חיפוש

מה נשתה ביום העצמאות?

לכבוד יום העצמאות ה-71, ה-חג של המנגלים והבירות, סידרנו לכם מדור חגיגי במיוחד שימליץ לכם איך לשדך את הבירה שתשתו לאוכל, וגם כמה המלצות לאיך לחגוג את ערב העצמאות עם מוסיקה, מסיבות ואלכוהול טוב ומשובח

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

שותים כחול לבן

נפתח את המדור עם בירות כחול לבן, כי אם לא ביום העצמאות, אז מתי נעשה להן את הכבוד שהן ראויות לו? יום העצמאות הוא סיבה מצוינת לסקור את שוק הבירה המקומי, כדי להבין שהתפתחה כאן בביצה המקומית שלנו תעשיה רצינית ומכובדת שמציבה את ישראל במקום מכובד בעולם הבירות הבינלאומי.

 

לאורך השנים יוצרו בישראל עשרות מותגי בירה, כשהייצור של בירה בארץ ישראל התחיל עוד לפני יקום המדינה בשנת 1934 עם ייצור בירה נשר המיתולוגית.

 

מאז ועד היום שוק הבירות המקומי הצמיח מותגים ישראליים מובילים שזכו בעשרות פרסים בתחרויות בירה נחשבות ברחבי העולם, לצד פיתוחים רבים של בירות בוטיק שנרשמו בעיקר בעשור האחרון.

 

תנו לגבר (ולאישה) גולדסטאר

"גולדסטאר" היא הבירה הנמכרת והמועדפת ביותר בישראל וככזאת- קסמה הגלוי מוגדר כסוד סמוי. אולי הסיבה היא המתכון בן 60 השנים, המוכן בתהליך מסורתי ומקנה לה את טעמה העמוק, אולי הרכיבים הטבעיים ואולי החיבור החזק למוסיקה – המהווה עבור רבים סיבה למסיבה. תהיה הסיבה אשר תהיה, העובדות מדברות בעד עצמן: בשנה אחת נמכרים למעלה מ-40 מיליון בקבוקי גולדסטאר בארץ, עם נתח שוק של כ- 25%.

 

גולדסטאר פותחה בשנת 1950, היא מוגדרת כבירת לאגר ולה טעם וארומה ייחודיים. מכילה 4.9% אלכוהול וסוג הבירה אליו היא משתייכת הוא לאגר כהה, מה שאומר שהבירה נעשית ע"י תסיסה תחתית (השמרים שוקעים לתחתית המכל ושם מתבצעת פעולת התסיסה) כאשר תהליך העשייה מתרחש בטמפרטורה קרה. היא זכתה במדליית זהב בתחרות בירות בינלאומית, ה-2007 Monde Selection שבבריסל, בלגיה, בה התחרו למעלה מ-232 סוגי בירות שונות מכל העולם. 

 

בשנת 2013 הושקה גולדסטאר Unfiltered, בירה שאינה עוברת את התהליך האחרון של סינון לפני ביקבוק, מה שמאפשר לבירה לשמר את רכיבי הטעם והצבע, ואף מעבה את כתר הקצף הסמיך שלה.

מכבי שלנו

בירה מכבי יוצרה לראשונה בשנת 1968 ויועדה לבתי מלון ומסעדות יוקרה ובעיקר לייצוא. מכבי הינה בירת לאגר ישראלית בהירה, עשויה 100% לתת אירופאי, בת 5% אחוזי אלכוהול אשר יוצרה בסגנון פילזנר המאופיין בבהירות וצלילות.

 

בשנת 2009 עברה מכבי מתיחת פנים. בעזרתה של חברת הייניקן העולמית, עודכנה נוסחת המשקה. מהר מאוד הפכה מכבי לבירת החבית המועדפת בברים ובבתי קפה. ובשנת 2015 הושקה "מכבי 7.9%" בירה לאגר חזקה עם 7.9% אלכוהול בירה All Malt, עשירה בטעמי לתת, עם מרירות כשותית עדינה ומרווה ששומרת על גוף הבירה המחליק בקלות במורד הגרון. 

בירה מכבי

מה הקשר? בירה נשר!

חובבי הנוסטלגיה וודאי זוכרים את בירה נשר, הבירה הראשונה שיוצרה בישראל כבר בשנת 1934 והיא למעשה החלה את תקופת ייצור הבירות במדינה. בירת לאגר בהירה וקלה. 

 

מחיר כל המותגים הנ"ל הינו 30 ₪ - 35 ₪ לשישייה. 

בק' נשר לבן -    צילום מוטי פישביין התמונה מאושרת לשימוש מערכתי ללא זכוי...

מרוסיה באהבה

בירת בלטיקה נוסדה בסנט פטרסבורג בשנת 1990, ותוך שש שנים בלבד הפכה למבשלה מספר 1 ברוסיה בשנת, הודות לציוד המתקדם והנחלת טכנולוגיות פורצות דרך. עם קרוב ל-7,500 עובדים, בלטיקה היא בוודאות אחת מחברות מוצרי הצריכה הגדולות ביותר ברוסיה. לבלטיקה יש בירה לכל טעם: בהירה וכהה, לאגר ואייל, בלי אלכוהול או סטאוט, בישול מקומי ובינלאומי.

 

הנה כמה בירות שתוכלו להשיג בישראל: 

בלטיקה מספר 3: פילזנר אירופאית קלאסית המבושלת עם כשות בושמתית ומרירה. כוהל: 4.8%. 

בלטיקה מספר 7: בירה השייכת לקטגוריית הייצוא דורטמונדר – חזקה יותר מפילזנר קלאסיות. טעם עדין וסיומת ארוכה ומרעננת. כוהל: 5.4%.

בלטיקה מספר 9: חזקה כפליים מלאגר קלאסי. זה נובע מתסיסה טבעית המבוססת על טכנולוגיה המשתמשת בזני שמרים ייחודיים. כוהל: 8.0%. 

זאטקי גאס סבטלה: לאגר בהיר עם עוצמה וטעם קטיפתי. כוהל: 4.6%. 

 

מחיר בקבוק בירה בלטיקה: 8 ₪

בלטיקה 9

כל בשר והבירה שלו 

נפגשתי עם עופר חבקין, סומלייה בירה של מותג קרלסברג, לדבר על בירה ובשר ליום העצמאות. ביקשתי ממנו להתאים סגנונות בירה לחגיגות הבשר של יום העצמאות. 

עופר חבקין, צילום- איל גזיאל

סומלייה עופר חבקין, צילום- איל גזיאל

 

אנטריקוט  

נתח בשר משויש ושומני יחסית, בעל טעמי בשר עסיסיים ועזים משמש בעיקר לסטייקים וצלייה בתנור. על מנת להתמודד עם השומן שבאנטריקוט, תתאים בירה עם מרירות כשותית ומיגוז בינוני עד גבוה, זאת מאחר ומרירות כשותית חותכת שומן ברגע בעוד המיגוז הטבעי של הבירה יוצר פיזור של טעמים בכל החך להעצמת החוויה, לכן מומלץ ללוות נתח זה עם בירת מנזרים בלגית בהירה דוגמת לף בלונד המאופיינת בארומות וטעמים פירותיים, עישון קל ומרירות מאזנת, אופציה נוספת זה לאגר בהיר עם מרירות טובה דוגמת קרלסברג.

 

סינטה

נתח סינטה איכותית עשיר בטעמי בשר אך עם פחות שומן, מתאים בדרך כלל לסטייקים או צלייה בתנור. הבירה שתתאים היא בירת לאגר כהה דוגמת טובורג רד עם טעמים קרמליים עדינים ומרירות מאזנת או למי שמחפש יותר עוצמה לצד הסינטה אמליץ על טובורג בלאק המאופיין בטעמי קלייה מודגשים, מתקתקות אלכוהולית שנובעת מ-7.7% אלכוהול שמתאזנים בצורה מושלמת עם מרירות טובה.

 

פילה 

הפילה הוא נתח בשר עדין ורך, הפילה חסר שומן ובעל טעמי בשר נקיים לכן בדרך כלל נהוג לצלות לדרגת צלייה של RARE עד MEDIUM. לנתח זה תתאים בירה שלא תאפיל על טעמו העדין של הנתח, בירה עדינה עם טעמים קרמליים ומעט מתקתקים, ללא מרירות מודגשת, בירה מסגנון לאגר ענברי דוגמת טובורג רד או סגנון בלגי כהה דוגמת לף בראון ישתלבו אתו מצוין.

טובורג

קבב

קבב טוב משלב בתוכו טעמי בשר עסיסיים ומגוון תבלינים בהתאם למקורו- מהקבב הרומני שעמוס בשום ועד לקבב הערבי שמשלב בתוכו שומן כבש ועשבי תיבול. מניפת הטעמים הרחבה הזו תלווה בצורה טובה עם בירת לאגר בהירה ומרירה דוגמת קרלסברג שתרענן לנו את החך אחרי כל לגימה או מצד שני עם סגנון סטאוט אירי יבש דוגמת גינס המאופיינת בטעמי קלייה דומיננטיים שיתכתבו מצוין עם טעמי הבשר והשומן בעוד המרקם הקטיפתי והמיגוז העדין שכל כך מאפיינים אותה ייצרו פיזור נעים של הטעמים בכל החך.

קרלסברג

נקניקיות

נקניקיות ובירה זו קלאסיקה אמתית, לאגרים בהירים קלאסיים המאופיינים בטעמים לחמיים של לתת נקי ומרירות מאזנת דוגמת סטלה ארטואה תלווה נקניקיות בצורה טובה, בנוסף אם בנקניקיות עסקינן אז סגנון החיטה הגרמני מן הסתם ישתלב אתן בצורה מושלמת זאת בזכות הפירותיות המתקתקה והמרירות המעודנת שישלימו את טעמי הבשר העדינים שמאפיינים נקניקיות קלאסיות מבלי שישתלטו עליהם.

 

עוף 

שילוב של בירה עם עוף פותח מגוון גדול של אופציות, זאת מאחר ובשר העוף מאוד עדין בטעם ולכן מה שייתן את הטון הוא התיבול. עוף במרינדה מתקתקה או רוטב ברביקיו סמיך ועשיר ילוו בצורה מושלמת עם סגנונות בירה כהים המאופיינים בטעמי קלייה שמהוויים ניגוד מאזן למתיקות של הרטבים. דוגמאות קלאסיות הן טובורג רד, לף בראון או גינס. לעופות מתובלים בעשבי תיבול יתאימו בירות חיטה בהירות מגרמניה או בלגיה המאופיינות במתקתקות פירותית והדרית במקרה של הסגנון הבלגי יחד עם מרירות מעודנת שישלימו את טעמי התיבול מבלי להשתלט עליהם. דוגמאות לבירות חיטה מפנקות הן ויינשטפן או הוגרדן.

 

בירה בוטיק

ואחרי שכיסינו את המותגים הגדולים, הנה כמה בירות בוטיק שאולי לא שמעתם עליהן, אבל לגמרי מגיע להן צ'אנס. 

 

בירה סקיני

חברת "סקיני ברנד" הבריטית השיקה לאחרונה בישראל את בירת Skinny Beer Lager, המכילה 89 קלוריות בלבד (כ-35% פחות קלוריות מבירה לאגר אחרת). בירה "סקיני" היא דלת קלוריות וללא גלוטן, ומאפשרת לכם לשתות בירה ולשמור על הגזרה. זוהי בירת פרימיום המתכתבת עם אורח חיים בריא ומכילה מים, לתת, כשות ופחמן דו חמצני (יכול להכיל מעט שעורה), בירה קלילה וקייצית.

מחיר: 8.90 ₪ לבקבוק 330 מ"ל. 

בירה סקיני

בזלת בש בש 

רשת 55 אוכל ובירה חרטה על דגלה את קידום תרבות הבירה בישראל. הרשת, בעלת חמישה סניפים בפריסה ארצית, מתגאה בבירה שהיא רק שלה- בזלת בש-בש, בירת אייל אדמונית עם ארומה פרחונית וסיומת מרירה של כשות שמיוצרת בבלעדיות עבור הרשת ע"י מבשלת בזלת הגולן. 

 

55 אוכל ובירה - מול זכרון יעקב, אושילנד כפר סבא, יס פלנט שרובר ירושלים, יס פלנט ראשלצ, ישפרו פלנט באר שבע. 34 ₪ לשליש, 38 לחצי ליטר.

בירה בזלת

קרומבאכר ואייזן 

בירת חיטה משובחת, לא מסוננת, בטעמים פירותיים עם מרירות נמוכה יחסית ורמת אלכוהול סולידית המכילה 5.3% אלכוהול. הבירה הזאת תלך מצוין לצד בשרים מתובלים או חריפים ותבשילי בשר בכדי לרענן את הפה מריבוי תבלינים. 

בירת קרומבאכר ויזן מחיר 11.80 שח צילום יחצ

ומה עושה מי שלא אוהב בירה? 

במיוחד בשבילכם, מותג הסיידר השבדי 'קופרברג' עושה עלייה. הסיידרים של קופרברג מתאימים לכולם - הם צבעוניים ומתקתקים, טעמי הפרי טבעיים, אחוז האלכוהול אינו מאיים כלל ואין בהם רכיבים המכילים גלוטן. המבשלה החלה דרכה בשנת 1882 במרכז שבדיה, ומאז גם האגסים נכנסו, אחריהם התות-ליים והשאר היסטוריה.

 

קופרברג אגסים 

סיידר הדגל של המבשלה, כולו טעמי פרי האגס. בבסיסו אגסים מותססים ומיץ טבעי. מומלץ להגיש על קרח. אחוז אלכוהול 4.5%. כשר.

 

קופרברג תפוח עירום 

הקלאסיקה של עולם הסיידר בגרסה מתקתקה ומעודנת. טעם התפוח נקי והמשקה יכול לשמש גם כבסיס לסיידר חם או לבישול במטבח. מומלץ להגיש על קרח. אחוז אלכוהול 4.5%. כשר.

 

קופרברג תות-ליים 

שילוב של שני פירות מרעננים ומאוזנים על בסיס תפוחים מותססים. תות ליים הוא טעם מרענן, ורדרד בצבעו ומתקתק בטעמו. מומלץ להגיש על קרח. אחוז אלכוהול  4.5%. כשר.

 

מחירים: בקבוק 330 מ"ל- 8.5 ₪ , פחית 330 מ"ל- 8 ₪ 

 

קופרברג תות מבעבע   

רמת אלכוהול גבוהה יותר ובקבוק מהודר שמחבר אותו לשולחן האוכל או למעמד חגיגי. אחוז אלכוהול 7%. כשר.

מחיר לצרכן : בקבוק 750 מ"ל - 25 ₪

בירת קרומבאכר ויזן מחיר 11.80 שח צילום יחצ

לאן יוצאים ואיפה חוגגים?

 

בתכל'ס, ביום העצמאות הרחוב עצמו הוא חגיגה, והזיקוקים ניתנים בחינם לכולם. אבל מי שרוצה לשמוח עם עוד כמה שיכורים לידו, יכול לעשות את זה באחד המקומות האלה, שמציינים את יום העצמאות במסיבה חגיגית. 


מייקס פלייס 

בבר הותיק יחגגו 71 שנה למדינה במסיבת רוק'נרול מטורפת, שירי רוק וריקודים עם קהל מכל העולם. ההופעות יהיו גולת הכותרת של הערב – בסניף הטיילת תל אביב הופעה של להקת Lilu C עם להיטים משנות ה 90 ועד היום. בסניף ירושלים Back to 70’s עם להקה שכולה שנות השבעים והרבה ריקודים. בכל הסניפים יהיה די ג'י וצ'ייסרים יחולקו לחוגגים. החל מ 21:30. 

מייקס פלייס – תל אביב, הרצלייה, אילת וירושלים.

 

אברטו

מסעדת אברטו תקיים מסיבת גג ביום העצמאות על רחבת גג מלון ליר סנס החדש שבגדרה. שעת פתיחת שערי המסיבה היא 20:30, ועלות הכניסה היא 150 ₪ הכוללים: כניסה למתחם, מבחר ממנות של השף אסף שטרן שיחולקו לאורחים וקוקטיילים מפתיעים כשעל הקצב והאווירה ינצח dj אייל רז. בין המנות שיוגשו לאורחי המסיבה על ידי המלצרים: עראייס במילוי נתח קצבים, טחינה הר ברכה, עמבה ועשבים. 

 

על הבר, לצד תפריט האלכוהול העשיר, יוגשו גם קוקטיילים ייחודיים שביניהם: צ׳רי רמי, בסיס על קוקטייל רמי מרטן, תמצית דובדבני אמרנה וליקר ליצ׳י (58 שקלים) ; היי פאשן, וויסקי הייזלווד וטוניק ואלדרפלאוור (52 שקלים). 

 

אפטר דארק

בערב יום העצמאות יחגגו בפאב האפטר דארק שבחיפה עם מנות ספיישל כמו מנת קבב בקר עם חציל שרוף ומעט חריף בג'פיתה- פיתה עבה ובשרנית (30 ₪). בנוסף, יפתח הפאב דוכן מיוחד באזור החגיגות ברחוב העצמאות, שבו יימכרו בנוסף לקבב ושווארמה דג, גם מבחר בירות מיוחדות מהחבית ב 20 ₪ לחצי ליטר: צ'סו- הלטבית בירת לאגר מרתף אדמוני, רדלר- בירה חיטה עם אשכוליות, שטיגל- בירה חיטה אוסטרית. הבעלים נתי טולוצ'ינסקי, הנחשב למומחה בירה ידוע: "אחת המנות הישראליות הידועות היא קבב בפיתה, המנה הולכת מצוין עם בירות חיטה ולאגר שמתאימות סוג האוכל הזה". 

אפטר דארק. דרך יפו 30 חיפה. 

אפטר דארק

אוסקר ויילד

הפאב האירי אוסקר ווילד מתכנן חגיגת עצמאות בניחוח ישראלי. ביום חמישי 8.4.19 החל משעה 21:00, יציע הפאב צ'ייסרים, בירות ישראליות במחירים מיוחדים, אוכל ישראלי באווירה של אוסקר ווילד, מוסיקה ישראלית מכל הזמנים והמקצבים ועוד המון הפתעות.

בירות ישראליות, לדוגמא: מלכה מהחבית 20 ₪ שליש, 30 ₪ חצי, 50 ₪ ליטר. נגב מהחבית 20 ₪ שליש, 30 ₪ חצי, 50 ₪ ליטר. 

אוסקר ויילד פאב אירי

 

סניף פתח תקווה רחוב השחם 36. סניף חולון רחוב הרוקמים 26 פינת הלהב, מרכז עזריאלי א.ת. חולון.

אוסקר ווילד - יום העצמאות - קרדיט גיל חתוקה

 

אקבר

אקבר, המקום הכי תוסס בשוק הפשפשים, הינו בר צעיר ומלא שמחת חיים, בעל שיק אמנותי ייחודי, המציע אוכל מפנק, אלכוהול משובח והרבה הרבה מוסיקה טובה. במסגרת פרויקט המוסיקה של אקבר, מתקיימות בבר מסיבות שמחות עם די ג'ייז מתחלפים והופעות חיות של להקות צעירות, שהכניסה אליהן חופשית. בערב העצמאות האקבר חוגג את העובדה שיש לנו אקבר של מדינה עם מוזיקת טכנו-האוס סטייל: די ג'י DANHO. החל מ 21:00. הכניסה חופשית. 

כתובת: רבי נחמן 2, ת"א.

אקבר שוק הפשפשים 5 צילום אפיק גבאי

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.