חיפוש

אנגוס: בשר בצפון

מחפשים ארוחת בשרים מספקת באזור מגדל? בן לוי בדק את הסניף המקורי של אנגוס, ולא הסתפק רק בסטייק. כמה הוא נתן להם במדד ויטרינה?

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים
יש בישראל מסעדות בשרים לא רעות בכלל, שפשוט נותנות לבשר המשובח שלהן לדבר בעד עצמו ולא משקיעות יותר מדי במסביב. זה לגיטימי לגמרי, כי לפעמים באמת כל המוסיף גורע. אבל אחרי הארוחה שחוויתי (כזאת ארוחה לא אוכלים, אלא חווים) בסניף צומת מגדל של רשת אנגוס, אני יכול לומר לכול מי שיתעניין, שיש מסעדות בשרים ויש את אנגוס. זה מתחיל במנות הפתיחה וממשיך לאורך כל הדרך. כבר כשאתה קורא את התפריט, ברור לך שמדברים פה בשרית שוטפת – תריסר מנות פתיחה ותשע מהן מכילות בשר, כשבכול מנה סוג שונה של בשר, שמוכן בטכניקת הכנה אחרת. סך הכול הזמנו ארבעה "אנגוסונים" – סלט איולי תפ"א ואסאדו (14/28 ₪), אנגוסלט עשבי תיבול ופיצוחי שווארמה ברוטב כורכום (14/28 ₪), קבבונים צלויים על הפלנצ'ה עם עגבנייה ובצל מדורה (34 ₪) ובשר כבוש טוב טוב עם סלט עגבניות שוק (14/28 ₪). נתח האסדו נאפה בתנור בשומן של עצמו ולאחר מכן עבר השחמה מהירה על מחבת לוהטת, הבשר הכבוש היה מהטובים שיצא לי לטעום, השווארמה הורכבה ממופת של בשר עגל טרי, שזור בשומן טלה ובבשר טלה טחון והקבבונים פורקו אחר כבוד על הפלנצ'ה, כך שהם הזכירו קצת סלופי ג'ו, או במקרה הזה, סלופי יוסוף. אחרי ראשונות כאלה, לא פשוט לעבור ישר לעיקריות, אז המלצר הסופר בקיא ורגיש שלנו הציע שנחלוק עיקרית כמנת ביניים. אמרנו לו שיעוף על זה ותוך כמה דקות נחתה על שולחננו סינטה מושחרת על הפלנצ'ה בסגנון אנגוס (96 ₪): נתח עסיסי במיוחד, שצופה במעטפת דקה של קראסט תבלינים מורכב ועשיר, או במילים אחרות - בדיוק מה שהיינו צריכים בשביל להתקדם לעיקריות.

עיקריות או לא להיות

יש שיאמרו שלהזמין המבורגר במקדש של בשר זה קצת חילול הקודש, אבל העניין הוא שכשמכינים המבורגר כמו שצריך, הוא יכול לענג את החך לא פחות מסטייק משובח. אז לעיקרית הלכתי על בקרבורגר (42 ₪). שותפי לארוחה, שהעז לבקר את הבחירה שלי, הזמין לעיקרית סטייק סינטה, כאילו לא העלים במחי ביס וקצת, חצי סטייק סינטה, לפני פחות מעשרים דקות. מסעדת בשרים במגדל אנגוס המבורגר משובח. צילום: אנטולי אני מניח שסטייק הסינטה השני בארוחה היה מוצלח גם בלי הקראסט הצרוב, אבל באמת שאין לי מושג. הייתי עסוק מדי בהמבורגר המושלם שלי: 230 גרם של חזה בקר, צוואר, שפונדרה וקצת מהשומן של חזה הבקר, שנטחנו יחד לכדי יצירה שעושה הרבה מאוד כבוד למילה המבורגר, שלצערי כבר כמעט ירדה לזנות במחוזותינו. מההום פרייז המצוינים שליוו את הסינטה טעמתי כזית ולכיוון הסלט הירוק שליווה את ההמבורגר בקושי העפתי מבט. לא בקטע עקרוני, פשוט מערכת העיכול שלי התחילה לאותת שחלאס יא חביבי, בוא נרגיע. אז הרגעתי. מסעדת בשרים במגדל אנגוס חגיגה של בשרים. צילום: אנטולי

"אין שמחה אלא בבשר ויין"

במהלך הערב החלקנו את המנות במורד הגרון עם יין הבית, שנמזג חופשי כחלק מהמבצע החדש של רשת אנגוס – יין הבית במזיגה חופשית במהלך כל הערב בהזמנת מנה עיקרית. מדובר בבלנד של 85% קברנה סוביניון, 14% מרלו ואחוז בודד של קברנה פרנק. בן לוויה מושלם שיכול בהחלט לעמוד בפני עצמו, אך בכל זאת לא גונב את ההצגה מהבשרים, אלא מחמיא להם בדרכו האוסטרלית הייחודית. את היין גילה הבעלים של הרשת, פאדי דבאח, באחד ממסעותיו לאוסטרליה, משם הוא מייבא את העגלים לעדר המשפחתי. את עינו צד שמו של היין –Angus The Bull והשאר היסטוריה. סיימתי את כוס היין שלי, הזמנתי לנו פעמיים אספרסו ארוך והייתי מוכן כבר לדדות לכיוון המכונית, אבל השמנמן שישב מולי פשוט לא הסכים שנצא משם בלי להזמין כנאפה (24 ₪) ואחרי כמעט רבע שעה היא הגיעה במלוא הדרה. למה רבע שעה? כי גם את הכנאפה, בדומה לכל סלט או תוספת במקום, מכינים רק לפי הזמנה. הכנאפה באנגוס יכולה בקלות להספיק לשלושה ואפילו ארבעה סועדים. בניגוד לכל כך הרבה בנות דמותה שיצא לי להכיר מקרוב, היא לא הייתה מתוקה להכעיס, אלא מאוזנת מאוד וחוץ מזה, היא שובצה בפיסטוקים שלמים ובשברי פיסטוקים, מה שגרם לה להתחבב עליי במיוחד. מסעדת בשרים במגדל אנגוס תשאירו מקום לכנאפה. צילום: אנטולי

האס בשרוול

בירור זריז יבהיר לכם שלרשת אנגוס יש שני יתרונות ברורים על פני כל מסעדות הבשרים שפועלות כיום בישראל: הראשון הוא העובדה שמדובר ברשת היחידה שבה כל תהליכי הייצור של הבשר מתנהלים תחת אותן הידיים (הרשת בבעלות משפחת דבאח המפורסמת) והשני עונה לשם נבות שלח, השף של האנגוס והכוח היצירתי מאחורי מתיחת הפנים שעברה הרשת בשנים האחרונות. אתם מבינים, עד לפני לא יותר מדי זמן, אנגוס הייתה לא יותר מרשת של מסעדות בינוניות, על גבול השיפודיות, שבמקרה הגישו בהן את הבשר הכי טוב שאפשר להשיג בארץ. הודות למהלך שהוביל השף נבות, שניכר פחות או יותר בכול מנה בתפריט, אנגוס היא כיום רשת מסעדות הבשר הטובות והמעניינות ביותר בישראל ומדובר פה בהבדל עצום. השמועות אומרות שבקרוב התפריט הולך לעבור כמה שינויים ולהפוך למהודק ומדויק יותר. מבטיח לדווח מהשטח. חניה: בשפע. שירות: מקצועי לעילא ולעילא. המלצרים בקיאים בחומר הלא פשוט ולאורך כל הארוחה גילו רגישות ואדיבות. מתאים ל: כל מי שרוצה לאכול בשר טוב באמת ולגלות נתחים חדשים, צורות הכנה מעניינות ובאופן כללי הקפדה מהי. כשר: חס וחלילה. ויש גם: Stela Artua מהחבית, המוגשת בכוסות קפואות! איפה: אנגוס דיר אל אסד. מתחם קניון דבאח (כביש 85) 04-9983647 אנגוס חיפה. המגינים 27 בעיר התחתית 04-8626603 אנגוס מגדל. צומת מגדל, מתחם ויטנייה (כביש 90) 054-2610125 מתי: א'-ש' 11:00-23:00 לאגנוס בפייסבוק www.angus.co.il

ציון במדד ויטרינה: 9.5

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.