צריך לבצע בקרה קבועה אחרי עלויות הייצור והתפעול וזה כדי לצמצם בהוצאות ועלות את יעילות הייצור. אנו ממחזרים על מנת שנוכל להשתמש שוב בפחת שנוצר וגם כדי לחסוך בהוצאות ולמיצוי מקסימלי. כל גרם של מיחזור מתכות יקרות, הוא אפשרות לרווח שווה וגם חיסכון בכסף. באמצעות המיחזור אפשר להגיע למיצוי יעיל יותר של החומר ע"י חשיבה מראש בזמן התהליך.
פסולת שניתן למחזר ולזקק:
יש לא מעט חלקי מתכת- ניירות לטש, כלי ליטוש מתכלים אחרים, אבקות, פסולת שאספו מרצפת חדר הייצור, אבק שמצטבר בפילטרים של מזגן, נוזלים מתהליכים שונים בייצור (נוזלים אן – אורגניים) נוזלים אורגנים (מי כיורים ואפילו ביבים).
נבצע תהליך יציקה לאחר האיסוף:
צריך להתיך במהירות ולהוסיף כימיקלים מסוגים שונים לתוך תנורי אינדוקציה וזה כדי להגיע למיצוי מקסימלי של הזהב בתהליך המיחזור. הלקוח הינו גם נוכח בשלב של הוצאת המדגם לבדיקת מעבדה וגם נוכח בשלב של יציקת המתכת הנוזלית, שלאחר ערבוב מגיעה למצב הומוגני. יש אפשרות לבצע סריקות באמצעות מכשיר XRF. בנוסף אנחנו מבצעים גם בדיקה כפולה אחרי שהלקוח בודק את המטיל פעם אחת.
זיקוק:
מזקקים את הזהב ומפרידים את המתכת הטהורה מסגסוגת המתכות האחרות שכלולות בתוך הזיקוק וזה כדי לקבל זהב ו\או כסף טהורים, כשנקבל פסולת אורגנית, נשרוף מוצקים, ננפה ונוציא את הברזלים באמצעות המגנט. הפסולת נטחנת וככה אנחנו מגיעים לתערובת הומוגנית רצויה.
קיימות ארבע מתכות יקרות שנפוצות בשימוש תעשייתי שאנו מזקקים: זהב, כסף, פלדיום, ופלטינה. כדי להגיע לזהב, קיים תהליך היתוך תכשיטים ישנים ועתיקים ומיחזור פסולת שמגיעה מבתי יצירה של תכשיטנים הזהב יותר אציל מפלטינה, והפרדה של מתכות יקרות אלו מתבצעת על ידי ההבדלים במידת 'אצילותם'.
איפה ניתן למצוא פוטנציאל לזיקוק:
קיימים מפעלים שהופכים חומרים או רכיבים למוצרים חדשים וגם מפעלים העוסקים באריזה, בייצור, ואחזקה, הרכבה, ובהן נכנסות עוד תעשיות נוספות:
תעשיות טכנולוגיה מעורבת-מסורתית - תכשיטים וצורפות, כרייה לענפיה, מתכות אל-ברזליות, מוצרי מתכת, בתי יציקה וצינורות.
תעשיית הטכנולוגיה העילית – ציוד רפואי ומדעי, ציוד לבקרה ופיקוח רכיבים אלקטרונים, כלי טיס, תרופות, מחשבים ציוד תקשורת, ועוד ועוד.|
תעשיית טכנולוגיה מעורבת-עילית - מכונות וציוד ומנועים חשמליים, כימיקלים ומוצרים כימיים (ללא תרופות). אביזרים לחלוקת חשמל.