חיפוש

אצל אביבה במטבח

המטבח של אביבה מוכר למספר קטן של יודעי סוד שנוסעים לבקר בצפון הרחוק. שחר רבן נסע עד לרמת בגולן כדי להתארח ולהתרשם מהארוחה. איך היו המנות ומה ריגש אותו במיוחד? הכל בכתבה שלפניכם

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

אי שם הרחק ברמת הגולן במרכזו של קיבוץ עין זיוון, ממוקמת לה מסעדה ביתית בשם "המטבח של אביבה", בניצוחם של הזוג הוותיק אביבה ושוקי זנדברג.  צעדנו בפאתי השביל המוביל לביתם הקט, כשמצדדיו ישנם מוביילים (פעמוני רוח) התלויים על העצים. רוח קרירה קיבלה את פנינו ותוך כדי האזנה לצלילי הפעמונים באווירה פסטורלית כפרית, נכנסנו לביתם מעט סמוקים ונרגשים. מסעדות ביתיות הם ככל הנראה הדבר הבא בעולם הקולינרי הישראלי. אך משיחה עם אביבה, מתבהר כי הייתה בין החלוצות באירוח הביתי עוד לפני שהוגדרה הארוחה הביתית כטרנד. אירוח בבתים פרטיים הפך במרוצת הזמן להיות סוג של בילוי מועדף, במיוחד לאנשים שגרים בעיר ורוצים ליהנות מאווירה כפרית/ קיבוצית. החיפוש אחר המקורות של כל אחד מאתנו, הטעמים של פעם מבית סבתא, איכות האוכל בניגוד לאוכל המתועש ובעיקר אווירה משפחתית חמה ומיוחדת, המלווה בסיפורים אישיים של המארחת הופכות את החוויה הקולינרית לסערת חושים וטעמים חווייתיים. בנדנה שחורה עוטפת את שערה, בשילוב משקפיי ראיה שחורות וטרנדיות סינר שחור מפוספס וחיוכים ללא סוף ,מעניקים לנו הרגשה חמה לפני ארוחת הצהריים שהכינו עבורנו. """"

אלמנטיים עיצוביים בארוחה, כחלק מהאוסף האישי

סיבוב בעולם

שלא תטעו, זו לא מסעדה שכל דכפין יכול להגיע מתי שהוא חושק או שביטנו מקרקרת, אלא דרושים מספר ימים לתאום מראש כדי להתארח אצלם. תמונות מרחבי העולם מקשטות את הבית בעיקר מטיוליהם של הזוג החביב במזרח הרחוק, מסכות נוי שנאספו גם הם ותלויות על קיר מרכזי בבית. מספרת לי אביבה: "אנחנו מאוד אוהבים לטייל בעולם, לפגוש אנשים מדהימים ולחוות את החוויות האמתיות. ובעצם מכאן הכול החל. אוכל ואנשים תמיד אהבתי ולכן חשבנו כי חווית אירוח ביתית יכולה להיות מעניינת וטעימה גם יחד, כאשר אני משתמשת בחומרי גלם איכותיים וטריים תמיד. את התפריט אני משנה מדי פעם כמובן בהתאם למה שנמצא בשוק. אני מבשלת כל מה שאנשים אוהבים. ובהתאם לטעם האישי: צמחוני / טבעוני או בשרי .החל ממבחר סלטים, פשטידות, פסטות קדירות בשר טלה וכמובן מבחר קינוחים. רעבים לא תצאו מכאן.." מחייכת אלי שוב. לפני שהסבנו לשולחן, הצצתי במספר סירים שהיו על הגז כדי לראות מה מחכה לנו לארוחת הצהריים. שחר רבן מציץ בסירים של אביבה:

המנות:

התחלנו במרק אפונה, סלרי וגזר בתוספת שום וקארי, מה שהעניק לו את צבעו המעט שונה. כמובן שביקשתי ממנה תוספת כי המרקם והטעם היו משולמים ליום חורפי וקר.

"&quot20161226_134714"" מרק אפונה בייתי של אביבה

מבחר סלטים איכותיים הוגשו למרכז השולחן במספר קעריות לבנות.

"&quot20161226_133029"" לא תיארתי לעצמי עד כמה כרובית יכולה להיות טעימה

המשכנו לפאי בשר מבצק פריך עם חצילים טחונים, שטרם טעמתי כמותו. השילוב ביניהם היה מנצח ומעודן. כמובן איך אפשר ללא מלפפונים חמוצים במלח ליד, שדאגה להכין מבעוד מועד. "&quotIMG-20161227-WA0092"" לצמחוניים שבחבורה (היינו עשרה אנשים), הוגש קיש קרישה עם גבינת פיקורינו שגם הוא היה מושלם ולא יכולתי לוותר עליו למרות שאינני צמחוני. סיימנו את הארוחה במספר קינוחים כאשר הכול כולל הכןל הוא עבודת יד. - עוגת פילו תפוחי עץ (גראנד סמיט) בניחוח וניל שהיה נמוך ועלי הפילו היו אפויים ושזופים כראוי כשמעליהם פוזרה אבקת סוכר עדינה, פאי דובדבנים חמצמץ אך ללא סוכר כלל (לאלו ששומרים על מאזן קלורי), דונטס אוורירי מיוחד שלא ספוג בשמן ואצבעות מרקיז שוקולד מריר עם ליקר גראנד מריניי, כאשר השוקולד שבו אביבה משתמשת עשוי מ 70% פולי קקאו , בתוספת שמנת. ודודבן שבקצפת - עוגיות מרנג עם תותים ופלחי קווי בתוספת ריבת דובדבן חמצמץ פירות יער וגלידה מעשה ידיה להתפאר. "&quotIMG-20161227-WA0094"" כמה: מחיר לאדם 115 ₪ הערות לשיפור: מומלץ להגיש יין או מיצים נוספים לפי בחירת הלקוח

עוד ב-חדשות האוכל:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.