 

היא בוחרת להדגיש כבר מתחילת השיחה ש'בוקה' זה במלרע ולא במלעיל, ומסבירה שזה על שם הסבא היקר של עומר השותף, ומשקף לגמרי את המשפחתיות של המקום. גם באתר של ה'בוקה' יש עמוד שלם שמוקדש לטובת הצוות, ומפרט את השמות של כל העוסקים במלאכה - מהבעלים ועד לאנשי התחזוקה של המקום. פשוט ככה, כי דברים טובים באמת באים מהלב.

סביח בוקה

סביח מפורק ב״בוקה״. צילום: רוני שקדי

 

״אני קודם כל רוצה לארח, ורק אחר-כך להאכיל״, מצהיר ועומר פעמוני אשל בחיוך רחב, ואין לי ספק שאת שניהם הוא יודע לעשות היטב. הסביח המפורק והצבעוני לצד בורקס הגבינה הטרי (עם ויניגרט העגבניות) עשויים שניהם ללא שום דופי או חת. הכל פיקנטי, עסיסי ומרפד את הקיבה היטב. גם הקפה הקר בא בדיוק בזמן, בחום יולי תל-אביב, והפרנץ׳ טוסט... זה כבר משהו יוצא מן הכלל, שבהחלט עומד בפני עצמו ויכול להביא לעומר חתיכת תפיחה על השכם. ״אני תמיד אומר שמקום טוב זה מקום עם נשמה, ומבחינתנו כל מי שמגיע לכאן צריך קודם כל להרגיש בבית״.

 

אני חושבת שבדיוק כך גם האוכל בבוקה  - מאוד פשוט ומאוד נכון. נגיעות של סחוג, אריסה וטחינה אסלית אמיתית מתווספים לכמעט כל מנה. גם את הפרנץ׳ טוסט מעטר ציפוי חצוף של טחינה גולמית, שנותנת תפנית מעניינת לצד השמנת החמוצה, הנוטלה ויתר המתיקות המושחתת של המתכון. ״יש לא מעט לקוחות קבועים לעסק, ומי שמגיע בדרך-כלל גם חוזר, שזה בעצם האישור הכי אמיתי וטהור שאנחנו יכולים לקבל לזה שאנחנו עושים פה משהו טוב״. המוזיקה ממשיכה להתנגן ברקע כשאני מסיימת את הביסים האחרונים של המנה, מתאפקת לא להרגיש יותר מדי בבית ולפתוח כפתור. רוח של אחר-הצוהריים המוקדמים מתחילה לנשוב פנימה אל רחבת המבנה, ושלווה נוסחת סביב המקום. המלצרים ממשיכים להסתובב בין לקוחות, אשר ממשיכים לזרום אל תוך ה'בוקה', והכל מאוד דינמי, רגוע, כיף. הכי בבית שיש לתל-אביב לתת.

רוני שקדי

בורקס חם ומפנק. צילום: רוני שקדי

 

ה'בוקה' מציעה משהו שהוא אותנטי, חי, צעיר וכנה. הבוקה לא מתיימרת להיות משהו שהיא לא, היא מקפידה להיות אך ורק היא עצמה, ובלי שום הצהרות יומרניות ומיותרות. היא נהדרת וייחודית וטעימה להפליא, ואני בהחלט ממליצה להיכנס ולתמוך. למרות הגל השני, ולמרות המסכות. לצאת הכי בחוץ-בבית שיש. לבקר ולהיזכר, שכמו תמיד, #מונופול_זה_לא_משחק_ילדים, ולנו רק נשאר לפרנס את מי שבאמת צריך את זה, ושבמקרה הזה – גם מגיע לו באמת.

 

בוקה 

איפה: יהודה המכבי 40 \ אחד העם 91 תל אביב – יפו

מתי: ראשון עד חמישי מ 7:00 עד 22:30, שישי מ 7:00 עד 16:00

מטבח: ישראלי מפורק, על טהרת הטחינה והסחוג

מוטו: מארחים בטעם טוב

טלפון והזמנות: 03-748-6831 או באתר

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.