חיפוש

אי של שפיות

מעמדו של האי במטבח הישראלי רק מוסיף לצבור תאוצה. בבתים רבים הוא הופך לציר דינמי ומרכזי המשמש הרבה מעבר להכנות ועבודה במהלך הבישול. אז לאלה מכם העומדים בפני שיפוץ, בניה או החלפת המטבח, ריכזנו את כל הדברים שחשוב לדעת רגע לפני שבוחרים את אחד הרהיטים החשובים בבית

X
כל הסיפור
קנו עכשיו
חוות דעת גולשים

בישראל של 2019, ורגע לפני הכניסה לעשור חדש, חלל המטבח מוסיף לשבור שיאים: ההשקעה בו גבוהה מאי פעם מתוך הבנה כי זהו המרחב בו תשתמש המשפחה יותר מכל חלל אחר. בכל בית שמכבד את עצמו נמצא כחלק מרהיט המטבח גם אי שגודלו ותצורתו הם נגזרת של מקום, מספר בני המשפחה, תקציב ומאפייני השימוש וכיוב'. מה שבטוח הוא שמעטים מוותרים עליו מהסיבה הפשוטה שלרהיט המרכזי יש ערך אמיתי וחשוב בתפעול קל ונוח של המטבח. 

 

מרבית האיים מתוכננים כיום כשהם כוללים מקומות ישיבה אך אם זאת, במידה ויש בסמוך למטבח פינת אוכל גדולה בה בני המשפחה נוהגים להשתמש ביום יום, ניתן להקצות את שטחו התחתון של האי לטובת איחסון מכל פאותיו. זאת ועוד, קיימים כיום מנגנוני פרזול מיוחדים המאפשרים להטמיע בתוך האי עצמו שולחן אוכל מתקפל שנגלה רק בשעת הצורך. כך החלל נותר נקי ומסודר והזרימה בו טובה ונוחה יותר. 

משטחי למינם, תכנון אדריכלית יעלה דגנית איבגי, צילום אלעד גונן

 

דינמיקה חברתית

לרוב בני המשפחה יושבים האחד מול השני (2 מול 2, או 3 מול 3). בכך הופך האי למרכז הבית. הישיבה במטבח  דומיננטית. זוהי דרך מצוינת בו האי הופך להיות מרכז אכילה משפחתי בבית ויש כאלו שאף מבטלים את פינת האוכל הקלאסית. ניתן כיום גם ליצור באי עצמו קומפוזיציות ונגזרות א-סימטריות ולהטמיע בו גם שולחנות ישיבה שנובעים מתוך האי עצמו, להם רגליים מנימליסטיות מתכתיות שמותירות את החלל אוורירי. 

 

אלה שתצורת המטבח מאפשרת רק אי ובו ישיבה בשורה ישמח לשמוע כי מבחינה ויזואלית הוא נחשב לאלגנטי ומסוגנן. אם זאת, התחושה של הישיבה בשורה פחות איכותית ויוצרת ניתוק בין היושבים. הישיבה בד"כ בצד השני של המטבח, ובצד הקרוב למטבח יש חלל אחסון דומיננטי. 

באדיבות איילמינם יבואנית משטחי למינם, תכנון ועיצוב קינן אדריכלים, צילום עודד סמדר (2)

באדיבות איילמינם יבואנית משטחי למינם, תכנון ועיצוב קינן אדריכלים, צילום עודד סמדר

 

מה עם הגובה?

בכל הקשור לגבהים, קיימים 3 גבהים של המשטח, כאשר הכסא מותאם לגובה המשטח. קיימים גם כסאות מתכווננים שמתאימים לכל הגבהים. בנוסף קיימות גם פלטות מיוחדות לאי שעולות ויורדות לכל הגבהים. במרבית המקרים גובה האי זהה לגובהם של משטחי העבודה, כלומר 90 ס"מ כך שיהיה קל ונוח לעבוד בהם. במידה ונרצה לשחלק מהאי ישמש כשולחן אוכל חשוב ליצור פלטה בגובה של 75 ס"מ, ממש כמו שולחן אוכל ואם נרצה ליצור אי שידמה מעין בר, מומלץ לתכננו בגובה של 110 ס"מ. 

חברת איילמינם, יבואנית משטחי למינם, קרדיט יחצ (2)

 

משטח עליון

לדברי אייל שימן, מנכ"ל ובעלי חברת איילמינם המייבאת ארצה את משטחי LAMINAM מאיטליה, קיימים כיום חומרים רבים ומגוונים שעונים לא רק על צורך וויזואלי אלא גם ערך פרקטי ובריאותי. משטחי ה- LAMINAM, שעשויים גרניט פורצלן, מגיעים ביחידות גדולות ומרשימות במיוחד. בעוד שהשיש הטבעי עשוי ממחצב רך, חלש וסופח, על משטחי ה-LAMINAM ניתן להניח ללא חשש סיר רותח, פלטת שבת ולנקות עם חומרי ניקוי כדוגמת אקונומיקה. מכיוון שהם אינם נשרטים, אינם סופחים ו- 100% אנטיבקטריאלים, ניתן לחתוך עליהם ללא חשש. בכוחם של דגמי הסדרה לשוות לחלל המטבח מראה אלגנטי ויוקרתי וניתן בנוסף להשתמש בהם גם כציר המשכי לחיפוי קירות החלל". 

 

שימן מוסיף כי, "טכנולוגיית היצור המתקדמת שפותחה על ידי המותג מאפשרת יצירת משטחים בשלל סגנונות, גימורים, דוגמאות וצבעים, כולל דמויי חומרים טבעיים והם מתקרבים מאוד למוצר המקורי גם ברמת הטקסטורה והתחושה שלהם. כך למשל ניתן ליישם משטחים שנראים ממש כמו שיש או משטחי בוצ'ר בלוק. זאת ועוד, ניתן לחתוך את המשטחים  בלוחות ג'מבו בגודל לא רגולרים עד למידות 3.2/1.6 מ' , בכך ניתן להתקין את המשטח במינימום חיבורים, לנראות אסתטית אחידה. זאת ועוד, איכויות משטחי המותג, עמידותם וחוזקם מאפשרים ליצור אי בעל משטח החורג כ-30 ס"מ החוצה מהרהיט, ללא תמיכות מיוחדות ובכך ליצור איור אכילה אלגנטי ומרחף שנאמן לתפיסת העיצוב המודרנית הנקיה והאלגנטית". 

הפרטים שלי
הרשמה והתחברות:
לקוח חדש
לקוח רשום בויטרינה
או באמצעות:
שכחתי סיסמא
הרשמה לניוזלטר
תחומי עניין
פרסום בויטרינה

בעלי עסקים, מנהלי פרסום, יזמים ומקדמי אתרים - יש לכם מוצר או שירות חדש ומעניין? שימו אותו בויטרינה! השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

תודה! הטופס התקבל בהצלחה.
צור קשר
תודה! הטופס התקבל בהצלחה.