חיפוש

חלום ליל אמש

הלכנו לבדוק מה קורה במסעדת ׳אמש׳ החדשה שהוקמה במקום בו שכנה ׳ננוצ׳קה׳ המיתולוגית, ומצאנו את עצמנו באחד הבארים הכי עדכניים בעיר. ואיך האוכל? גלו בכתבה שלפניכם

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

מסעדת ננוצ׳קה המיתולוגית שברחוב לילנבלום בתל אביב, היתה מקום עלייה לרגל לבליינים מכל הסוגים והגילאים שהגיעו אליה כדי לחגוג, לרקוד על השולחנות ולהיות חלק מהחוויה הדיוניסית שהציע המקום. האוכל הגיאורגי הטבעוני שהגישה שם אושיית הקולינריה והלילה ננה שרייר, היה טעים, מקורי והיווה מעין בונוס מושלם לחוויית הבילוי הייחודית של המקום.

 

והנה אחרי שנים של הובלת אחד המקומות השוקקים והמצליחים בעיר, ננה שרייר החליטה לתלות את נעלי העקב ולפרוש. כיום על פי השמועות היא מטיילת לה איפשהו בדרום אמריקה או בדרום אפריקה, או בשניהם בעת ובעונה אחת.

 

את מקומה בחלל הכה מוכר של ׳ננוצ׳קה׳, תפסה מסעדת ׳אמש׳ של קבוצת NOX - המורכבת מאנשי חיי הלילה והמסעדנות בבעלות עומר עוז ושלומי דיין, שמנהלים בין השאר גם את מנדלימוס, קנטה בגן העיר, בירגארדן בשרונה והוד השרון, רובי בירמיהו ועוד מקומות סופר טרנדיים ונחשבים.

 

מסליז לשיק

אם יש משהו שאפיין את ננוצ׳קה יותר מכל, מלבד המטבח הגיאורגי הטבעוני, זו האווירה ההוללת, שלא לומר הסליזית, של המקום. כמעט בכל יום מימות השבוע יכולתם למצוא שם קהל של אנשים די מבוגרים (40 ו 50 פלוס) שעפים על החיים ועל המקום. העיצוב אז הזכיר בורדל כבד, עשן וקשוח. 

 

באמש החדשה הקהל הוא הרבה יותר צעיר - רוב האנשים שהיו במקום בערב בו ביקרנו, היו בגילאי סוף שנות העשרים - תחילת שנות השלושים לחייהם (חבר׳ה צעירים, מגניבים, קצת צפוניים וסמי היפסטרים) וגם העיצוב, למרות ששמר על הקלאסיות של המקום, הוא עכשיו הרבה יותר מעודן ומאופק ועושה הרבה מאוד טוב למקום.

מבלים ב׳אמש׳ -  קהל צעיר של בליינים, שמחים וחסרי דאגות. (תמונה מתוך דף הפייסבוק של המקום)

 

תחב דקורטיבי על הקירות ופסל סביבתי מעל הבר

"אמש" עוצבה על ידי המעצבת עפרי צוק, מי שחתומה על עיצוב מקומות הבילוי האחרונים שהקימה קבוצת Nox (קנטה,לייט), הפעם בשיתוף עם הסטודיו של ליאת מרום. 

 

״את מאפיין הצמחייה מהחצר רצינו להכניס לתוך החללים הפנימים. כך למשל, שולב טחב על קירות המקום, בנוסף לפסל הסביבתי שמחבר בין הגלריה לבר ומשלב עצים חיים ותאורה תלויה מהתקרה. במקום גם אפשר למצוא המון ארט גרפי, מודפס על צלחות ובמסגרות תמונות שנבחר בקפידה בשיתוף פעולה עם משרד המיתוג פיירו." אומרת צוק.

מסעדת אמש תל אביב

רואים את הפסל הסביבתי המטפס מעל הבר?

 

קונספט על זמני

על פי אנשי המקום "אמש" תעניק חווית בילוי ייחודית ויוצאת דופן תחת הקונספט ׳TimeLess׳  וחיבור על-זמני בין עולמות הקולינריה, חיי הלילה והאומנות. כאשר על הפאן הקולינרי אחראית השפית אורטל רוזנברג (שילה, פלורנטין האוס) שביססה את התפריט על חומרי הגלם המובחרים והטריים של השווקים הסמוכים. 

 

בקיצור, איך היה?

הגענו ל׳אמש׳ באמצע השבוע באזור השעה שמונה וחצי בערב. המקום עצמו נפתח בשמונה, כך שחוץ מזוג תיירות שישב על הבר, המקום עדיין היה די ריק. הדי ג׳יי היה עסוק בסידור העמדה שלו והברמנים בסידור הבר. תחושה של צפייה לבאות עמדה באוויר.

 

התיישבנו על הבר והזמנו שני קוקטיילים מעולים שהברמן רקח עבורנו ומתפריט הראשונות בחרנו בספיישל קרודו דג ים (62 ₪) שהיה יפה, טעים, טרי ורענן, בלחם עם מתבלים שהיה חם, רך ונימוח, צזיקי שהיה... צזיקי (אין הרבה מה לחדש או לדבר פה) וסלט מוצרלה (48 ש״ח) שהיה גם הוא טרי ורענן, עם קרעי מוצרלה מאיכות מצויינת ותיבול עדין ומדויק. אין מה להגיד המנות הראשונות פשוט מושלמות - נכונות במידתם, יפות, מעוררות ומתכתבות לגמרי עם העיצוב והאווירה הכללית של המקום - שיקי, יפה ומדויק.

מנת קורוד דג ים במסעדת אמש צילום: אמיר מנחם

מנת קורדו דג ים במסעדת אמש צילום: אמיר מנחם

סלט מוצרלה במסעדת אמש צילום: אמיר מנחם

סלט מוצרלה טעים, טרי ורענן במסעדת אמש צילום: אמיר מנחם

 

ואז פתאום הכל השתנה...

בדיוק כשסיימנו להתענג על המנות הראשונות, האורות במקום עומעמו לפתע, הווליום ברמקולים עלה, ובתוך פחות מחצי שעה הפכה ׳אמש׳ מבר-מסעדה אלגנטית ונעימה לדאנס בר לוהט עם מלא אנשים שמילאו את הבר, את השולחנות ואת הרחבה. גם המוסיקה התחלפה למוסיקת דאנס ולהיטים, ועוד שני ברמנים נכנסו לבר כדי לעמוד בקצב המשקאות והקוקטיילים שדרש הקהל החם של המקום. וכל זה קרה אפילו עוד לפני העיקריות.

 

מה? מה אמרת? 

למנות עיקריות הזמנו מנת בשר יומית מתחלפת שהיום היא היתה על שיפוד אנטריקוט יפיפיה בצורת חרב קטנה עם צלב ומנת ריזוטו סלק עם דג ים. אני חושב ששתי המנות היו טובות מאוד, אבל אני לא סגור על זה, כי מכאן והלאה הבר פשוט השתלט על המסעדה - התאורה הנמוכה לא איפשרה לראות את המנות כמו שצריך וליהנות מהצבעים העזים (דמיינו לעצמכם איך נראה ריזוטו סלק בתאורה נכונה) ומהניואנסים שבאוכל. גם הווליום של המוסיקה לא ממש אפשר לנו לנהל שיחה נינוחה, אז עברנו למשפטים קצרים והנהונים. 

ריזו סלק ודג ים

ככה נראה ריזוטו סלק ודג ים בתאורה נכונה. צילום: אמיר מנחם

מנת בשר מסעדת אמש

נתח בשר מתחלף - הבשר היה טעים ועסיסי ותפוחי האדמה שליוו אותו היו מושלמים. צילום: אמיר מנחם

 

ושלא תבינו לא נכון - ההיפוך הזה באווירה היה מרענן ומאוד נהנינו למצוא את עצמנו פתאום במסיבת בר. הבנות זזו ורקדו, הגברים עשו את מה שגברים עושים (שתו, צעקו ונפנפו בידיים), הברמנים ניערו והדי ג׳יי נתן בראש. ישבנו שם עוד שעה לפחות ובסוף, ממש כמו בימים הטובים, נפלטנו החוצה לרחוב ללינבלום הטוב והרשע שלנו, ומשם הביתה, חזרנו ממסיבה. 

יאללה בלאגן. אמש בתל אביב

יאללה בלאגן! שמח במסעדת ׳אמש׳ בתל אביב (מתוך דף הפייסבוק של המקום)

 

שורה תחתונה

׳אמש׳ שירשה את מקומה של ׳ננוצ׳קה׳, נכנסה לנעליים ענקיות שאני לא בטוח שמישהו בכלל בימינו בתל אביב יכול למלא. המטבח והמנות מצוינים, השירות נהדר, האוכל באמת מעולה (אולי חוץ מגזרת הקינוחים שדורשת שיפור) ורואים שמאחורי המקום עומדים אנשים שבהחלט יודעים מה הם עושים. כבר ראינו את החיבור הזה שבין מסעדה לבר רועש ושוקק, עובד - ראו את אברקסס שנמצא כמה מטרים משם לדוגמה, אלא שבאברקסס המנות הותאמו לאווירה ולמקום ואילו כאן נראה שיש דיסאוננס בין רמת המטבח והמנות שדורשות לדעתי חוויה ׳מסעדתית׳ יותר, לבין העובדה שמדובר בבר לוהט, רועש ומלא חיים. 

 

בשורה התחתונה תחתונה אמש היא מקום בילוי שווה ביותר לצעירים בגילאי ה 30, שמחפשים מקום טוב ואיכותי לשתות, להכיר ולרקוד ועל הדרך גם לאכול טוב, אבל אם אתם מחפשים בילוי קולינרי במובן היותר סולידי ומסעדתי של המילה - אז ׳אמש׳, או לפחות החלל המרכזי שלה עם הבר, היא לא בדיוק המקום לזה, למרות שעל הנייר יש לה את כל הפוטנציאל להיות אחת המסעדות הטובות בעיר. 

 

מסעדת אמש


לילינבלום 30 תל אביב

שעות פעילות: א'-ש 20:00 - לקוח אחרון

הזמנת שולחן : בעמוד בפייסבוק ובאינסגרם ברשמי של המקום.

עוד ב-חדשות האוכל:
הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.