עבור חובבי מוסיקה רבים, להקת "פינק פלויד" נחשבת ללהקת הרוק המתקדם הגדולה בכל הזמנים. יצירותיה האייקוניות והנצחיות ממשיכות להדהד ולהישאר רלוונטיות גם עשרות שנים לאחר ששוחררו לראשונה. לכן כאשר יצאה לאחרונה ההודעה כי לאחר עשרים שנה עתיד לצאת אלבום אולפן חדש של הלהקה, מעריצים רבים ברחבי העולם התחילו לספור בהתרגשות את השניות עד שחרור האלבום.
להקת "פינק פלויד" (שבין חבריה שהתחלפו במהלך השנים ניתן למנות בין השאר את סיד בארט, דיוויד גילמור,ריצ'ארד רייט, ניק מייסון ורוג'ר ווטרס-הידוע לשמצה בישראל) היא להקת רוק פסיכדלי שקמה בקיימברידג',אנגליה במהלך שנות השישים ופעלה בין 1965-1995 כאשר במהלך שנת 2005 נערך איחוד של הלהקה.
עד היום, הלהקה נחשבת לאחת מהלהקות הבלתי נשכחות שבשיא פעילותה (במיוחד בשנות ה-70 וה-80) נחשבה לאחת מהלהקות הפוריות ביותר בעולם המוסיקה. נדמה כי עד היום היצירות הכנות, הבועטות הייחודיות (ולעיתים גם הפסיכדליות) אשר מאפיינות את הלהקה, ממשיכות לעורר השראה במוסיקאים צעירים. בין המאפיינים הבלתי נשכחים של הלהקה ניתן למצוא את ההופעות הגרנדיוזיות והתיאטרליות שלהם, שירים בעלי עומק ומסרים משמעותיים, אופרת רוק מטלטלת שהפכה לסרט מוזיקלי נועז, אלבום נצחי שסחף את מאזיניו לצד האפל של הירח, אך בראש ובראשונה סגנון מוזיקלי ייחודי הנע בין רוק מתקדם, רוק פסיכדלי ואפילו בלוז.
שם הלהקה הוא שילוב בין שמם של אמני הבלוז, פינק אנדרסון ופלויד קאונסל. הלהקה החלה להתגבש לאחר שללהקה שכללה בין השאר את ר'וגר ווטרס הגיטריסט, ריצ'ארד רייט הקלידן וניק מייסון המתופף (שעד אז היו סטודנטים), הצטרף ב-1965 חבר חדש בשם סיד בארט. בימיה הראשונים של הלהקה הצעירה, בארט שימש כמנהיגה (בהמשך, בארט עזב ודיוויד גילמור החליף אותו). לאחר בדיקת שמות שונים ללהקה, בסופו של דבר נפל הפור על "פינק פלויד". בנוסף לארבעת המוסיקאים שכבר היו בלהקה,להרכב הצטרף גיטריסט בשם בוב קלוז. בשלב מסוים,בארט שימש כסולן הלהקה וגיטריסט משנה,וווטרס שימש כנגן הגיטרה של הלהקה. לאחר שלא מצא את מקומו בלהקה,עזב קלוז את ההרכב (החלטה עליה הוא וודאי התחרט ברגע שגילה על הצלחת הלהקה). מאחר ומישהו היה צריך למלא את מקומו של קלוז, בארט לקח על עצמו לשמש בתפקיד הגיטריסט הראשי.
בהמשך דרכם, במקביל לפעילותם המוסיקלית שעוד הייתה בחיתוליה ,חברי הלהקה החלו להרחיב את תחום פעילותם והם החלו להתנסות ביצירת קטעים המתמקדים בהפקת צלילים המתחברים לאפקט ויזואלי. הרעיון שעומד מאחורי סדרת הניסויים המוסיקליים היה לבדוק את החיבור בין נגינת צלילים פסיכדליים ובין הקרנת אפקטים ויזואלים שונים על גבי מסך. כך ,למעשה התפתח הקונספט שיהיה סימן ההיכר של הלהקה במהלך הקריירה הענפה שלהם: הקול שמתחבר עם האפקטים הוויזואלים.
בתחילת דרכה, נחשבה "פינק פלויד" משוייכת לזרם "תרבות הנגד", אשר התעורר במועדונים מחתרתיים ברחבי לונדון. באותם מקומות החלה הלהקה לצבור קהל מעריצים נאמן. בתחילת דרכה הלהקה התמקדה אך ורק בניסויים יצירתיים מוזיקליים הנועדו למצוא את הצלילים הכי ייחודים ובלתי נשכחים. החיבור בין אפקטים קוליים וויזואליים הפכו לחלק קבוע מהופעותיהם.
במהלך הקריירה הארוכה והמגוונת של ההרכב המוזיקלי הייחודי, הלהקה שיחררה לא מעט סינגלים ואלבומים שמעבר להיותם מצליחים,הם היוו אבן דרך בהיסטוריה של המוסיקה במאה העשרים. אלבומים כמו "The dark side of the moon",
"The wall"," Wish you were here" ואלבומים רבים נוספים ומרתקים שרק תרמו לבניית המיתוס שיצרו חברי הלהקה באמצעות השירים המהפנטים והכנים עד כאב. בין אם מדובר היה במחווה לאב שנהרג בקרב ולא היה נוכח בחייו של ווטרס (אופרת הרוק "החומה") או בין אם מדובר במחווה לחבר להקה שאיבד דרכו בחייו (wish you were here אותו הקדישו לסיד בארט), ה"פינק פלויד" הצליחו להיכנס ללבבות של מעריצים רבים ולהישאר רלוונטים גם במאה העשרים ואחת.
לכן, ההודעה ששוחררה זה מכבר על כך שהלהקה עתידה לשחרר אלבום חדש,ריגשה מעריצים רבים שממתינים לכך בקוצר רוח.אז רשמו ביומנים:אוקטובר 2014. זה החודש המיועד לשחרור האלבום החדש
"The Endless river". הדיסק יתמקד בעיקר במוסיקה אלקטרונית היוצרת אווירה שקטה ומוסיקה אינסטרומנטלית המבוססים על מפגשים מוסיקליים מ-1993/4 שכללו בין השאר את דיוויד גילמור, ניק מייסון וריצ'ארד רייט. גילמור יהיה בין מפיקי האלבום. תהליך העבודה עליו נמצא בשיאו,אך פרטים נוספים בנוגע לפרוייקט יגיעו לקראת סוף הקיץ.עד אז על המעריצים להמתין ולדמיין האם "פינק פלויד" ינסו במידה מסוימת להמציא עצמם מחדש או דווקא להישאר נאמנים לסגנון הייחודי אותו הקהל שלהם משתוקק לשמוע שוב.